BBQ marhaborda színes káposztasalátával

Mi lehet amerikaibb, mint a marhaborda és a káposztasaláta? Párosítsuk ezt a kiadós húst egy könnyű és élénk salátával, amelyből sugárzik a nyári életérzés.
Egy éles késsel vágjuk le a felesleges zsírt és távolítsuk el a bordákról a hártyát. Fűszerezzük be a marhát Milestone66 Black fűszerkeverékkel és hagyjuk állni 1 órát, vagy tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.
Helyezzük be a hússzondát vízszintesen a bordák húsos részének közepébe, majd tegyük a bordákat közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt süssük 2 órán keresztül, vagy amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 70℃-ot.
Vegyük ki a bordákat a grillből és csavarjuk be őket dupla fóliába vagy hentespapírba.
Tegyük vissza a húsokat a grillre, zárjuk le a fedelet és folytassuk a sütést, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 95℃-ot.
Készítsük el a káposztasaláta öntetét. Egy közepes tálban alaposan keverjünk össze mustárt, raz olajat, az almaecetet, a tejfölt, a sót és a borsot. Tálalásig tegyük hűtőbe.
Tegyünk egy nagy tálba sárgarépát, vörös káposztát, zöld káposztát, lilahagymát és szivárványos mángoldot felszeletelve vékony szálakra (vagy lereszelve), és közvetlenül tálalás előtt keverjük össze az öntettel.
Vegyük ki a marhaoldalasokat a grillből és a csontok között szeleteljük fel. A színes káposzta salátával tálaljuk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Egy éles késsel vágjuk le a felesleges zsírt és távolítsuk el a bordákról a hártyát. Fűszerezzük be a marhát Milestone66 Black fűszerkeverékkel és hagyjuk állni 1 órát, vagy tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.
Helyezzük be a hússzondát vízszintesen a bordák húsos részének közepébe, majd tegyük a bordákat közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt süssük 2 órán keresztül, vagy amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 70℃-ot.
Vegyük ki a bordákat a grillből és csavarjuk be őket dupla fóliába vagy hentespapírba.
Tegyük vissza a húsokat a grillre, zárjuk le a fedelet és folytassuk a sütést, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 95℃-ot.
Készítsük el a káposztasaláta öntetét. Egy közepes tálban alaposan keverjünk össze mustárt, raz olajat, az almaecetet, a tejfölt, a sót és a borsot. Tálalásig tegyük hűtőbe.
Tegyünk egy nagy tálba sárgarépát, vörös káposztát, zöld káposztát, lilahagymát és szivárványos mángoldot felszeletelve vékony szálakra (vagy lereszelve), és közvetlenül tálalás előtt keverjük össze az öntettel.
Vegyük ki a marhaoldalasokat a grillből és a csontok között szeleteljük fel. A színes káposzta salátával tálaljuk.