Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

BBQ marhaborda színes káposztasalátával

BBQ marhaborda színes káposztasalátával


bbq marhaoldalas káposztasalátával recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Mi lehet amerikaibb, mint a marhaborda és a káposztasaláta? Párosítsuk ezt a kiadós húst egy könnyű és élénk salátával, amelyből sugárzik a nyári életérzés.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő4 óraÖsszesen4 óra 20 perc
Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas
Dresszing:
 1 evőkanál mustár
 60 ml repceolaj
 120 ml almaecet
 120 g tejföl
 só, bors ízlés szerint
Káposztasaláta
 3 darab színes sárgarépafelaprítva, lereszelve
 1 kisebb fej vörös káposztavékonyra szeletelve vagy lereszelve
 1 kisebb fej zöld káposztavékonyra szeletelve vagy lereszelve
 1 kisebb vöröshagyma,vékonyra szeletelve
 1 csokor szivárványos mángoldszeletelve
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

Egy éles késsel vágjuk le a felesleges zsírt és távolítsuk el a bordákról a hártyát. Fűszerezzük be a marhát Milestone66 Black fűszerkeverékkel és hagyjuk állni 1 órát, vagy tegyük hűtőbe egy éjszakára.

2

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

3

Helyezzük be a hússzondát vízszintesen a bordák húsos részének közepébe, majd tegyük a bordákat közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt süssük 2 órán keresztül, vagy amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 70℃-ot.

4

Vegyük ki a bordákat a grillből és csavarjuk be őket dupla fóliába vagy hentespapírba.

5

Tegyük vissza a húsokat a grillre, zárjuk le a fedelet és folytassuk a sütést, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 95℃-ot.

6

Készítsük el a káposztasaláta öntetét. Egy közepes tálban alaposan keverjünk össze mustárt, raz olajat, az almaecetet, a tejfölt, a sót és a borsot. Tálalásig tegyük hűtőbe.

7

Tegyünk egy nagy tálba sárgarépát, vörös káposztát, zöld káposztát, lilahagymát és szivárványos mángoldot felszeletelve vékony szálakra (vagy lereszelve), és közvetlenül tálalás előtt keverjük össze az öntettel.

8

Vegyük ki a marhaoldalasokat a grillből és a csontok között szeleteljük fel. A színes káposzta salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Kenyérlángos grillenA kenyérlángost szerintem már mindenki jól ismeri, de most megfogjuk és Fald Felesitjük egy picit a klasszikus receptet. Kenyérlángos Grillen!
Betyár tarja szeletek – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky ebben a videóban betyár tarja szeleteket készít kolbászos-hagymás-gombás raguval, majd érkezik rá finom sajt, paradicsom és kakastaréjos szalonna.
Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymávalAdjunk ennek a nyári köretnek a sajtos fokhagymás extra ízvilágot. A friss kukoricát fokhagymás vajkeverékbe áztatjuk, puhára grillezzük, majd szájban olvadó parmezánnal és petrezselymes körettel díszítjük.
Louisiana cajun burgerKülönböző konyhák keveredéséből született meg a cajun (kédzsön). Erős, karakteres ízek jellemzik a stílust, amelyben keveredik a francia, spanyol, mediterrán konyhavilág az USA-ba érkező népek szokásaival. Ebben a szellemben készült el ez a rendkívül érdekes burger, amely a cajun konyha központjáról Louisiana-ról neveztünk el.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas
Dresszing:
 1 evőkanál mustár
 60 ml repceolaj
 120 ml almaecet
 120 g tejföl
 só, bors ízlés szerint
Káposztasaláta
 3 darab színes sárgarépafelaprítva, lereszelve
 1 kisebb fej vörös káposztavékonyra szeletelve vagy lereszelve
 1 kisebb fej zöld káposztavékonyra szeletelve vagy lereszelve
 1 kisebb vöröshagyma,vékonyra szeletelve
 1 csokor szivárványos mángoldszeletelve
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy éles késsel vágjuk le a felesleges zsírt és távolítsuk el a bordákról a hártyát. Fűszerezzük be a marhát Milestone66 Black fűszerkeverékkel és hagyjuk állni 1 órát, vagy tegyük hűtőbe egy éjszakára.

2

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

3

Helyezzük be a hússzondát vízszintesen a bordák húsos részének közepébe, majd tegyük a bordákat közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt süssük 2 órán keresztül, vagy amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 70℃-ot.

4

Vegyük ki a bordákat a grillből és csavarjuk be őket dupla fóliába vagy hentespapírba.

5

Tegyük vissza a húsokat a grillre, zárjuk le a fedelet és folytassuk a sütést, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 95℃-ot.

6

Készítsük el a káposztasaláta öntetét. Egy közepes tálban alaposan keverjünk össze mustárt, raz olajat, az almaecetet, a tejfölt, a sót és a borsot. Tálalásig tegyük hűtőbe.

7

Tegyünk egy nagy tálba sárgarépát, vörös káposztát, zöld káposztát, lilahagymát és szivárványos mángoldot felszeletelve vékony szálakra (vagy lereszelve), és közvetlenül tálalás előtt keverjük össze az öntettel.

8

Vegyük ki a marhaoldalasokat a grillből és a csontok között szeleteljük fel. A színes káposzta salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

BBQ marhaborda színes káposztasalátával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66