Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Burrito – kevésbé autentikus, de nagyon színes

Burrito – kevésbé autentikus, de nagyon színes


burrito recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

¡Viva México! Mai úti célunk a mesésen színes, egzotikus latin-amerikai ízvilág. És, ha nem is a föld legegyszerűbb, de garantáltan az egyik legfinomabb - exkluzív köntösbe bújtatott - burrito receptje következik, amely bármilyen asztalon megállja a helyét. Kiváltképp a laza hangvételű, baráti összejövetelek során.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 800 g darált marhahús
 200 g vaj
 worcester szósz
 tortilla lapok
 reszelt sajt
Hozzávalók - avokádókrém
 1 darab nem túl érett avokádó
 1 fej vöröshagyma
 2 evőkanál görög joghurt
 só, bors
 2 gerezd fokhagyma
 3 csipet petrezselyem zöld
Hozzávalók - salsa
 4 darab közepes paradicsom
 ½ darab lime leve
 1 darab lilahagyma
 só, bors
 3 darab nagyobb citromfű levél
 ízlés szerint chili pehely
Hozzávalók - babkrém
 2 darab konzervbab
 ½ fej vöröshagyma
 só, bors
 1 teáskanál fűszerkömény
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Első lépésben: elkészítjük a salsát és az avokádókrémet. Ugyanis kiemelten fontos, hogy kellő időt hagyjunk a számukra. Ennek köszönhetően, az ízek kellemesen össze tudnak érni.

2

Kezdjük az avokádókrémmel: Meglehetősen finomra vágjuk az avokádót, a zöld jalapeño paprikát, a vöröshagymát és a petrezselymet, majd egy tálba helyezzük őket. Végül egy-két evőkanál görög joghurtot adunk hozzájuk. Az egyveleget sózzuk, borsozzuk, továbbá belenyomunk két gerezd fokhagymát is.
Most pedig mélyrehatóan összekeverjük a tál tartalmát, amelyet ezután a hűtőbe teszünk!

3

Tipp: Az avokádó kiválasztása során az ideális, amikor a gyümölcs már nem túl kemény, de nem is túl puha. Ettől függetlenül, krémünk állagát a hozzáadott görög joghurt mennyiségével is tökéletesen tudjuk befolyásolni.

4

Következzék a salsa: A paradicsomot kockára, a többi alkotóelemet (lilahagyma és citromfű) apróra vágjuk, majd egy tálba helyezzük. De előtte még a paradicsom levét gyengéden átszűrjük, hogy ne áztassa el az ételt. Ezután, a hozzávalókat gondosan meglocsoljuk egy friss lime levével.
Nem maradt más hátra, koronázzuk meg salsánkat őrölt chilivel, és keverjük össze alaposan az összetevőket. Irány a hűtő!

5

Elkészítjük a babkrémet: Ehhez apróra vágjuk a hagymát és olívaolajon megdinszteljük. Ezt követően, hozzá adjuk a babot, miután annak levét, előzőleg már leöntöttük és félre tettük. Ez az értékes nedű lesz a segítségünkre abban, hogy a keverék krémességét szabályozni tudjuk.
Sóval, borssal és fűszerköménnyel ízesítünk. Végül az elkészült kencét alaposan összenyomkodjuk egy kanál, vagy krumplinyomó segítségével.

6

Elérkeztünk a fő attrakcióhoz, a grillezett husihoz: Pellet grillsütőnket 170°C-ra melegítjük és bele helyezünk egy rostlapot vagy vaslapot. A marhahúst tetszés szerinti zsiradékon - jelen esetben vajon - készítjük el, a Worcestershire szósz locsolásával.

7

Most, hogy minden alkotórészünk elkészült: ízlésesen a tortilla lapokra pakoljuk őket, tetejüket megszórjuk sajttal, majd összeállítjuk az ételt.

8

Utolsó lépésben: a burrito-kat gyengéden átpirítjuk a grillsütő rácsán vagy a vaslapon maradt szafton.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

4 sajtos és prosciutto pizza, olasz-nápolyi pizzaAz egyik legnépszerűbb étel az egész világon a pizza. Ahány ház, annyi szokás, annyi tészta, annyi elkészítés. Most mutatunk egy grillen, pizzakövön készült 4 sajtos és prosciutto sonkás változatot.
Csirke cordon bleu grillsütőnA cordon bleu az egykori menzák ünnepi menüje volt, most pedig grillsütőn is bármikor elkészíthetjük, ha egy kis nosztalgiára (is) vágyunk a finom ízek mellett.
Chimayo szárított marhahús, beef jerkyA beef jerky vagy szárított marhahús a tökéletes fehérje, amelyet bárhova magunkkal vihetünk és kóstolhatunk. Húsos snack füstös, rágós, ami nagyon népszerű és könnyen elkészíthető fa pellet grillsütőn is. Vizet ne felejtsünk el inni utána.
BBQ pirított marhaszegyA Gerogia bbq szósz találkozik a marhaszeggyel, majd miután puhára főztük a húst órákon át, még egy kis chop house rubbal is fűszerezzük és tovább pirítjuk. Úristen, máris megéheztünk!

Hozzávalók

Hozzávalók
 800 g darált marhahús
 200 g vaj
 worcester szósz
 tortilla lapok
 reszelt sajt
Hozzávalók - avokádókrém
 1 darab nem túl érett avokádó
 1 fej vöröshagyma
 2 evőkanál görög joghurt
 só, bors
 2 gerezd fokhagyma
 3 csipet petrezselyem zöld
Hozzávalók - salsa
 4 darab közepes paradicsom
 ½ darab lime leve
 1 darab lilahagyma
 só, bors
 3 darab nagyobb citromfű levél
 ízlés szerint chili pehely
Hozzávalók - babkrém
 2 darab konzervbab
 ½ fej vöröshagyma
 só, bors
 1 teáskanál fűszerkömény
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Első lépésben: elkészítjük a salsát és az avokádókrémet. Ugyanis kiemelten fontos, hogy kellő időt hagyjunk a számukra. Ennek köszönhetően, az ízek kellemesen össze tudnak érni.

2

Kezdjük az avokádókrémmel: Meglehetősen finomra vágjuk az avokádót, a zöld jalapeño paprikát, a vöröshagymát és a petrezselymet, majd egy tálba helyezzük őket. Végül egy-két evőkanál görög joghurtot adunk hozzájuk. Az egyveleget sózzuk, borsozzuk, továbbá belenyomunk két gerezd fokhagymát is.
Most pedig mélyrehatóan összekeverjük a tál tartalmát, amelyet ezután a hűtőbe teszünk!

3

Tipp: Az avokádó kiválasztása során az ideális, amikor a gyümölcs már nem túl kemény, de nem is túl puha. Ettől függetlenül, krémünk állagát a hozzáadott görög joghurt mennyiségével is tökéletesen tudjuk befolyásolni.

4

Következzék a salsa: A paradicsomot kockára, a többi alkotóelemet (lilahagyma és citromfű) apróra vágjuk, majd egy tálba helyezzük. De előtte még a paradicsom levét gyengéden átszűrjük, hogy ne áztassa el az ételt. Ezután, a hozzávalókat gondosan meglocsoljuk egy friss lime levével.
Nem maradt más hátra, koronázzuk meg salsánkat őrölt chilivel, és keverjük össze alaposan az összetevőket. Irány a hűtő!

5

Elkészítjük a babkrémet: Ehhez apróra vágjuk a hagymát és olívaolajon megdinszteljük. Ezt követően, hozzá adjuk a babot, miután annak levét, előzőleg már leöntöttük és félre tettük. Ez az értékes nedű lesz a segítségünkre abban, hogy a keverék krémességét szabályozni tudjuk.
Sóval, borssal és fűszerköménnyel ízesítünk. Végül az elkészült kencét alaposan összenyomkodjuk egy kanál, vagy krumplinyomó segítségével.

6

Elérkeztünk a fő attrakcióhoz, a grillezett husihoz: Pellet grillsütőnket 170°C-ra melegítjük és bele helyezünk egy rostlapot vagy vaslapot. A marhahúst tetszés szerinti zsiradékon - jelen esetben vajon - készítjük el, a Worcestershire szósz locsolásával.

7

Most, hogy minden alkotórészünk elkészült: ízlésesen a tortilla lapokra pakoljuk őket, tetejüket megszórjuk sajttal, majd összeállítjuk az ételt.

8

Utolsó lépésben: a burrito-kat gyengéden átpirítjuk a grillsütő rácsán vagy a vaslapon maradt szafton.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Burrito – kevésbé autentikus, de nagyon színes
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66