Burrito – kevésbé autentikus, de nagyon színes
¡Viva México! Mai úti célunk a mesésen színes, egzotikus latin-amerikai ízvilág. És, ha nem is a föld legegyszerűbb, de garantáltan az egyik legfinomabb - exkluzív köntösbe bújtatott - burrito receptje következik, amely bármilyen asztalon megállja a helyét. Kiváltképp a laza hangvételű, baráti összejövetelek során.
Első lépésben: elkészítjük a salsát és az avokádókrémet. Ugyanis kiemelten fontos, hogy kellő időt hagyjunk a számukra. Ennek köszönhetően, az ízek kellemesen össze tudnak érni.
Kezdjük az avokádókrémmel: Meglehetősen finomra vágjuk az avokádót, a zöld jalapeño paprikát, a vöröshagymát és a petrezselymet, majd egy tálba helyezzük őket. Végül egy-két evőkanál görög joghurtot adunk hozzájuk. Az egyveleget sózzuk, borsozzuk, továbbá belenyomunk két gerezd fokhagymát is.
Most pedig mélyrehatóan összekeverjük a tál tartalmát, amelyet ezután a hűtőbe teszünk!
Tipp: Az avokádó kiválasztása során az ideális, amikor a gyümölcs már nem túl kemény, de nem is túl puha. Ettől függetlenül, krémünk állagát a hozzáadott görög joghurt mennyiségével is tökéletesen tudjuk befolyásolni.
Következzék a salsa: A paradicsomot kockára, a többi alkotóelemet (lilahagyma és citromfű) apróra vágjuk, majd egy tálba helyezzük. De előtte még a paradicsom levét gyengéden átszűrjük, hogy ne áztassa el az ételt. Ezután, a hozzávalókat gondosan meglocsoljuk egy friss lime levével.
Nem maradt más hátra, koronázzuk meg salsánkat őrölt chilivel, és keverjük össze alaposan az összetevőket. Irány a hűtő!
Elkészítjük a babkrémet: Ehhez apróra vágjuk a hagymát és olívaolajon megdinszteljük. Ezt követően, hozzá adjuk a babot, miután annak levét, előzőleg már leöntöttük és félre tettük. Ez az értékes nedű lesz a segítségünkre abban, hogy a keverék krémességét szabályozni tudjuk.
Sóval, borssal és fűszerköménnyel ízesítünk. Végül az elkészült kencét alaposan összenyomkodjuk egy kanál, vagy krumplinyomó segítségével.
Elérkeztünk a fő attrakcióhoz, a grillezett husihoz: Pellet grillsütőnket 170°C-ra melegítjük és bele helyezünk egy rostlapot vagy vaslapot. A marhahúst tetszés szerinti zsiradékon - jelen esetben vajon - készítjük el, a Worcestershire szósz locsolásával.
Most, hogy minden alkotórészünk elkészült: ízlésesen a tortilla lapokra pakoljuk őket, tetejüket megszórjuk sajttal, majd összeállítjuk az ételt.
Utolsó lépésben: a burrito-kat gyengéden átpirítjuk a grillsütő rácsán vagy a vaslapon maradt szafton.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Első lépésben: elkészítjük a salsát és az avokádókrémet. Ugyanis kiemelten fontos, hogy kellő időt hagyjunk a számukra. Ennek köszönhetően, az ízek kellemesen össze tudnak érni.
Kezdjük az avokádókrémmel: Meglehetősen finomra vágjuk az avokádót, a zöld jalapeño paprikát, a vöröshagymát és a petrezselymet, majd egy tálba helyezzük őket. Végül egy-két evőkanál görög joghurtot adunk hozzájuk. Az egyveleget sózzuk, borsozzuk, továbbá belenyomunk két gerezd fokhagymát is.
Most pedig mélyrehatóan összekeverjük a tál tartalmát, amelyet ezután a hűtőbe teszünk!
Tipp: Az avokádó kiválasztása során az ideális, amikor a gyümölcs már nem túl kemény, de nem is túl puha. Ettől függetlenül, krémünk állagát a hozzáadott görög joghurt mennyiségével is tökéletesen tudjuk befolyásolni.
Következzék a salsa: A paradicsomot kockára, a többi alkotóelemet (lilahagyma és citromfű) apróra vágjuk, majd egy tálba helyezzük. De előtte még a paradicsom levét gyengéden átszűrjük, hogy ne áztassa el az ételt. Ezután, a hozzávalókat gondosan meglocsoljuk egy friss lime levével.
Nem maradt más hátra, koronázzuk meg salsánkat őrölt chilivel, és keverjük össze alaposan az összetevőket. Irány a hűtő!
Elkészítjük a babkrémet: Ehhez apróra vágjuk a hagymát és olívaolajon megdinszteljük. Ezt követően, hozzá adjuk a babot, miután annak levét, előzőleg már leöntöttük és félre tettük. Ez az értékes nedű lesz a segítségünkre abban, hogy a keverék krémességét szabályozni tudjuk.
Sóval, borssal és fűszerköménnyel ízesítünk. Végül az elkészült kencét alaposan összenyomkodjuk egy kanál, vagy krumplinyomó segítségével.
Elérkeztünk a fő attrakcióhoz, a grillezett husihoz: Pellet grillsütőnket 170°C-ra melegítjük és bele helyezünk egy rostlapot vagy vaslapot. A marhahúst tetszés szerinti zsiradékon - jelen esetben vajon - készítjük el, a Worcestershire szósz locsolásával.
Most, hogy minden alkotórészünk elkészült: ízlésesen a tortilla lapokra pakoljuk őket, tetejüket megszórjuk sajttal, majd összeállítjuk az ételt.
Utolsó lépésben: a burrito-kat gyengéden átpirítjuk a grillsütő rácsán vagy a vaslapon maradt szafton.