Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Dupla sajtburger

Dupla sajtburger


dupla sajtburger recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a sajtburger recept csak egy kicsit különbözik a megszokottól, mégpedig a vékonyabb húspogácsában. A laposabb húskorongok alkalmassá teszik a szendvicset, hogy még több finomsággal tömjük meg. Így kerül bele vajon karamellizált hagyma és dupla sült bacon is.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók
 450 g marhahús darálva
 4 darab hamburger zsemle
 1 csomag szelet bacon
 1 evőkanál vaj
 1 vöröshagyma, aprítva
 8 szelet cheddar sajt
 1 darab jalapeno paprika szeletelve
 1 fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
 1 evőkanál steak fűszerkeverék
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és a darált marhahúst keverjük össze a steak fűszerrel, osszuk el 8 egyenlő részre és formázzunk belőlük lapos húspogácsákat.

2

A grillrácsra helyezzünk egy öntött vas serpenyőt, amiben a vaj felolvasztása után süssük meg a hagymát és a félbevágott bacon szeleteket. Igény szerint a szeletelt jalapenot is átforgathatjuk a vajon. Miután elkészültek, a hamburger zsemlét is pirítsuk meg a zsiradékon.

3

Grillezzük a húspogácsákat 3-5 percig, félidőnél átfordítva és egy szelet (cheddar) sajtot rátéve. Amikor a hamburgerhúsok a kívánt állag szerint megsültek, vegyük le a grillről és tegyük félre.

4

Dupla sajtburgerünk összeállítása: Zsemle alja, húspogácsa, bacon, húspogácsa, bacon, hagyma, szeletelt jalapeno és a zsemle teteje.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Emu steak tzatzikivelA Fald Fel! csapata elkészítette az első steaket az Okosgrillünkön tzatziki és grillezett burgonya kíséretében! Nem T-bone és nem is New York strip hanem egy emu filé volt a főszereplő és az állukat keresgélték a végeredménytől.
Louisiana cajun burgerKülönböző konyhák keveredéséből született meg a cajun (kédzsön). Erős, karakteres ízek jellemzik a stílust, amelyben keveredik a francia, spanyol, mediterrán konyhavilág az USA-ba érkező népek szokásaival. Ebben a szellemben készült el ez a rendkívül érdekes burger, amely a cajun konyha központjáról Louisiana-ról neveztünk el.
Dán palacsintagolyó, aebleskiverA legenda szerint a Vikingek ereje ebből a töltött palacsinta golyókból származott. Bár picit nehéz elképzelni, de mi van ha igaz? Ne kockáztassunk mi sem, próbáljuk ki gyorsan a dánok finom édességét!

Hozzávalók

Hozzávalók
 450 g marhahús darálva
 4 darab hamburger zsemle
 1 csomag szelet bacon
 1 evőkanál vaj
 1 vöröshagyma, aprítva
 8 szelet cheddar sajt
 1 darab jalapeno paprika szeletelve
 1 fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
 1 evőkanál steak fűszerkeverék

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és a darált marhahúst keverjük össze a steak fűszerrel, osszuk el 8 egyenlő részre és formázzunk belőlük lapos húspogácsákat.

2

A grillrácsra helyezzünk egy öntött vas serpenyőt, amiben a vaj felolvasztása után süssük meg a hagymát és a félbevágott bacon szeleteket. Igény szerint a szeletelt jalapenot is átforgathatjuk a vajon. Miután elkészültek, a hamburger zsemlét is pirítsuk meg a zsiradékon.

3

Grillezzük a húspogácsákat 3-5 percig, félidőnél átfordítva és egy szelet (cheddar) sajtot rátéve. Amikor a hamburgerhúsok a kívánt állag szerint megsültek, vegyük le a grillről és tegyük félre.

4

Dupla sajtburgerünk összeállítása: Zsemle alja, húspogácsa, bacon, húspogácsa, bacon, hagyma, szeletelt jalapeno és a zsemle teteje.

Jó étvágyat kívánunk!
Dupla sajtburger
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66