Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt guacamole

Füstölt guacamole


füstölt guacamole avokádó recept
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Azték eredetű étel került a receptek közé, amely a mexikói konyha egyik alap fogása, de persze már az egész világot meghódította. Egy pikáns étel, amely finom zöldségekből és avokádból áll, a füstről pedig a grillsütő gondoskodik.

Adag4 főre
Előkészítési idő25 percFőzési idő30 percÖsszesen55 perc
Hozzávalók
 7 darab avokádó, hámozva, magnélkül
 0,25 csésze koriander levél
 0,25 csésze paradicsom, apróra vágva
 0,25 csésze vöröshagyma, apróra vágva
 2 evőkanál citromlé
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál chili por
 4 cső főtt kukorica
 2 darab jalapeno paprika
 1 evőkanál fokhagymát aprítva
 frissen őrölt só és bors, ízlés szerint
Elkészítés
1

Ha készen állunk a grillezésre, állítsuk a grillsütőt 80°C-ra. Ehhez a recepthez almás pelletet ajánlunk, ha ez nem áll rendelkezésre, akkor természetesen semmi gond.

2

A félbe vágott és meghámozott avokádókat helyezzük a rácsra és 10 percig füstöljük.

3

Ezután vegyük le az avokádókat a grillrácsról, és emeljük a hőmérsékletet 250 fokra. Amikor az okosgrill elérte ezt a hőmérsékletet tegyük a rácsokra a főtt kukoricákat és a jalapeno paprikákat. 15-20 percig süssük őket tovább. Hamarosan fog is látszani rajtuk a sütés nyoma.

4

Ezután vágjuk le a kukoricát a csőről és tegyük félre. A paprikát pedig karikázzuk fel és mehet a kukorica mellé.

5

Egy nagyobb keverő edényben helyezzük el a hozzávalókat, a füstölt avokádót, majd törjük össze a fűszerekkel és alaposan keverjük össze. Ha rendelkezésre áll aprítógép, ne habozzunk segítségül hívni. A keverés után jöhet hozzá a kukorica és a jalapeno paprika is.

6

Tároláshoz légmentesen zárható edényt tanácsolunk, fogyasztásához pedig tortillát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett mézes-dijoni mustáros csirkemellEgy izgalmas pácolt csirkemell mézes-dijoni mustáros szószban nagyszerű döntés az ünnepi asztalra, de egy normál hétköznapra is. Próbáld ki ezt a könnyű receptet grillsütőben és nyűgözd le vele a családot, barátokat.
Steak burgonya újkrumpliból grillsütőnEz az a steak burgonya recept, amelyet vegetáriánusok is nyugodt szívvel élvezhetnek és akár valamelyik bbq szószba belemárthatnak. Ha szeretitek az újkrumplit, akkor sütésre fel!
Kenyérlángos grillenA kenyérlángost szerintem már mindenki jól ismeri, de most megfogjuk és Fald Felesitjük egy picit a klasszikus receptet. Kenyérlángos Grillen!
Füstölt sertésburgerNem lehet minden dicsőség kizárólag a marhahamburgereké! A füstölt sertéshúsburger szaftos, puha és tele van a füst hozzáadott ízével. A hamburger füstös íze mellett szerepet kap még a nektarin, jalapeno, avokádó és egy koriander-lime majonéz is.

Hozzávalók

Hozzávalók
 7 darab avokádó, hámozva, magnélkül
 0,25 csésze koriander levél
 0,25 csésze paradicsom, apróra vágva
 0,25 csésze vöröshagyma, apróra vágva
 2 evőkanál citromlé
 1 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál chili por
 4 cső főtt kukorica
 2 darab jalapeno paprika
 1 evőkanál fokhagymát aprítva
 frissen őrölt só és bors, ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk a grillezésre, állítsuk a grillsütőt 80°C-ra. Ehhez a recepthez almás pelletet ajánlunk, ha ez nem áll rendelkezésre, akkor természetesen semmi gond.

2

A félbe vágott és meghámozott avokádókat helyezzük a rácsra és 10 percig füstöljük.

3

Ezután vegyük le az avokádókat a grillrácsról, és emeljük a hőmérsékletet 250 fokra. Amikor az okosgrill elérte ezt a hőmérsékletet tegyük a rácsokra a főtt kukoricákat és a jalapeno paprikákat. 15-20 percig süssük őket tovább. Hamarosan fog is látszani rajtuk a sütés nyoma.

4

Ezután vágjuk le a kukoricát a csőről és tegyük félre. A paprikát pedig karikázzuk fel és mehet a kukorica mellé.

5

Egy nagyobb keverő edényben helyezzük el a hozzávalókat, a füstölt avokádót, majd törjük össze a fűszerekkel és alaposan keverjük össze. Ha rendelkezésre áll aprítógép, ne habozzunk segítségül hívni. A keverés után jöhet hozzá a kukorica és a jalapeno paprika is.

6

Tároláshoz légmentesen zárható edényt tanácsolunk, fogyasztásához pedig tortillát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt guacamole
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66