Grillezett mézes-dijoni mustáros csirkemell

Kezdőlap / Grillezett mézes-dijoni mustáros csirkemell
Grillezett mézes-dijoni mustáros csirkemell

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy izgalmas pácolt csirkemell mézes-dijoni mustáros szószban nagyszerű döntés az ünnepi asztalra, de egy normál hétköznapra is. Próbáld ki ezt a könnyű receptet grillsütőben és nyűgözd le vele a családot, barátokat.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra 10 perc

Hozzávalók a csirkemellhez
 1 csirkemell
 75 g
 50 g cukor
 2 evőkanál őrölt fekete bors
 1 evőkanál fahéj
 2 evőkanál gyömbér
 3 gerezd fokhagymaaprítva
Hozzávalók a mézes-dijoni mázhoz
 3 evőkanál méz
 1 darab chili paprikadarálva
 2 evőkanál dijon mustár
 2 teáskanál balzsam ecet

Elkészítés
1

Készítsük elő a hozzávalókat, majd keverjük össze a sót, a cukrot, a borsot, a fahéjat és a gyömbért egy csésze vízzel egy nagy serpenyőben. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt és adjunk hozzá 3 csésze hideg vizet, hogy csirke sós oldatát megkapjunk.

2

Helyezzük a csirkét egy lezárható tálba vagy műanyag tasakba, adjuk hozzá a darált fokhagymát és a sós oldatot, majd zárjuk le és tegyük hűtőszekrénybe pihenni akár 24 órára, de legalább egy éjszakára.

3

Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre, 150 Celsius fokra.

4

Egy tálba alaposan keverjük össze a mézet, a chillit, a mustárt és az balzsam ecetet.

5

Vegyük ki a csirkét a hűtőszekrényből és a fűszeres keverékből.

6

Tegyük a csirkét a rácsra, és süssük 25-30 percig, félidőnél megforgatva.

7

Kenjük át a mézes-dijoni mustáros szószunkkal a csirkemellet. Pár perc múlva a másik oldalára fordítva is vonjuk be a mézes-mustáros mázzal.

8

A csirkemell belső hőmérséklete 74-79 Celsius fok között elkészültnek számít. A rácsokról levéve 5-10 perc pihenő után szeletelhetjük. Spenóttal és gnocchival ajánljuk, nagyon finom.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók a csirkemellhez
 1 csirkemell
 75 g
 50 g cukor
 2 evőkanál őrölt fekete bors
 1 evőkanál fahéj
 2 evőkanál gyömbér
 3 gerezd fokhagymaaprítva
Hozzávalók a mézes-dijoni mázhoz
 3 evőkanál méz
 1 darab chili paprikadarálva
 2 evőkanál dijon mustár
 2 teáskanál balzsam ecet

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük elő a hozzávalókat, majd keverjük össze a sót, a cukrot, a borsot, a fahéjat és a gyömbért egy csésze vízzel egy nagy serpenyőben. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt és adjunk hozzá 3 csésze hideg vizet, hogy csirke sós oldatát megkapjunk.

2

Helyezzük a csirkét egy lezárható tálba vagy műanyag tasakba, adjuk hozzá a darált fokhagymát és a sós oldatot, majd zárjuk le és tegyük hűtőszekrénybe pihenni akár 24 órára, de legalább egy éjszakára.

3

Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre, 150 Celsius fokra.

4

Egy tálba alaposan keverjük össze a mézet, a chillit, a mustárt és az balzsam ecetet.

5

Vegyük ki a csirkét a hűtőszekrényből és a fűszeres keverékből.

6

Tegyük a csirkét a rácsra, és süssük 25-30 percig, félidőnél megforgatva.

7

Kenjük át a mézes-dijoni mustáros szószunkkal a csirkemellet. Pár perc múlva a másik oldalára fordítva is vonjuk be a mézes-mustáros mázzal.

8

A csirkemell belső hőmérséklete 74-79 Celsius fok között elkészültnek számít. A rácsokról levéve 5-10 perc pihenő után szeletelhetjük. Spenóttal és gnocchival ajánljuk, nagyon finom.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett mézes-dijoni mustáros csirkemell