Hoztunk nektek egy derelye receptet, amivel kapcsolatban bátran tehetitek fel a kérdést, hogy normálisak vagytok, derelye grillen?! Nos, ha elkészítitek, akkor meglátjátok, hogy mennyire sokat ad hozzá ehhez a recepthez a grillsütő füstje.
A szeletelt tarját sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg egy kis friss kakukkfűvel.
A fűszerezés után pellet grillsütőnket melegítsük fel 180°C-ra, majd nyílt lángon süssük meg a tarjákat.
Fontos, hogy a husikat ne szárítsuk ki, legyenek szaftosak.
Amint aranybarnára sültek a grillezett szeletek, vágjuk is fel apró darabokra, ugyanis ez lesz az derelyéink tölteléke.
Jöhet a már emlegetett tészták elkészítése, amihez 40 dkg lisztre, két egész tojásra, sóra, borsra és egy kis friss kakukkfűre lesz szükségünk. Ezeket az alapanyagokat egy keverőtálban alaposan dolgozzuk össze, majd egy tésztagép vagy sodrófa segítségével nyújtsuk el szép vékonyra.
A tésztákból vágjunk apró négyszögletű formákat és kenjük meg felszínét tojás sárgájával.
Jöhet a töltelék, majd a derelyék összeillesztése. A két réteg tapadásában egy villa nagy hasznunkra lehet, nyomjuk össze a segítéségével.
Egy kis sós vízben főzzük meg a tésztákat, majd tegyük félre pihenni. Addig pedig elkészítjük a mártásunkat.
Daraboljunk fel egy csokor spárgát, amit egy kis sós vízben egy csokor újhagyma társaságában kezdjünk el főzni.
Közben a derelyék mehetnek vissza grillre, hogy tökéletesre süljenek, illetve a spárgához mehet 250 milliliter tejszín.
Nincs más hátra, mint tálalni és betolni ezt a mennyei füstös fogást.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Tájékozódj az Okosgrillekről:
-
Pit Boss Pro Series 1150 pellet grill – smoker
579 000 Ft nettó 455 906 Ft -
Zgrills ZPG-11002b pellet grill – smoker
669 000 Ft nettó 526 772 Ft -
Zgrills ZPG-7052b pellet grill – smoker
589 000 Ft nettó 463 780 Ft -
Zgrills ZPG-600D pellet grill – smoker
319 000 Ft nettó 251 181 Ft
Hozzávalók
Elkészítés
A szeletelt tarját sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg egy kis friss kakukkfűvel.
A fűszerezés után pellet grillsütőnket melegítsük fel 180°C-ra, majd nyílt lángon süssük meg a tarjákat.
Fontos, hogy a husikat ne szárítsuk ki, legyenek szaftosak.
Amint aranybarnára sültek a grillezett szeletek, vágjuk is fel apró darabokra, ugyanis ez lesz az derelyéink tölteléke.
Jöhet a már emlegetett tészták elkészítése, amihez 40 dkg lisztre, két egész tojásra, sóra, borsra és egy kis friss kakukkfűre lesz szükségünk. Ezeket az alapanyagokat egy keverőtálban alaposan dolgozzuk össze, majd egy tésztagép vagy sodrófa segítségével nyújtsuk el szép vékonyra.
A tésztákból vágjunk apró négyszögletű formákat és kenjük meg felszínét tojás sárgájával.
Jöhet a töltelék, majd a derelyék összeillesztése. A két réteg tapadásában egy villa nagy hasznunkra lehet, nyomjuk össze a segítéségével.
Egy kis sós vízben főzzük meg a tésztákat, majd tegyük félre pihenni. Addig pedig elkészítjük a mártásunkat.
Daraboljunk fel egy csokor spárgát, amit egy kis sós vízben egy csokor újhagyma társaságában kezdjünk el főzni.
Közben a derelyék mehetnek vissza grillre, hogy tökéletesre süljenek, illetve a spárgához mehet 250 milliliter tejszín.
Nincs más hátra, mint tálalni és betolni ezt a mennyei füstös fogást.