Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillcsirke otthon, könnyedén

Grillcsirke otthon, könnyedén


könnyen elkészíthető grillcsirke recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az egyszerű pácolt, bedörzsölt és megvajazott sült csirkénkkel bármikor könnyedén szaftos és ízletes lakomát varázsolhatunk családunk, barátaink, vendégeink számára.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 1 darab egész csirke
 2 evőkanál
 1 evőkanál aprított zsálya
 1 evőkanál aprított kakukkfű
 125 g puha vaj
 1,50 evőkanál durvára őrölt feketebors
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Kezdéskor az egész csirkét papírtörlővel szárítsuk meg, itassuk fel a nedveket.

2

Egy elég nagy edényben, amiben elfér az egész csirke, keverjünk össze Milestone66 Yellow fűszerkeveréket és annyi vizet, hogy a csirkét teljesen átfedje, ezzel ízletes pácot képezve. Helyezzük a csirkét a sós lébe, és tegyük a hűtőbe 4-12 órára.

3

Amikor készen állunk a szaftos grillcsirke elkészítésére, akkor állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.

4

Vegyük ki a csirkét a sós léből, de ne öblítsük le.

5

Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a kakukkfüvet, a zsályát, a sót és a borsot.

6

Kenjük meg a vajas keverékkel a csirke egész külsejét, a maradék krémet pedig töltsük a belsejébe.

7

Helyezzünk hőmérőt a csirkemellbe, ügyelve, hogy ne érjen csontot a szonda.

8

Tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és így süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot a legvastagabb rész közepén is, vagyis körülbelül 1 órán keresztül.

9

Vegyük le a csirkét a grillről, és hagyjuk pihenni 15-20 percig, mielőtt tálalnánk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt kacsamellKacsamell füstben, fűszerben, juharszirupban. Vajon mennyire lesz különleges a vad ízeket hordozó kacsamell, ha édessé-füstössé tesszük? A válasz egyértelműen az, hogy nagyon! Próbáld ki!
Grill pizza by Szoky konyhájaGrill pizza, a család bbqmentes tagjainak kedvenc étele. Paradicsomos vagy tejszínes alapú pizzák: Szoky recept videóban mutatja meg a hogyan készítsd el.
Töltött jalapeno múmiák – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen a töltött jalapeno múmiák recept.
Grillcsirke kenőcs, pácSzoky youtube csatornáján időnként Pit Boss Okosgrillen készít ételeket. Amikor grillcsirkét készített egy ínycsiklandozó sörös kencsőccsel, páccal kente át a madarakat - íme a recept.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 darab egész csirke
 2 evőkanál
 1 evőkanál aprított zsálya
 1 evőkanál aprított kakukkfű
 125 g puha vaj
 1,50 evőkanál durvára őrölt feketebors
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdéskor az egész csirkét papírtörlővel szárítsuk meg, itassuk fel a nedveket.

2

Egy elég nagy edényben, amiben elfér az egész csirke, keverjünk össze Milestone66 Yellow fűszerkeveréket és annyi vizet, hogy a csirkét teljesen átfedje, ezzel ízletes pácot képezve. Helyezzük a csirkét a sós lébe, és tegyük a hűtőbe 4-12 órára.

3

Amikor készen állunk a szaftos grillcsirke elkészítésére, akkor állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.

4

Vegyük ki a csirkét a sós léből, de ne öblítsük le.

5

Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a kakukkfüvet, a zsályát, a sót és a borsot.

6

Kenjük meg a vajas keverékkel a csirke egész külsejét, a maradék krémet pedig töltsük a belsejébe.

7

Helyezzünk hőmérőt a csirkemellbe, ügyelve, hogy ne érjen csontot a szonda.

8

Tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és így süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot a legvastagabb rész közepén is, vagyis körülbelül 1 órán keresztül.

9

Vegyük le a csirkét a grillről, és hagyjuk pihenni 15-20 percig, mielőtt tálalnánk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillcsirke otthon, könnyedén
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66