Grillcsirke otthon, könnyedén
![könnyen elkészíthető grillcsirke recept okosgrill](http://okosgrill.hu/wp-content/uploads/2023/03/könnyen-elkészíthető-grillcsirke-recept-okosgrill.jpg)
Az egyszerű pácolt, bedörzsölt és megvajazott sült csirkénkkel bármikor könnyedén szaftos és ízletes lakomát varázsolhatunk családunk, barátaink, vendégeink számára.
Kezdéskor az egész csirkét papírtörlővel szárítsuk meg, itassuk fel a nedveket.
Egy elég nagy edényben, amiben elfér az egész csirke, keverjünk össze Milestone66 Yellow fűszerkeveréket és annyi vizet, hogy a csirkét teljesen átfedje, ezzel ízletes pácot képezve. Helyezzük a csirkét a sós lébe, és tegyük a hűtőbe 4-12 órára.
Amikor készen állunk a szaftos grillcsirke elkészítésére, akkor állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.
Vegyük ki a csirkét a sós léből, de ne öblítsük le.
Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a kakukkfüvet, a zsályát, a sót és a borsot.
Kenjük meg a vajas keverékkel a csirke egész külsejét, a maradék krémet pedig töltsük a belsejébe.
Helyezzünk hőmérőt a csirkemellbe, ügyelve, hogy ne érjen csontot a szonda.
Tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és így süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot a legvastagabb rész közepén is, vagyis körülbelül 1 órán keresztül.
Vegyük le a csirkét a grillről, és hagyjuk pihenni 15-20 percig, mielőtt tálalnánk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Kezdéskor az egész csirkét papírtörlővel szárítsuk meg, itassuk fel a nedveket.
Egy elég nagy edényben, amiben elfér az egész csirke, keverjünk össze Milestone66 Yellow fűszerkeveréket és annyi vizet, hogy a csirkét teljesen átfedje, ezzel ízletes pácot képezve. Helyezzük a csirkét a sós lébe, és tegyük a hűtőbe 4-12 órára.
Amikor készen állunk a szaftos grillcsirke elkészítésére, akkor állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 190℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.
Vegyük ki a csirkét a sós léből, de ne öblítsük le.
Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a kakukkfüvet, a zsályát, a sót és a borsot.
Kenjük meg a vajas keverékkel a csirke egész külsejét, a maradék krémet pedig töltsük a belsejébe.
Helyezzünk hőmérőt a csirkemellbe, ügyelve, hogy ne érjen csontot a szonda.
Tegyük a csirkét közvetlenül a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és így süssük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 75℃-ot a legvastagabb rész közepén is, vagyis körülbelül 1 órán keresztül.
Vegyük le a csirkét a grillről, és hagyjuk pihenni 15-20 percig, mielőtt tálalnánk.