Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett articsóka hideg tojásszósszal

Grillezett articsóka hideg tojásszósszal


grillezett articsóka recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ízletes és látványos szezonális recept. Bár a "Sauce Gribiche" érdekesen hangzik, de hamarosan nagy kedvenc lesz! A kemény tojást, friss fűszernövényeket, savanyúságokat, kapribogyót és majonézt ötvöző Sauce Gribiche tökéletes párosítás a grillezett articsókához.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók:
 3 darab egész articsóka
 3 evőkanál olívaolaj
 
 őrölt bors
 2 evőkanál pankó morzsapirítva
Sauce Gribiche - tojásszósz
 230 g majonéz
 100 g natúr joghurt
 2 evőkanál savanyúságfinomra vágva
 2 evőkanál petrezselyemlevélapróra vágva
 2 evőkanál kapribogyólecsepegtetve
 1 evőkanál medvehagymaapróra vágva
 1 teáskanál kakukkfű levélfrissen aprítva
 2 darab kemény tojásmeghámozva és apróra vágva
 1 darab citrom leve
 só, őrölt bors
Elkészítés
1

Egy nagy fazékban enyhén sós vízben pároljuk az articsókát 30 percig. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe és tisztítsuk meg.
Szedjük le a külső sötét leveleket és kaparjuk ki a pelyhes-bolyhos részt is.

2

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 175℃-ra.

3

Készítsük el a gribiche (tojás) szószt: Egy közepes tálban alaposan keverjük össze a majonézt, a joghurtot, a savanyúságokat, a petrezselymet, a kapribogyót, a medvehagymát, a kakukkfüvet, a tojást, a citromlevet és ízlés szerint sót és borsot. Tegyük a hűtőbe.

4

Kenjük be az articsókát olívaolajjal, majd dörzsöljük be sóval és borssal.

5

Helyezzük az articsókát vágott oldalukkal lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt, és süssük 15 percig, vagy amíg mély aranybarna nem lesz.

6

Vegyük le az articsókát a grillről, és tegyük át egy tálra. Szórjuk meg zsemlemorzsával és ízlés szerint parmezán sajttal, majd tálaljuk a finomságos gribiche szósszal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

A legfinomabb cigánypecsenyeA cigánypecsenye az egyik legtradicionálisabb fogás a magyar konyhában. Igaz erre a receptre is, hogy eredet a homályba vész, és rengeteg egyedi változat él a köztudatban. Sokan készítik mustárral, illetve nélküle, sok helyen pedig tükörtojást sütnek rá. Próbáljátok ki az előre bepácolt, grillen készült verziót is.
Sörös grillkolbász sajtszósszalA grillezés és egy üveg sör szinte kéz a kézben jár és ezzel recepttel csak tovább fokozzuk a kapcsolatot. Sörös grillkolbász következik cheddar sajtszósszal és alaposan megpakolva.
Grillezett zöldségek bundás ciabattávalRitka pillanatok egyike, amikor nem hús készül a pellet grillsütőn, hanem kizárólag zöldség. Ebben a videóban most zöldség nyárs készül egy izgalmas bundás-sajtos ciabatta kíséretében, illetve néhány hasznos tipp is elhangzik!
Édes chilis rubNépszerű édes chilis száraz bbq rub. Kifejeztten csirkékhez és zöldségekhez ajánlják, de univerzális, tehát nyugodtan használható bármilyen bbq ételhez.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 3 darab egész articsóka
 3 evőkanál olívaolaj
 
 őrölt bors
 2 evőkanál pankó morzsapirítva
Sauce Gribiche - tojásszósz
 230 g majonéz
 100 g natúr joghurt
 2 evőkanál savanyúságfinomra vágva
 2 evőkanál petrezselyemlevélapróra vágva
 2 evőkanál kapribogyólecsepegtetve
 1 evőkanál medvehagymaapróra vágva
 1 teáskanál kakukkfű levélfrissen aprítva
 2 darab kemény tojásmeghámozva és apróra vágva
 1 darab citrom leve
 só, őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy nagy fazékban enyhén sós vízben pároljuk az articsókát 30 percig. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe és tisztítsuk meg.
Szedjük le a külső sötét leveleket és kaparjuk ki a pelyhes-bolyhos részt is.

2

Állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 175℃-ra.

3

Készítsük el a gribiche (tojás) szószt: Egy közepes tálban alaposan keverjük össze a majonézt, a joghurtot, a savanyúságokat, a petrezselymet, a kapribogyót, a medvehagymát, a kakukkfüvet, a tojást, a citromlevet és ízlés szerint sót és borsot. Tegyük a hűtőbe.

4

Kenjük be az articsókát olívaolajjal, majd dörzsöljük be sóval és borssal.

5

Helyezzük az articsókát vágott oldalukkal lefelé közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedőt, és süssük 15 percig, vagy amíg mély aranybarna nem lesz.

6

Vegyük le az articsókát a grillről, és tegyük át egy tálra. Szórjuk meg zsemlemorzsával és ízlés szerint parmezán sajttal, majd tálaljuk a finomságos gribiche szósszal.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett articsóka hideg tojásszósszal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66