Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett barackos és baconos saláta juharszirupos öntettel

Grillezett barackos és baconos saláta juharszirupos öntettel


Grillezett barackos baconos saláta juharszirupos öntettel recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A tökéletesre karamellizált és grillezett őszibarack emeli még magasabb szintre ezt az eleve mesés salátát. Az édes gyümölcs íze ugyanis remekül keveredik a sós szalonnával és a feta sajttal – mindezt pedig a juharszirupos currys öntet teszi teljessé.

Adag4 főre
Előkészítési idő5 percFőzési idő15 percÖsszesen20 perc
Hozzávalók
 2 darab egész őszibarackérett, de kemény
 1 evőkanál juharszirup
 50 g rukkola
 50 g feta sajt
 50 g pirított pekándió
 50 g baconapróra vágva, sütve
Dresszing
 3 evőkanál olívaolaj
 1 darab 1 kis hagymafinomra vágva
 2 evőkanál juharszirup
 1 evőkanál almaecet
 1 teáskanál curry por
 ½ teáskanál
Elkészítés
1

Ha készen állunk, tekerjük a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 220℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Az őszibarackokat félbevágjuk és kimagozzuk. Megkenjük juharsziruppal, és a vágott oldalukkal lefelé közvetlenül a grillrácsra helyezzük őket. Így sütjük a barackokat 15-20 percig, vagy amíg meg nem jelennek rajtuk a grillnyomok. Ekkor levesszük őket a sütőről és félretesszük hűlni.

3

Egy kis tálban keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd tegyük félre.

4

Tegyük a salátához szükséges összes hozzávalót egy nagy tálba. A grillezett őszibarackokat felszeletelve tegyük az egész keverék tetejére.

5

A salátát meglocsoljuk juharszirupos-currys öntettel, és fűszerezzük ízlés szerint. Már tálalhatjuk is!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Focaccia – ropogós és levegősKönnyű, levegős és ropogós focaccia-t is készíthetünk grillen (és persze konyhában is). Hozzá zseniális fokhagymás-chili olaj dukál. Nem diétás, de cserébe pillanatok alatt elfogy.
Töltött héjában sült burgonya sókéreggelKívül sós és ropogós, belül meleg és krémes. Egyre népszerűbb street food ez a töltött burgonya. A különböző feltéteknek hála egyedi, laktató finomságokat alkothatunk.
Bejgli készítés grillenHálaadáskor a pulyka tradicionális étel az USA-ban, de itthon nyugodtan használjunk kacsát, libát vagy csirkét ehhez a recepthez. Baconbe csomagolva, almával megtöltve fantasztikus édes és sós ízek keveredését élhetjük át, kényelmesen, egyszerűen a grillsütőből.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 darab egész őszibarackérett, de kemény
 1 evőkanál juharszirup
 50 g rukkola
 50 g feta sajt
 50 g pirított pekándió
 50 g baconapróra vágva, sütve
Dresszing
 3 evőkanál olívaolaj
 1 darab 1 kis hagymafinomra vágva
 2 evőkanál juharszirup
 1 evőkanál almaecet
 1 teáskanál curry por
 ½ teáskanál

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk, tekerjük a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 220℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

Az őszibarackokat félbevágjuk és kimagozzuk. Megkenjük juharsziruppal, és a vágott oldalukkal lefelé közvetlenül a grillrácsra helyezzük őket. Így sütjük a barackokat 15-20 percig, vagy amíg meg nem jelennek rajtuk a grillnyomok. Ekkor levesszük őket a sütőről és félretesszük hűlni.

3

Egy kis tálban keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd tegyük félre.

4

Tegyük a salátához szükséges összes hozzávalót egy nagy tálba. A grillezett őszibarackokat felszeletelve tegyük az egész keverék tetejére.

5

A salátát meglocsoljuk juharszirupos-currys öntettel, és fűszerezzük ízlés szerint. Már tálalhatjuk is!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett barackos és baconos saláta juharszirupos öntettel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66