Grillezett cékla
Az egyik kedvenc köretünk a sült cékla. Akár vákkumcsomagolt céklát, akár egész céklát használunk mindkettőből nagyon-nagyon finom. Elég csak hozzá kis fűszerezés és már mehet is a grillsütőbe füstölődni.
Melegítsük fel a kerti grillünket 180-200°C-ra.
A céklát hámozzuk meg és vágjuk fel tetszés szerint. A vákkumcsomagolt céklát elég csak kétfelé vagy cikkekre vágnunk, míg a friss megtisztított céklát érdemesebb kisebb kockákra vágni. A fokhagymát nem szükséges felvágni, csak megtisztítani.
Egy tálban keverjük össze a fűszert és az olajat, majd adjuk hozzá a céklát és a fokhagymát és alaposan forgassuk össze.
Tovább fokozhatjuk az ízeket, ha az olívaolajat és a fűszert mézzel, citromlével és a balzsamecettel egészítjük ki, majd ebben forgatjuk meg a zöldségeket.
Az előmelegített grillsütőbe helyezzünk egy szilikon lapot vagy sütőpapírral bélelt tepsit és ezen oszlassuk el a fűszerezett céklát. Letakarni nem szükséges.
Időnként ránézve, kicsit megigazítva kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Érdemes többször is kóstolni, mert alapanyagfüggő, hogy pontosan mikor lesz kész.
Tipp: kockázott édesburgonyával és cikkekre vágott vörös, illetve lilahagymával kiegészítve tovább színesíthetjük ezt a pazar köretet.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Melegítsük fel a kerti grillünket 180-200°C-ra.
A céklát hámozzuk meg és vágjuk fel tetszés szerint. A vákkumcsomagolt céklát elég csak kétfelé vagy cikkekre vágnunk, míg a friss megtisztított céklát érdemesebb kisebb kockákra vágni. A fokhagymát nem szükséges felvágni, csak megtisztítani.
Egy tálban keverjük össze a fűszert és az olajat, majd adjuk hozzá a céklát és a fokhagymát és alaposan forgassuk össze.
Tovább fokozhatjuk az ízeket, ha az olívaolajat és a fűszert mézzel, citromlével és a balzsamecettel egészítjük ki, majd ebben forgatjuk meg a zöldségeket.
Az előmelegített grillsütőbe helyezzünk egy szilikon lapot vagy sütőpapírral bélelt tepsit és ezen oszlassuk el a fűszerezett céklát. Letakarni nem szükséges.
Időnként ránézve, kicsit megigazítva kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Érdemes többször is kóstolni, mert alapanyagfüggő, hogy pontosan mikor lesz kész.
Tipp: kockázott édesburgonyával és cikkekre vágott vörös, illetve lilahagymával kiegészítve tovább színesíthetjük ezt a pazar köretet.