Grillezett dinnyesaláta

Próbáljuk ki a kedvenc nyári gyümölcsünk legújabb változatát. A görögdinnyét nagy lángon grillezzük, majd feta sajttal, angol uborkával, lilahagymával és citromlé öntettel tesszük tökéletessé.
Ha készen állunk, tekerjük a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.
A görögdinnye szeleteket meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk.
Helyezzük őket közvetlenül a sütőre, és hagyjuk ott 10 percig, vagy amíg a grillnyomok meg nem jelennek. Ha kész, vegyük le és tegyük őket a hűtőbe.
Az öntethez egy kis tálban keverjük össze a lime levét, a halszószt, ízlés szerint sót és borsot. Keverés közben lassan adjunk hozzá olívaolajat.
Ha a görögdinnye kihűlt, távolítsuk el a héját, és vágjuk 2.5 cm-es kockákra.
Egy közepes tálban keverjük össze a görögdinnyét, uborkát, lilahagymát, fetát. Öntsük rá a szószt és keverjük jól össze.
Ízesítsük további sóval és limelével, majd tálaljuk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Ha készen állunk, tekerjük a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.
A görögdinnye szeleteket meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk.
Helyezzük őket közvetlenül a sütőre, és hagyjuk ott 10 percig, vagy amíg a grillnyomok meg nem jelennek. Ha kész, vegyük le és tegyük őket a hűtőbe.
Az öntethez egy kis tálban keverjük össze a lime levét, a halszószt, ízlés szerint sót és borsot. Keverés közben lassan adjunk hozzá olívaolajat.
Ha a görögdinnye kihűlt, távolítsuk el a héját, és vágjuk 2.5 cm-es kockákra.
Egy közepes tálban keverjük össze a görögdinnyét, uborkát, lilahagymát, fetát. Öntsük rá a szószt és keverjük jól össze.
Ízesítsük további sóval és limelével, majd tálaljuk.