Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Grillezett dinnyesaláta

Grillezett dinnyesaláta


grillezett dinnyesaláta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Próbáljuk ki a kedvenc nyári gyümölcsünk legújabb változatát. A görögdinnyét nagy lángon grillezzük, majd feta sajttal, angol uborkával, lilahagymával és citromlé öntettel tesszük tökéletessé.

Adag4 főre
Előkészítési idő5 percFőzési idő15 percÖsszesen20 perc
Hozzávalók
 1 darab kis görögdinnyeszeletelve
 2 evőkanál olívaolaj
 
 2 darab csemege uborkakockázva
 ½ darab közepes vöröshagymavékonyra szeletelve
 230 g feta sajtkockázva
Dresszing
 2 darab egész lime leve
 1 teáskanál halszósz
 ízlés szerint só és fekete bors
 60 ml olívaolaj
Elkészítés
1

Ha készen állunk, tekerjük a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

A görögdinnye szeleteket meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk.

3

Helyezzük őket közvetlenül a sütőre, és hagyjuk ott 10 percig, vagy amíg a grillnyomok meg nem jelennek. Ha kész, vegyük le és tegyük őket a hűtőbe.

4

Az öntethez egy kis tálban keverjük össze a lime levét, a halszószt, ízlés szerint sót és borsot. Keverés közben lassan adjunk hozzá olívaolajat.

5

Ha a görögdinnye kihűlt, távolítsuk el a héját, és vágjuk 2.5 cm-es kockákra.

6

Egy közepes tálban keverjük össze a görögdinnyét, uborkát, lilahagymát, fetát. Öntsük rá a szószt és keverjük jól össze.

7

Ízesítsük további sóval és limelével, majd tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Sajtburger grillezett jalapenoval és baconnalEgy jó burger mindig leveszi a lábáról a vendégeket. Eltérünk egy picit az alap sajtburgertől és egy kicsit pikánssá tesszük. Érkezzen most egy burger jalapenoval, sajttal és baconnel. A pikáns ízek kedvelőinek kötelező, mindenki másnak erősen ajánlott.
Göngyölt szarvashús sajtos tojásos nokedlivelManapság felcsapva a netet könnyedén betudjátok szerezni a különböző vadhúsokat. Úgy hogy a most mi is így tettünk. A szarvashús mellé készítünk egy klasszikus uborkasalit, köretnek sajtos tojásos nokedlit, valamint egy juhtúrós krémet.
Bourbon-ben párolt marhabordaEzekkel az ízekkel érdemes eldicsekedni! Az erőteljes ízeket kedvelőknek érdemes kipróbálni ezt a marhaoldalast, ez a pác ugyanis mélyen behatol a marhahúsba és egy karakteres ételt kapunk végeredményként.
Grillezett kéksajtos főtt kukoricaHétköznapi köret grillezett húsok mellé, de akár magában is, egy kis csavarral. A kéksajt és a vajas-chili szósz izgalmas ízvilágot alkot, hasonlóan mintha egy Buffalo csirkeszárnyat ennénk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 darab kis görögdinnyeszeletelve
 2 evőkanál olívaolaj
 
 2 darab csemege uborkakockázva
 ½ darab közepes vöröshagymavékonyra szeletelve
 230 g feta sajtkockázva
Dresszing
 2 darab egész lime leve
 1 teáskanál halszósz
 ízlés szerint só és fekete bors
 60 ml olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha készen állunk, tekerjük a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

2

A görögdinnye szeleteket meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk.

3

Helyezzük őket közvetlenül a sütőre, és hagyjuk ott 10 percig, vagy amíg a grillnyomok meg nem jelennek. Ha kész, vegyük le és tegyük őket a hűtőbe.

4

Az öntethez egy kis tálban keverjük össze a lime levét, a halszószt, ízlés szerint sót és borsot. Keverés közben lassan adjunk hozzá olívaolajat.

5

Ha a görögdinnye kihűlt, távolítsuk el a héját, és vágjuk 2.5 cm-es kockákra.

6

Egy közepes tálban keverjük össze a görögdinnyét, uborkát, lilahagymát, fetát. Öntsük rá a szószt és keverjük jól össze.

7

Ízesítsük további sóval és limelével, majd tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Grillezett dinnyesaláta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66