Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett sárgarépa

Grillezett sárgarépa


grillezett sárgarépa recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A látványos megjelenésű füstön sült sárgarépa, ami nagyon finom magában és köretként is. Érdemes zsengém, vékonyabb répától készíteni.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók:
 12 darab sárgarépazsengébb, vékonyabb javasolt
 3 evőkanál olaj
 2 evőkanál aprított friss petrezselyem
Elkészítés
1

Állítsuk magas hőmérsékletre fa pellet grillsütőt , ami jelen esetben 220℃.

2

Alaposan mossuk meg, illetve kefe segítségével dörzsöljük meg a répákat.

3

Ha a sárgarépa vastag, vágjuk ketté hosszában; ha nem, hagyjuk egészben. Egy zárható zacskóba dobjuk őket olívaolajjal, sóval és borssal. (jelen esetben Milestone66 SPG+-szal)

4

15-20 perc pácolás után borítsuk ki egy tepsibe, terítsük szét egy rétegben, és süssük a fa pellet grillsütőben sütőben 20 percen keresztül, vagy amíg meg nem pirul és megpuhul.

5

Szórjuk meg az elkészült és megpuhult sárgarépát petrezselyemmel. Ízlés szerint fűszerezzük tovább, és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Oldalas gyorsan és forrón, hot & fast módszerNincs sok időnk valami különlegeset alkotni? Ezek a magas hőfokon és gyorsan elkészülő oldalas szeletek lehetnek a tökéletes megmentőink! A Milestone66 Red Rub fűszerkeverékkel fűszerezett oldalasokat almalével fröcsköljük le és cseresznyefán füstöljük a mélyebb ízek és a gazdagabb szín érdekében.
Ropogós bacon, szalonna grillsütőnA szalonnasütéshez mindenkinek kapcsolódik egy jó emléke, ami beugrik az izzó parázs felett tartott nyársról és rajta az izzadó tenyérnyi szalonna látványáról és illatáról. Most egy kerti grillezőre szabott változatott mutatunk, ahol semmi sem vész kárba.
Dán palacsintagolyó, aebleskiverA legenda szerint a Vikingek ereje ebből a töltött palacsinta golyókból származott. Bár picit nehéz elképzelni, de mi van ha igaz? Ne kockáztassunk mi sem, próbáljuk ki gyorsan a dánok finom édességét!
Univerzális házi száraz BBQ rubLegyen szó csirkecombokról, pecsenyékről, csirkeszárnyakról, sertésszeletről, sültkrumpliról, sültkarfiolról, de még akár tofuról is: Ezt a házi száraz rubot nyugodtan használhatod bármilyen ételhez, univerzális fűszerkeverék!

Hozzávalók

Hozzávalók:
 12 darab sárgarépazsengébb, vékonyabb javasolt
 3 evőkanál olaj
 2 evőkanál aprított friss petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk magas hőmérsékletre fa pellet grillsütőt , ami jelen esetben 220℃.

2

Alaposan mossuk meg, illetve kefe segítségével dörzsöljük meg a répákat.

3

Ha a sárgarépa vastag, vágjuk ketté hosszában; ha nem, hagyjuk egészben. Egy zárható zacskóba dobjuk őket olívaolajjal, sóval és borssal. (jelen esetben Milestone66 SPG+-szal)

4

15-20 perc pácolás után borítsuk ki egy tepsibe, terítsük szét egy rétegben, és süssük a fa pellet grillsütőben sütőben 20 percen keresztül, vagy amíg meg nem pirul és megpuhul.

5

Szórjuk meg az elkészült és megpuhult sárgarépát petrezselyemmel. Ízlés szerint fűszerezzük tovább, és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett sárgarépa
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66