Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett spárga baconbe tekerve

Grillezett spárga baconbe tekerve


baconbe tekert spárga recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Baconbe tekerve minden étel jobb. Persze bacon rajongóként nehéz is máshogy vélekedni. Ezért is szenvedélyünk mindent baconbe csomagolni és grillen megsütni. Most a népszerű grillköret, a spárga került a szalonna szorításába.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő20 percÖsszesen35 perc
Hozzávalók
 2 csokor spárga
 3 csomag szeletelt bacon
 olívaolaj
 1 evőkanál só, őrölt fekete bors, fokhagyma porha a fűszerkeverék nem állna rendelkezésre
Elkészítés
1

A grillezett spárga elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 220°C-ra.

2

Öblítsük le a spárgát és töröljük át papírtörlővel. Vágjuk le a spárgaszár alsó harmadát és dobjuk ki, erre nem lesz szükségünk.

3

Ezután kenjük át a spárgaszálakat vékonyan olajjal és szórjuk be a fűszerekkel.

4

Használhatunk külön-külön sót, borsot és fokhagymát, viszont érdemes kipróbálni a Milestone66 SPG+ fűszerkeveréket, amiben az alapfűszereket citrusos jelleggel turbóztuk fel.

5

Tekerjünk be a spárgaszálakat egy-egy darab baconnel és tegyük közvetlenül a grillrácsra.

6

Süssük addig, amíg a bacon ropogós nem lesz, a spárga pedig átsül, körülbelül 15-20 percen keresztül.
Félidőben óvatosan fordítsuk meg a baconbe tekert spárgát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

A legfinomabb cigánypecsenyeA cigánypecsenye az egyik legtradicionálisabb fogás a magyar konyhában. Igaz erre a receptre is, hogy eredet a homályba vész, és rengeteg egyedi változat él a köztudatban. Sokan készítik mustárral, illetve nélküle, sok helyen pedig tükörtojást sütnek rá. Próbáljátok ki az előre bepácolt, grillen készült verziót is.
Camembert-bacon burgerFüstölt camembert sajtos, sült baconös burger következik. Gyorsan elkészül, mégis egy kis különleges ízhatást érhetünk el a megszokott alap hamburgerekhez képest.
Louisiana cajun burgerKülönböző konyhák keveredéséből született meg a cajun (kédzsön). Erős, karakteres ízek jellemzik a stílust, amelyben keveredik a francia, spanyol, mediterrán konyhavilág az USA-ba érkező népek szokásaival. Ebben a szellemben készült el ez a rendkívül érdekes burger, amely a cajun konyha központjáról Louisiana-ról neveztünk el.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 csokor spárga
 3 csomag szeletelt bacon
 olívaolaj
 1 evőkanál só, őrölt fekete bors, fokhagyma porha a fűszerkeverék nem állna rendelkezésre

Elkészítés

Elkészítés
1

A grillezett spárga elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 220°C-ra.

2

Öblítsük le a spárgát és töröljük át papírtörlővel. Vágjuk le a spárgaszár alsó harmadát és dobjuk ki, erre nem lesz szükségünk.

3

Ezután kenjük át a spárgaszálakat vékonyan olajjal és szórjuk be a fűszerekkel.

4

Használhatunk külön-külön sót, borsot és fokhagymát, viszont érdemes kipróbálni a Milestone66 SPG+ fűszerkeveréket, amiben az alapfűszereket citrusos jelleggel turbóztuk fel.

5

Tekerjünk be a spárgaszálakat egy-egy darab baconnel és tegyük közvetlenül a grillrácsra.

6

Süssük addig, amíg a bacon ropogós nem lesz, a spárga pedig átsül, körülbelül 15-20 percen keresztül.
Félidőben óvatosan fordítsuk meg a baconbe tekert spárgát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett spárga baconbe tekerve
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66