Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillkolbászos mediterrán ragu

Grillkolbászos mediterrán ragu


mediterrán zöldséges ragu grillkolbász recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az olasz kiruccanásunk alkalmával volt szerencsénk egy igazi olasz kerti konyhában főzni ugyanis a hotelünk tulajdonosa megengedte számunkra, hogy használjuk az étteremnek a kerthelyiségét. Egy esti főzés alkalmával mediterrán ragu készült grillkolbásszal.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 20 perc
Hozzávalók
 1 csomag tagliatelle tészta
 3 evőkanál olívaolaj
 1 marék petrezselyem
 1 marék friss bazsalikom
 1 gerezd fokhagyma
 1 fej vöröshagyma
 só, bors ízlés szerint
 1 darab cukkini
 1 darab padlizsán
 1 darab répa
 1 csomag gomba
 5 darab szilva paradicsom
 3 darab kaliforniai paprika
 2 darab darabolt paradicsom konzerv
 600 g grillkolbász
 100 g reszelt parmezán
Elkészítés
1

Az első dolgunk a zöldségek előkészítése és egy megfelelő méretű edény kiválasztása volt, ebben készülhet a ragu. Fontos, hogy az elkészítésekor minden egyes lépést lassú lángon készítettünk.

2

A gombát vágjuk fel, az olívaolajat locsoljuk bele a vasedénybe és egy picit kapassuk meg, majd szedjük ki az edényből. Ezt követően pedig vágjuk fel a vöröshagymát a fokhagymát és a karikázott répát is adjuk hozzá, majd szépen lassan barnára dinszteljük le.

3

Miután felvágtuk a három kaliforniai paprikát, adjuk is hozzá. Akár nyugodtan választhattok egy színből többet is, viszont a végeredményben a színkavalkád nagyon szép több szín esetén.

4

Következhet a cukkini, a padlizsán és a paradicsom felvágása és hozzáadása. Ezt követően fogunk fűszerezni.

5

Olyan fűszernövényeket használunk, amit az olasz konyhából jó ismertek. Egy marék friss petrezselymet daraboljatok fel apróra és ezt adjátok hozzá. A friss bazsalikomot nem vágjuk, hanem tépjük és úgy adjuk hozzá a raguhoz, valamint a szokásos sót és borsot ízlés szerint.

6

Amint ezzel megvagyunk mehet is hozzá a két konzerv paradicsom és a korábban lepirított gomba is. Vizet csak akkor javaslunk, hogyha nagyon nagyon sűrű lenne a ragu. A parmezán széleit vágjuk le és szintén tegyük bele a raguba.

7

Az Okosgrillt állítsuk be 200°C-ra és a beirdalt grillkolbászokat süssük ropogósra, majd karikázzuk fel és tegyük hozzá a raguhoz.

8

Végül pedig egy igazi helyi olasz tésztát, tagliatelle tésztát főztünk ki hozzá mindössze 8 perc alatt.
Tálaláskor szórjuk meg parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Marhapörkölt dutch oven-ben készítve hagymás tarhonyávalAz öntöttvas dutch ovenben készített marhapörkölt egy ízletes, hagyományos étel, amely tökéletesen megőrzi a hús zamatos ízét és puhává varázsolja azt. A vasedényben történő főzés révén a pörkölt lassan és egyenletesen készül el, így garantálva az ízek tökéletes összeérését és a szaftos, omlós húst.
Ázsiai malacpörköltAz ázsiai malacpörkölt csak nevében emlékeztet a magyar hagyományos fogásra, így összehasonlítani sem érdemes a két ízvilágot. Viszont kipróbálni annál inkább! Hagyományos ázsiai fűszerek, alaplé, hús és hosszú órák varázslata.
Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyávalGyakran kérdezik tőlünk, hogy mit ajánlunk egy könnyed nyári grillebéd vagy vacsora alkalmával. Nos, természetesen van néhány javaslatunk: egy egészséges és ízletes grillezett csirkemell, amit grillezett sült retekkel és narancsszeletekkel egészítünk ki. Továbbá, egy duplán sült édesburgonya csónakkal fokozzuk az élvezetet, hogy a teljes étel igazán fantasztikus ízorgiává váljon. Ez a különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás tökéletesen kombinálja a hús és a zöldségek ízét. Ráadásul magas tápanyagtartalmú és egészséges, így a gyerkőcöknek is bátran kínálható.
Mexikói halas tacoMerüljünk el a tüzes halas tacókban, amik gyorsabban sülnek meg, mint ahogy egy hullám partot ér. A Milestone66 fűszerkeverékkel és csípős chipotle szórással, valamint ropogós káposzta reszelékkel készülnek, ezzel biztosítva, hogy minden falat mennyeien ízes legyen.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 csomag tagliatelle tészta
 3 evőkanál olívaolaj
 1 marék petrezselyem
 1 marék friss bazsalikom
 1 gerezd fokhagyma
 1 fej vöröshagyma
 só, bors ízlés szerint
 1 darab cukkini
 1 darab padlizsán
 1 darab répa
 1 csomag gomba
 5 darab szilva paradicsom
 3 darab kaliforniai paprika
 2 darab darabolt paradicsom konzerv
 600 g grillkolbász
 100 g reszelt parmezán

Elkészítés

Elkészítés
1

Az első dolgunk a zöldségek előkészítése és egy megfelelő méretű edény kiválasztása volt, ebben készülhet a ragu. Fontos, hogy az elkészítésekor minden egyes lépést lassú lángon készítettünk.

2

A gombát vágjuk fel, az olívaolajat locsoljuk bele a vasedénybe és egy picit kapassuk meg, majd szedjük ki az edényből. Ezt követően pedig vágjuk fel a vöröshagymát a fokhagymát és a karikázott répát is adjuk hozzá, majd szépen lassan barnára dinszteljük le.

3

Miután felvágtuk a három kaliforniai paprikát, adjuk is hozzá. Akár nyugodtan választhattok egy színből többet is, viszont a végeredményben a színkavalkád nagyon szép több szín esetén.

4

Következhet a cukkini, a padlizsán és a paradicsom felvágása és hozzáadása. Ezt követően fogunk fűszerezni.

5

Olyan fűszernövényeket használunk, amit az olasz konyhából jó ismertek. Egy marék friss petrezselymet daraboljatok fel apróra és ezt adjátok hozzá. A friss bazsalikomot nem vágjuk, hanem tépjük és úgy adjuk hozzá a raguhoz, valamint a szokásos sót és borsot ízlés szerint.

6

Amint ezzel megvagyunk mehet is hozzá a két konzerv paradicsom és a korábban lepirított gomba is. Vizet csak akkor javaslunk, hogyha nagyon nagyon sűrű lenne a ragu. A parmezán széleit vágjuk le és szintén tegyük bele a raguba.

7

Az Okosgrillt állítsuk be 200°C-ra és a beirdalt grillkolbászokat süssük ropogósra, majd karikázzuk fel és tegyük hozzá a raguhoz.

8

Végül pedig egy igazi helyi olasz tésztát, tagliatelle tésztát főztünk ki hozzá mindössze 8 perc alatt.
Tálaláskor szórjuk meg parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!
Grillkolbászos mediterrán ragu
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66