Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyával

Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyával

grillezett csirkemell sült retek recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Gyakran kérdezik tőlünk, hogy mit ajánlunk egy könnyed nyári grillebéd vagy vacsora alkalmával. Nos, természetesen van néhány javaslatunk: egy egészséges és ízletes grillezett csirkemell, amit grillezett sült retekkel és narancsszeletekkel egészítünk ki. Továbbá, egy duplán sült édesburgonya csónakkal fokozzuk az élvezetet, hogy a teljes étel igazán fantasztikus ízorgiává váljon.
Ez a különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás tökéletesen kombinálja a hús és a zöldségek ízét. Ráadásul magas tápanyagtartalmú és egészséges, így a gyerkőcöknek is bátran kínálható.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 500 g csirkemellfilé
 1 darab narancs
 2 csokor retek
 3 gerezd fokhagyma
 2 darab édesburgonya
 150 g reszelt sajt
 1 csokor újhagyma
Ajánlott kiegészítők:
Elkészítés
1

A zöldségek előkészítésével kezdjük ételünket. Amíg a grillsütő, felmelegszik 180°C-ra, vágjuk ketté a retket, és sóval, borssal ízesítsük. Az édesburgonyát is felszeleteljük, majd mindkettőt helyezzük a grillező lapra, hogy megsüljenek.

2

Az egyik narancsot kifélézzük a bemutatott technikával, míg a másik narancs levét kifacsarjuk, majd egy gerezd fokhagymát apróra vágva hozzáadunk.

3

Egy serpenyőt (fedővel) helyezzünk a grillsütőre, dobjunk bele egy kis vajat, majd amíg felforrósodik, készítsük elő és fűszerezzük a csirkemellet.

4

A csirkemell grillezése könnyű, de fontos, hogy ne száradjon ki. Mindkét oldalát pirítsuk le, majd fedő alatt süssük 15 percig, hozzáadva egy kis rozmaringot. Végül vajjal locsoljuk át.

5

Amíg a csirkemell sül, az időközben megpuhult édesburgonyát felvágjuk, majd egy kanállal "elkeverjük" a közepét. Ízesítjük, megszórjuk sajttal és újhagymával, majd néhány percig visszahelyezzük a grillezőre.

6

Tálaláshoz szeleteljük fel a csirkemellet, mellé helyezzük a sült retket és a narancsszeleteket. Öntsünk rájuk egy kis öntetet, majd érkezzen a fűszeres édesburgonya is mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mustáros bbq szószA klasszikus ketchupos bbq szószok mellett létezik mustáros verzió is, bár sok helyen ez a recept kissé megosztónak számít. Elmondható, hogy ezt a szószt valaki vagy nagyon szereti vagy nagyon utálja, ezért ki kell próbálni!
Koreai csirkeszárny pácolva, füstölveAz ázsiai konyha előszeretettel nyúl egyik kedvenc grillhúsunkhoz, a csirkeszárnyhoz. Ebben a verzióban egy pácolt, grillezett, majd csípős szószban megforgatott és végül minden földi jóval megszórt szárnyat mutatunk be.
Grillezett céklaAz egyik kedvenc köretünk a sült cékla. Akár vákkumcsomagolt céklát, akár egész céklát használunk mindkettőből nagyon-nagyon finom. Elég csak hozzá kis fűszerezés és már mehet is a grillsütőbe füstölődni.
Töltött burger: sajt, bacon, chiliA klasszikus sajtos-bacon burger haladó verziója, amikor már töltött húst sütünk az okosgrillen, majd egész héten bezsebeljük érte a szebbnél szebb dícsérő bókokat.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g csirkemellfilé
 1 darab narancs
 2 csokor retek
 3 gerezd fokhagyma
 2 darab édesburgonya
 150 g reszelt sajt
 1 csokor újhagyma
Ajánlott kiegészítők:

Elkészítés

Elkészítés
1

A zöldségek előkészítésével kezdjük ételünket. Amíg a grillsütő, felmelegszik 180°C-ra, vágjuk ketté a retket, és sóval, borssal ízesítsük. Az édesburgonyát is felszeleteljük, majd mindkettőt helyezzük a grillező lapra, hogy megsüljenek.

2

Az egyik narancsot kifélézzük a bemutatott technikával, míg a másik narancs levét kifacsarjuk, majd egy gerezd fokhagymát apróra vágva hozzáadunk.

3

Egy serpenyőt (fedővel) helyezzünk a grillsütőre, dobjunk bele egy kis vajat, majd amíg felforrósodik, készítsük elő és fűszerezzük a csirkemellet.

4

A csirkemell grillezése könnyű, de fontos, hogy ne száradjon ki. Mindkét oldalát pirítsuk le, majd fedő alatt süssük 15 percig, hozzáadva egy kis rozmaringot. Végül vajjal locsoljuk át.

5

Amíg a csirkemell sül, az időközben megpuhult édesburgonyát felvágjuk, majd egy kanállal "elkeverjük" a közepét. Ízesítjük, megszórjuk sajttal és újhagymával, majd néhány percig visszahelyezzük a grillezőre.

6

Tálaláshoz szeleteljük fel a csirkemellet, mellé helyezzük a sült retket és a narancsszeleteket. Öntsünk rájuk egy kis öntetet, majd érkezzen a fűszeres édesburgonya is mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66