Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyával

Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyával

grillezett csirkemell sült retek recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Gyakran kérdezik tőlünk, hogy mit ajánlunk egy könnyed nyári grillebéd vagy vacsora alkalmával. Nos, természetesen van néhány javaslatunk: egy egészséges és ízletes grillezett csirkemell, amit grillezett sült retekkel és narancsszeletekkel egészítünk ki. Továbbá, egy duplán sült édesburgonya csónakkal fokozzuk az élvezetet, hogy a teljes étel igazán fantasztikus ízorgiává váljon.
Ez a különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás tökéletesen kombinálja a hús és a zöldségek ízét. Ráadásul magas tápanyagtartalmú és egészséges, így a gyerkőcöknek is bátran kínálható.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 500 g csirkemellfilé
 1 darab narancs
 2 csokor retek
 3 gerezd fokhagyma
 2 darab édesburgonya
 150 g reszelt sajt
 1 csokor újhagyma
Ajánlott kiegészítők:
Elkészítés
1

A zöldségek előkészítésével kezdjük ételünket. Amíg a grillsütő, felmelegszik 180°C-ra, vágjuk ketté a retket, és sóval, borssal ízesítsük. Az édesburgonyát is felszeleteljük, majd mindkettőt helyezzük a grillező lapra, hogy megsüljenek.

2

Az egyik narancsot kifélézzük a bemutatott technikával, míg a másik narancs levét kifacsarjuk, majd egy gerezd fokhagymát apróra vágva hozzáadunk.

3

Egy serpenyőt (fedővel) helyezzünk a grillsütőre, dobjunk bele egy kis vajat, majd amíg felforrósodik, készítsük elő és fűszerezzük a csirkemellet.

4

A csirkemell grillezése könnyű, de fontos, hogy ne száradjon ki. Mindkét oldalát pirítsuk le, majd fedő alatt süssük 15 percig, hozzáadva egy kis rozmaringot. Végül vajjal locsoljuk át.

5

Amíg a csirkemell sül, az időközben megpuhult édesburgonyát felvágjuk, majd egy kanállal "elkeverjük" a közepét. Ízesítjük, megszórjuk sajttal és újhagymával, majd néhány percig visszahelyezzük a grillezőre.

6

Tálaláshoz szeleteljük fel a csirkemellet, mellé helyezzük a sült retket és a narancsszeleteket. Öntsünk rájuk egy kis öntetet, majd érkezzen a fűszeres édesburgonya is mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mandulás pisztráng grill recept by Szoky konyhájaHa ritkán eszel halat, főképp pisztrángot, akkor ez a recept biztosan elcsábít majd, hogy többet kellene. Fantasztikus spenótos, vajas, fokhagymás, ropogós pisztráng receptet hozott nekünk Szoky és természetesen Pit Boss grillsütőn készíti el nekünk.
Grillezett kéksajtos főtt kukoricaHétköznapi köret grillezett húsok mellé, de akár magában is, egy kis csavarral. A kéksajt és a vajas-chili szósz izgalmas ízvilágot alkot, hasonlóan mintha egy Buffalo csirkeszárnyat ennénk.
BBQ marhabordákEzek a marhabordák nagyon komoly ízeket hozhatnak Neked! A húst bőségesen fűszerezzük Milestone66 Black fűszerkeverékkel, majd áztatjuk almalével a szaftosság érdekében, végül pedig alacsony hőfokon, lassan tökéletesre sütjük.
Grillezett csirkecomb töltött wrappelIrány a kert, és irány az Okosgrill! Egy könnyű tavaszi-nyári étel grillezett csirkecomb töltött wrappel. Ez a finomság megmutatja, hogy 20 perc alatt is mennyei fogásokat varázsolhatunk a grillsütő segítségével.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g csirkemellfilé
 1 darab narancs
 2 csokor retek
 3 gerezd fokhagyma
 2 darab édesburgonya
 150 g reszelt sajt
 1 csokor újhagyma
Ajánlott kiegészítők:

Elkészítés

Elkészítés
1

A zöldségek előkészítésével kezdjük ételünket. Amíg a grillsütő, felmelegszik 180°C-ra, vágjuk ketté a retket, és sóval, borssal ízesítsük. Az édesburgonyát is felszeleteljük, majd mindkettőt helyezzük a grillező lapra, hogy megsüljenek.

2

Az egyik narancsot kifélézzük a bemutatott technikával, míg a másik narancs levét kifacsarjuk, majd egy gerezd fokhagymát apróra vágva hozzáadunk.

3

Egy serpenyőt (fedővel) helyezzünk a grillsütőre, dobjunk bele egy kis vajat, majd amíg felforrósodik, készítsük elő és fűszerezzük a csirkemellet.

4

A csirkemell grillezése könnyű, de fontos, hogy ne száradjon ki. Mindkét oldalát pirítsuk le, majd fedő alatt süssük 15 percig, hozzáadva egy kis rozmaringot. Végül vajjal locsoljuk át.

5

Amíg a csirkemell sül, az időközben megpuhult édesburgonyát felvágjuk, majd egy kanállal "elkeverjük" a közepét. Ízesítjük, megszórjuk sajttal és újhagymával, majd néhány percig visszahelyezzük a grillezőre.

6

Tálaláshoz szeleteljük fel a csirkemellet, mellé helyezzük a sült retket és a narancsszeleteket. Öntsünk rájuk egy kis öntetet, majd érkezzen a fűszeres édesburgonya is mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66