Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Hagymás burgonya grill recept by Szoky konyhája

Hagymás burgonya grill recept by Szoky konyhája


hagymás burgonya recept szoky konyhája pit boss okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Jó ételekhez jó köret dukál, így egy könnyed hagymás burgonya receptet is bemutatunk. A pataki tálban készült étel ízélményét a grill füstje csak fokozza, így ez a fűszeres, hagymás krumpli biztosan nyerő ötlet.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 45 percÖsszesen2 óra 15 perc
Hozzávalók
 2,50 kg burgonya
 1 csokor petrezselyemaprítva
 3 evőkanál libazsirsertés vagy kacsazsírral helyettesíthető
 800 g lila sonkahagyma
 durva só
  őrölt kömény
 színes bors
 4 gerezd fokhagymareszelve vagy aprítva
Elkészítés
1

A pataki tálunkat áztassuk be vízbe legalább 20-30 percre.

2

A burgonyát miután megpucoltuk, alaposan mossuk meg, majd aprítsuk cikkekre.

3

Helyezzük a burgonyát és a gorombára vágott hagymát egy tálba és öntsük rá az olvasztott, vagy legalább szobahőmérsékletű libazsírt.

4

A fűszerekkel is cselekedjünk így. Szórjuk rá a reszelt fokhagymát, az őrölt köményt, a sót, a frissen őrölt színes borsot, az aprított petrezselymet, majd alaposan keverjük. 20-30 percig pihentessük így a fűszerezett hagymát és krumplit.

5

A grillsütőt állítsuk 150-160 Celsius fokra, majd a helyezzük az alapanyagokat a pataki tálba. Az edényben maradt fűszeres levet pedig öntsük rá nyugodtan.

6

Egy órán keresztül fedő alatt készül a hagymás burgonya. Amikor letelt ez az idő, vegyük a le a tál tetejét.

7

Emeljük a hőfokot 200 fokra és 30 percig hagyjuk így a tálat, benne a finomsággal. Miután elkészült a teteje már kissé pirult lesz és a fűszerek és megtették, amit vártunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Injektált grillcsirke – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky fogott két egész csirkét és szuper vajas-fűszeres páclével injektálta, majd megsütötte. A végeredmény két szaftos grillcsirke, mellé fűszeres-vajas grillkrumplival.
Rózsa Sándor kedvence – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky magyaros szűzérméket ajánl betyár finom ragúval. Sertés szűznél figyelni kell a sütésre (rövid ideig tartó első hőkezelés) ilyenkor még a hús belseje nyers, de az utolsó szakaszban visszatéve a sütőbe a legjobb állah érhető el. Ha jól dolgoztok az érme belseje kellemesen szaftos, de már átsült lesz. Többféle hússal is lehet készíteni az ételt akár csirkemellből, sertés karajból ezekben az esetekben ismételten rövid idő legyen a hőkezelés.
Grill pizzaEgyszerű és közkedvelt recept az USA-ból, amit bármikor pillanatok alatt elkészíthetünk és ízesíthetünk kedvünk szerint. Mi most épp baconnel szórtuk meg és a grillrácsaira tettük.
Fehér Alabama bbq szószEzt a rendkívül különleges bbq szószt nem igazán lehet a boltok polcain megtalálni. Hasonlít kicsit a farm (ranch) öntethez és főképp csirkés ételekhez ajánlják, mint csirkecomb vagy egész csirke, esetleg csirkemell.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2,50 kg burgonya
 1 csokor petrezselyemaprítva
 3 evőkanál libazsirsertés vagy kacsazsírral helyettesíthető
 800 g lila sonkahagyma
 durva só
  őrölt kömény
 színes bors
 4 gerezd fokhagymareszelve vagy aprítva

Elkészítés

Elkészítés
1

A pataki tálunkat áztassuk be vízbe legalább 20-30 percre.

2

A burgonyát miután megpucoltuk, alaposan mossuk meg, majd aprítsuk cikkekre.

3

Helyezzük a burgonyát és a gorombára vágott hagymát egy tálba és öntsük rá az olvasztott, vagy legalább szobahőmérsékletű libazsírt.

4

A fűszerekkel is cselekedjünk így. Szórjuk rá a reszelt fokhagymát, az őrölt köményt, a sót, a frissen őrölt színes borsot, az aprított petrezselymet, majd alaposan keverjük. 20-30 percig pihentessük így a fűszerezett hagymát és krumplit.

5

A grillsütőt állítsuk 150-160 Celsius fokra, majd a helyezzük az alapanyagokat a pataki tálba. Az edényben maradt fűszeres levet pedig öntsük rá nyugodtan.

6

Egy órán keresztül fedő alatt készül a hagymás burgonya. Amikor letelt ez az idő, vegyük a le a tál tetejét.

7

Emeljük a hőfokot 200 fokra és 30 percig hagyjuk így a tálat, benne a finomsággal. Miután elkészült a teteje már kissé pirult lesz és a fűszerek és megtették, amit vártunk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hagymás burgonya grill recept by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66