Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Hagymás tokány, kanászpecsenye – Szoky konyhája

Hagymás tokány, kanászpecsenye – Szoky konyhája


szoky konyhája tokány pecsenye recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Könnyen elkészíthető hagymás-szalonnás étel készült karajjal. Csirkemájjal és gombával kiegészítve már Budapest-raguként ismert ez az étel.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra 5 perc
Hozzávalók:
 1 kg karajlehetőleg a szaftos hosszúkaraj részből
 150 g füstölt szalonna
 250 g kolozsvári húsos szalonna
 200 g csípős füstölt kolbász
 2 fej vöröshagyma
 5 darab salotta hagyma
 1 csomó zöldhagyma/újhagyma
 5 gerezd fokhagyma
 50 g paradicsom püré
 50 g darált édespaprika
 1 teáskanál csípős darált paprika
 40 ml száraz fehérbor
 1 kis csokor petrezselyem
 150 g forrázott zöldborsó
 összesen kb 400 ml víz, lehet több vagy kevesebb, ki mekkora szaftot szeretne
 só, tört színes bors
 ½ teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál majoránna
 1 teáskanál édesnemes pirospaprika
Elkészítés
1

Készítsük elő az alapanyagokat. A zsírszalonnát vágjuk szeletekre és irdaljuk be, hogy a főzés végén kakastaréj lehessen belőle.
A kolbászokat karikázzuk, a kolozsvári szalonnát (bőr nélkül) kockázzuk.
A karajt vágjuk szeletekre, majd a szeleteket vágjuk csíkokra.

2

A hagymákat szintén vágjuk fel nagyobb darabokra, majd ezzel párhuzamosan fa pellet grillsütő hőmérsékletét állítsuk be 230-250°C-ra.

3

Öntött vas edénybe először a kakastaréjos szalonnák zsírját süssük ki, majd ezeket a szalonna szeleteket tegyük félre.

4

A kisült zsírra ráhelyezzük a csíkozott húst és ráhalmozzuk a kolozsvári szalonnát is. Kb. 10 percig pirítjuk. Nem szükséges szárazra pirítani, maradjon némi folyadék alatta.

5

Jöhet a darált paprika, a paradicsom püré és így forgatjuk össze, majd fűszerezzük kevés sóval és tört borssal, illetve még őrölt köménnyel, pirospaprikával és majoránnával. Forgassuk át újra, hogy a hús mindenhol felvegye a fűszerezést.

6

Pecsenyénket egészítsük ki a hagymával, a borsóval (vele a hideg vízzel), a fehér borral és ízlés szerint az erős paprikával. Keverjük össze és pároljuk az ételünket fedő alatt.

7

100-150 ml vízzel egészítsük ki a főztünket, helyezzük rá a kolbászokat. Újabb keverés utána pároljuk tovább fedő alatt további 5-6 percen keresztül.

8

Vágjuk össze a petrezselymet és szórjuk meg az időközben elkészült kanászpecsenyét. A kakastaréj szalonnákat szintén helyezzük az étel tetejére.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pulled pork szendvicsA Fald Fel csapata elkészítette életük legjobb pulled porkját! A húsok 11 órás kényeztetése elérte a célját és olyan gyönyörűen esett szét szálaira, amire nem számítottak! Grillsajttal és salival együtt közé csapták egy cibattának - Imádták!
Grillezett báránybordákA grillezett bárányborda egy családot és barátokat lenyűgöző recept. Könnyen és gyorsan elkészíthető. Az eredmény egy finom és füstös bárányhús, robusztus fatüzelésű ízekkel a pellet grillről.
Pácolt, sült báránycombokNemcsak húsvétkor és karácsonykor jó ötlet bárányt készíteni, de ez a pácolt báránycomb recept biztosan feldobja az ünnepi asztalt is.
Füstölt tésztasalátaMost egy kis fatüzelésű ízt adunk ehhez a piknik klasszikushoz. A paradicsom, a friss mozzarella, a paprika és a szalámi mind fa pellet füstölést kapnak, mielőtt egy könnyű, olasz szósz kíséretében a tésztához csatlakoznak.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg karajlehetőleg a szaftos hosszúkaraj részből
 150 g füstölt szalonna
 250 g kolozsvári húsos szalonna
 200 g csípős füstölt kolbász
 2 fej vöröshagyma
 5 darab salotta hagyma
 1 csomó zöldhagyma/újhagyma
 5 gerezd fokhagyma
 50 g paradicsom püré
 50 g darált édespaprika
 1 teáskanál csípős darált paprika
 40 ml száraz fehérbor
 1 kis csokor petrezselyem
 150 g forrázott zöldborsó
 összesen kb 400 ml víz, lehet több vagy kevesebb, ki mekkora szaftot szeretne
 só, tört színes bors
 ½ teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál majoránna
 1 teáskanál édesnemes pirospaprika

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük elő az alapanyagokat. A zsírszalonnát vágjuk szeletekre és irdaljuk be, hogy a főzés végén kakastaréj lehessen belőle.
A kolbászokat karikázzuk, a kolozsvári szalonnát (bőr nélkül) kockázzuk.
A karajt vágjuk szeletekre, majd a szeleteket vágjuk csíkokra.

2

A hagymákat szintén vágjuk fel nagyobb darabokra, majd ezzel párhuzamosan fa pellet grillsütő hőmérsékletét állítsuk be 230-250°C-ra.

3

Öntött vas edénybe először a kakastaréjos szalonnák zsírját süssük ki, majd ezeket a szalonna szeleteket tegyük félre.

4

A kisült zsírra ráhelyezzük a csíkozott húst és ráhalmozzuk a kolozsvári szalonnát is. Kb. 10 percig pirítjuk. Nem szükséges szárazra pirítani, maradjon némi folyadék alatta.

5

Jöhet a darált paprika, a paradicsom püré és így forgatjuk össze, majd fűszerezzük kevés sóval és tört borssal, illetve még őrölt köménnyel, pirospaprikával és majoránnával. Forgassuk át újra, hogy a hús mindenhol felvegye a fűszerezést.

6

Pecsenyénket egészítsük ki a hagymával, a borsóval (vele a hideg vízzel), a fehér borral és ízlés szerint az erős paprikával. Keverjük össze és pároljuk az ételünket fedő alatt.

7

100-150 ml vízzel egészítsük ki a főztünket, helyezzük rá a kolbászokat. Újabb keverés utána pároljuk tovább fedő alatt további 5-6 percen keresztül.

8

Vágjuk össze a petrezselymet és szórjuk meg az időközben elkészült kanászpecsenyét. A kakastaréj szalonnákat szintén helyezzük az étel tetejére.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hagymás tokány, kanászpecsenye – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66