Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Házi kenyérlángos Okosgrillen

Házi kenyérlángos Okosgrillen


Pelletbudapest okosgrill kenyérlángos recept
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Friss, ropogós házi kenyérlángos egyenesen a grillből. Már csorog is a nyála? Ez a recept egy plusz hozzávaló miatt különleges élményben részesíti majd!

Adag4 főre
Előkészítési idő1 óra 15 percFőzési idő25 percÖsszesen1 óra 40 perc
Hozzávalók
 1 fej burgonya
 1 teáskanál só
 200 ml víz
 1 ek cukor
 20 g friss élesztő
 500 g kenyérliszt (BL80)
 3 ek olaj
 200 g tejföl
 2 gerezd fokhagyma
 bors ízlés szerint
 2 db lila hagyma
 200 g sajt
 150 g bacon
Elkészítés
1

A krumplit megházmozva és felkockázva sós vízben puhára főzzük.
A burgonya fantasztikus plusz ízt ad a tésztához, de természetesen elhagyható.

2

A cukrot keverjük el a 200 ml langyos vízben, majd morzsoljuk bele az élesztőt is, engedjük felfutni.

3

A puhára főzött burgonyát villával törjük össze majd öntsük hozzá az élesztős vizet, az olajat, a sót és a lisztet is. (a lisztet érdemes előtte átszitálni). Gyúrjunk a hozzávalókból tésztát, majd lefedve hagyjuk pihenni és kelni egy órán keresztül.

4

Töltsük fel a pellet tartályt, kapcsoljuk be és melegítsük fel az Okosgrillt közepes-magas hőmérsékletre, legalább 200°C-ra.

5

Amíg a tésztánk kel és a grill melegszik, addig a feltéteket készítsük elő. Kisebb tálban a tejfölt keverjük el a reszelt fokhagymával és ízesítsük sóval, borssal.

6

A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb 1 centi vastagra, majd villával kicsit szurkáljuk meg, kenjük meg a fűszerezett fokhagymás tejföllel, szorjúk rá a felvágott hagymát, a sajtot és az kockára vágott bacont.

7

Tegyük a kenyérlángost az okosgrillsütőnkbe és körübelül 20-25 percig süssük vagy ha gyorsabban sülne akkor a sajtot figyeljük. Ha a sajt megolvad és bugyog, majd aranybarnára változik a színe, a kenyérlángos elkészült. Ízlés szerint petrezselyem zölddel díszítsük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mustáros bbq szószA klasszikus ketchupos bbq szószok mellett létezik mustáros verzió is, bár sok helyen ez a recept kissé megosztónak számít. Elmondható, hogy ezt a szószt valaki vagy nagyon szereti vagy nagyon utálja, ezért ki kell próbálni!
Ünnepi mézeskalács grillsütőbenPellet grillsütőben bármi elkészíthető, akár az ünnepi mézeskalács is. Nézzük is meg, hogy mennyire egyszerű sütit sütni grillsütőben.
Citrusos sajttorta rétestésztávalEnnek a naranccsal átitatott sajttortának a ropogós, fodros széle olyan lenyűgözően néz ki, hogy nehéz elhinni, hogy egy nagyon is egyszerűen elkészíthető ünnepi desszertről van szó. Keressük meg a legközelebbi boltban kapható rétestészta alapot és már kezdhetjük is az elkészítést. Bár maga a sajttorta gyorsan és egyszerűen elkészíthető, tálalás előtt legalább 4 órát hűteni kell majd, ezért ennek megfelelően tervezzünk az idővel.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 fej burgonya
 1 teáskanál só
 200 ml víz
 1 ek cukor
 20 g friss élesztő
 500 g kenyérliszt (BL80)
 3 ek olaj
 200 g tejföl
 2 gerezd fokhagyma
 bors ízlés szerint
 2 db lila hagyma
 200 g sajt
 150 g bacon

Elkészítés

Elkészítés
1

A krumplit megházmozva és felkockázva sós vízben puhára főzzük.
A burgonya fantasztikus plusz ízt ad a tésztához, de természetesen elhagyható.

2

A cukrot keverjük el a 200 ml langyos vízben, majd morzsoljuk bele az élesztőt is, engedjük felfutni.

3

A puhára főzött burgonyát villával törjük össze majd öntsük hozzá az élesztős vizet, az olajat, a sót és a lisztet is. (a lisztet érdemes előtte átszitálni). Gyúrjunk a hozzávalókból tésztát, majd lefedve hagyjuk pihenni és kelni egy órán keresztül.

4

Töltsük fel a pellet tartályt, kapcsoljuk be és melegítsük fel az Okosgrillt közepes-magas hőmérsékletre, legalább 200°C-ra.

5

Amíg a tésztánk kel és a grill melegszik, addig a feltéteket készítsük elő. Kisebb tálban a tejfölt keverjük el a reszelt fokhagymával és ízesítsük sóval, borssal.

6

A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb 1 centi vastagra, majd villával kicsit szurkáljuk meg, kenjük meg a fűszerezett fokhagymás tejföllel, szorjúk rá a felvágott hagymát, a sajtot és az kockára vágott bacont.

7

Tegyük a kenyérlángost az okosgrillsütőnkbe és körübelül 20-25 percig süssük vagy ha gyorsabban sülne akkor a sajtot figyeljük. Ha a sajt megolvad és bugyog, majd aranybarnára változik a színe, a kenyérlángos elkészült. Ízlés szerint petrezselyem zölddel díszítsük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Házi kenyérlángos Okosgrillen
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66