Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Muffuletta, a hedonisták szendvicstortája

Muffuletta, a hedonisták szendvicstortája


Muffuletta szendvics recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A muffuletta (muffaletta) egyfajta kerek szicíliai kenyér és egyben egy népszerű szendvics is, New Orleans-ból Louisiana államból. Ebből a kenyérből készül ugyanis az olasz bevándorlók hedonista szendvicstortája, amelyben többféle sajtot és sonkát egészít kis az olívás saláta.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 10 percÖsszesen1 óra 30 perc
Hozzávalók
 2 darab nagy ciabatta cipó
 300 g füstölt mortadella
 300 g olasz szalámi vékonyra szeletelve
 300 g prosciutto sonkavékonyra szeletelve
 300 g fűszeres olasz szalámipéldául capocollo, soppressata vagy pepperoni
 250 g mozzarella sajtvékonyra szeletelve
 250 g provolone sajtvékonyra szeletelve
Olívasaláta
 480 g zöld olajbogyókimagozva és apróra vágva
 240 g fekete olajbogyó kimagozva és apróra vágva
 6 evőkanál kapribogyólecsepegtetve és apróra vágva
 200 g üvegesre sült paprika
 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
 2 evőkanál oregánó
 ízlés szerint tengeri só és frissen tört fekete bors
 150 ml olívaolaj
 90 ml vörösborecet
1

Melegítsük fel mindössze 80°C-ra a fa pellet grillsütőt.

2

Füstöljük a mortadellát egészben 2 órán keresztül, majd hagyjuk kihűlni és szeleteljük vékonyra.

3

Amíg a mortadella füstölődik, keverjük össze az olívasaláta hozzávalóit. Ezt a lépést korábban, akár egy nappal a grillezés előtt is elvégezhetjük, hogy jobban összeérjenek az ízek.

4

A szendvics összeállításához a ciabatta cipót vízszintesen vágjuk ketté. A salátát az olajjal és a folyadékkal együtt egyenletesen elosztjuk mind a két felére.
A ciabatta belsejét érdemes picit megnyomkodni, hogy helyet képezzünk a salátának. Ha túl sűrű a kenyér belseje, akkor távolítsunk el belőle egy keveset.

5

A kenyér alsó felére kezdjük el rétegezni a hozzávalókat: szalámi, füstölt mortadella, mozzarella, provolone, prosciutto, majd fűszeres szalámi.

6

Zárjuk le a szendvicset és szorosan csomagoljuk be fóliába, hogy az ízek összeolvadjanak és a levek beszívódjanak a kenyérbe.

7

1 órára tegyük a hűtőbe. Amikor kivesszük a szendvicset a hűtőből, távolítsuk el a műanyagot, szeleteljük 4 részre, és tálaljuk hidegen.

8

Természetesen semmi akadálya - ha szeretnék még - tovább grillezni a muffuletta szendvicset. Tegyük ezt 180°C-on, zárt grillsütőben a külső részeket vékonyan vajjal átkenve, oldalanként pár percig. Ilyenkor a sajt is összeolvad a többi réteggel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

New York style: grillezett pepperoni pizzaGrillen is készíthető ropogós szélű vékony pizza sok sajttal és csípős paprikás szalámival. Itt egy jó kis már már tradionális szalámis-sajtos recept, ami a kerti sütés sztárja szokott lenni.
Klasszikus füstölt krumplisalátaCsempésszünk egy kis füstös ízt ebbe az egyszerű köretbe, és már meg is van mit vigyünk a következő kerti grillpartira. A burgonyát megfüstöljük, majd a pellet grillsütőn megsütjük, végül pedig krémes majonézes öntettel vonjuk be.
Betyár tarja szeletek – Szoky konyhájaGrill recept videó: Szoky ebben a videóban betyár tarja szeleteket készít kolbászos-hagymás-gombás raguval, majd érkezik rá finom sajt, paradicsom és kakastaréjos szalonna.
Mustáros bbq szószA klasszikus ketchupos bbq szószok mellett létezik mustáros verzió is, bár sok helyen ez a recept kissé megosztónak számít. Elmondható, hogy ezt a szószt valaki vagy nagyon szereti vagy nagyon utálja, ezért ki kell próbálni!

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 darab nagy ciabatta cipó
 300 g füstölt mortadella
 300 g olasz szalámi vékonyra szeletelve
 300 g prosciutto sonkavékonyra szeletelve
 300 g fűszeres olasz szalámipéldául capocollo, soppressata vagy pepperoni
 250 g mozzarella sajtvékonyra szeletelve
 250 g provolone sajtvékonyra szeletelve
Olívasaláta
 480 g zöld olajbogyókimagozva és apróra vágva
 240 g fekete olajbogyó kimagozva és apróra vágva
 6 evőkanál kapribogyólecsepegtetve és apróra vágva
 200 g üvegesre sült paprika
 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
 2 evőkanál oregánó
 ízlés szerint tengeri só és frissen tört fekete bors
 150 ml olívaolaj
 90 ml vörösborecet

Elkészítés

1

Melegítsük fel mindössze 80°C-ra a fa pellet grillsütőt.

2

Füstöljük a mortadellát egészben 2 órán keresztül, majd hagyjuk kihűlni és szeleteljük vékonyra.

3

Amíg a mortadella füstölődik, keverjük össze az olívasaláta hozzávalóit. Ezt a lépést korábban, akár egy nappal a grillezés előtt is elvégezhetjük, hogy jobban összeérjenek az ízek.

4

A szendvics összeállításához a ciabatta cipót vízszintesen vágjuk ketté. A salátát az olajjal és a folyadékkal együtt egyenletesen elosztjuk mind a két felére.
A ciabatta belsejét érdemes picit megnyomkodni, hogy helyet képezzünk a salátának. Ha túl sűrű a kenyér belseje, akkor távolítsunk el belőle egy keveset.

5

A kenyér alsó felére kezdjük el rétegezni a hozzávalókat: szalámi, füstölt mortadella, mozzarella, provolone, prosciutto, majd fűszeres szalámi.

6

Zárjuk le a szendvicset és szorosan csomagoljuk be fóliába, hogy az ízek összeolvadjanak és a levek beszívódjanak a kenyérbe.

7

1 órára tegyük a hűtőbe. Amikor kivesszük a szendvicset a hűtőből, távolítsuk el a műanyagot, szeleteljük 4 részre, és tálaljuk hidegen.

8

Természetesen semmi akadálya - ha szeretnék még - tovább grillezni a muffuletta szendvicset. Tegyük ezt 180°C-on, zárt grillsütőben a külső részeket vékonyan vajjal átkenve, oldalanként pár percig. Ilyenkor a sajt is összeolvad a többi réteggel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Muffuletta, a hedonisták szendvicstortája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66