Olasz marhahúsos szendvics

Egy lédús olasz szendvicsbe haraphatunk, ahol a sajt körbeöleli a marhahúst és mindez egy szuper kifliben teljesedik ki, kiegészítve egy kis savanyúsággal.
A fa pellet grillsütő hőmérsékletét állítsuk 230°C-ra.
A marhahúsban vágjunk 10-15 rést, ízesítsük Milestone66 Black fűszerezéssel, illetve rakjunk fokhagymát minden "lyukba".
Helyezzük a marhahúst a grillrácsra és süssük körülbelül 1 órán keresztül, félidőben megfordítva.
Vegyük le a sültet a grillről és tegyük át egy mély jénaiba vagy pataki tálba. Öntsük rá a marhahús alaplevelet. Zárjuk le és helyezzük vissza a grillre.
Csökkentsük a grill hőmérsékletét 150°C-ra és süssük 3-4 órán keresztül, vagy amíg szálaira nem esik, annyira megpuhul.
Vegyük ki a tálat grillsütőből és a húst szedjük szálaira. A nagyobb zsír- vagy kötőszövetdarabokat távolítsuk el. Tegyük vissza a húst a jénaiba/pataki tálba, majd a sütőbe és keverjük össze a maradék lével.
Emeljük vissza a grillsütő hőmérsékletét 230°C-ra és immár fedő nélkül süssük a marhahúsos ragut 15 percen keresztül.
A kifliket vágjuk ketté és pirítsuk meg kicsit a grillrácson, majd töltsük meg a hússal és helyezzünk rá egy szelet sajtot.
Tegyük vissza a grillre és süssük további 5-10 percig, vagy amíg a sajt elolvad. Tetejét ízesítsük a savanyított zöldségekkel. Természetesen tetszés szerint helyettesíthető már savanyúsággal, pl. karikázott jalapeno paprikával is.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A fa pellet grillsütő hőmérsékletét állítsuk 230°C-ra.
A marhahúsban vágjunk 10-15 rést, ízesítsük Milestone66 Black fűszerezéssel, illetve rakjunk fokhagymát minden "lyukba".
Helyezzük a marhahúst a grillrácsra és süssük körülbelül 1 órán keresztül, félidőben megfordítva.
Vegyük le a sültet a grillről és tegyük át egy mély jénaiba vagy pataki tálba. Öntsük rá a marhahús alaplevelet. Zárjuk le és helyezzük vissza a grillre.
Csökkentsük a grill hőmérsékletét 150°C-ra és süssük 3-4 órán keresztül, vagy amíg szálaira nem esik, annyira megpuhul.
Vegyük ki a tálat grillsütőből és a húst szedjük szálaira. A nagyobb zsír- vagy kötőszövetdarabokat távolítsuk el. Tegyük vissza a húst a jénaiba/pataki tálba, majd a sütőbe és keverjük össze a maradék lével.
Emeljük vissza a grillsütő hőmérsékletét 230°C-ra és immár fedő nélkül süssük a marhahúsos ragut 15 percen keresztül.
A kifliket vágjuk ketté és pirítsuk meg kicsit a grillrácson, majd töltsük meg a hússal és helyezzünk rá egy szelet sajtot.
Tegyük vissza a grillre és süssük további 5-10 percig, vagy amíg a sajt elolvad. Tetejét ízesítsük a savanyított zöldségekkel. Természetesen tetszés szerint helyettesíthető már savanyúsággal, pl. karikázott jalapeno paprikával is.