Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Omlós, sajtos-pikáns grillcsirke burger

Omlós, sajtos-pikáns grillcsirke burger


omlós pikáns sajtos grillcsirke szendvics recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Fűszeres omlós és sajtos: mindez ebben a receptben egyesül és egy szuper szaftos, pikáns grillcsirke burgert, szendvicsként kerül a tányérunkra.

Adag2 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 500 g csirkecomb filé
 50 g vaj
 1 csipet Cayanne-bors
 só, bors
 1 marék friss petrezselyem
 1 csomag edami sajt
Szósz
 4 evőkanál majonéz
 1 evőkanál chili szósz
 só, bors
 1 csipet kömény
Hagyma
 1 fej lilahagyma
 3 evőkanál barnacukor
 1 teáskanál zsíradék
További hozzávalók:
 saláta
 paradicsom
 2 darab hamburger buci
Elkészítés
1

Egy keverőtálba öntsünk 50 gramm olvasztott vajat, amire jöhet egy csipet Cayenne és sima bors, só valamint adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet is.

2

Alapos keverés után fürdessük meg benne a csirkecomb filét, majd mehetnek is az Okosgrillre (pellet grillsütőre) 180°C-on. Mivel imádjuk a bőrét rajta hagytuk és ezzel az oldallal kezdtük, hogy jó ropogósra piruljon.

3

Egy-két fordítás után a sütés végén minden csibe kapjon egy-egy szelet edami sajtot, hiszen így lesz teljes a kép.

4

A hamburgerre kerülő szószhoz 4 evőkanál majonézre, 1 evőkanál chili szószra, 1 csipet köményre, valamint sóra és borsra lesz szükségünk. Egy kis keverés és ezt félre is rakhatjuk.

5

Ezután egy serpenyőben hevítsünk fel fél evőkanál zsiradékot, amin a felkarikázott lilahagymát kell a lehető leglassabban dinsztelnünk. Mikor már szép üveges mehet hozzá 2-3 evőkanál barnacukor, hogy szépen karamellizálódjon.

6

Végezetül a bucikat kettévágjuk és lepirítjuk, majd már csak össze kell állítani az egészet friss saláta és paradicsom karikák kíséretében.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Oldalas gyorsan és forrón, hot & fast módszerNincs sok időnk valami különlegeset alkotni? Ezek a magas hőfokon és gyorsan elkészülő oldalas szeletek lehetnek a tökéletes megmentőink! A Milestone66 Red Rub fűszerkeverékkel fűszerezett oldalasokat almalével fröcsköljük le és cseresznyefán füstöljük a mélyebb ízek és a gazdagabb szín érdekében.
Ropogós bacon, szalonna grillsütőnA szalonnasütéshez mindenkinek kapcsolódik egy jó emléke, ami beugrik az izzó parázs felett tartott nyársról és rajta az izzadó tenyérnyi szalonna látványáról és illatáról. Most egy kerti grillezőre szabott változatott mutatunk, ahol semmi sem vész kárba.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g csirkecomb filé
 50 g vaj
 1 csipet Cayanne-bors
 só, bors
 1 marék friss petrezselyem
 1 csomag edami sajt
Szósz
 4 evőkanál majonéz
 1 evőkanál chili szósz
 só, bors
 1 csipet kömény
Hagyma
 1 fej lilahagyma
 3 evőkanál barnacukor
 1 teáskanál zsíradék
További hozzávalók:
 saláta
 paradicsom
 2 darab hamburger buci

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy keverőtálba öntsünk 50 gramm olvasztott vajat, amire jöhet egy csipet Cayenne és sima bors, só valamint adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet is.

2

Alapos keverés után fürdessük meg benne a csirkecomb filét, majd mehetnek is az Okosgrillre (pellet grillsütőre) 180°C-on. Mivel imádjuk a bőrét rajta hagytuk és ezzel az oldallal kezdtük, hogy jó ropogósra piruljon.

3

Egy-két fordítás után a sütés végén minden csibe kapjon egy-egy szelet edami sajtot, hiszen így lesz teljes a kép.

4

A hamburgerre kerülő szószhoz 4 evőkanál majonézre, 1 evőkanál chili szószra, 1 csipet köményre, valamint sóra és borsra lesz szükségünk. Egy kis keverés és ezt félre is rakhatjuk.

5

Ezután egy serpenyőben hevítsünk fel fél evőkanál zsiradékot, amin a felkarikázott lilahagymát kell a lehető leglassabban dinsztelnünk. Mikor már szép üveges mehet hozzá 2-3 evőkanál barnacukor, hogy szépen karamellizálódjon.

6

Végezetül a bucikat kettévágjuk és lepirítjuk, majd már csak össze kell állítani az egészet friss saláta és paradicsom karikák kíséretében.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Omlós, sajtos-pikáns grillcsirke burger
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66