Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Pármai grill sertéstarja grill recept by Szoky konyhája

Pármai grill sertéstarja grill recept by Szoky konyhája


Szoky konyhája pármai sertéstarja grill recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Imádjuk a sertéstarját és ez ennek a receptnek is köszönhető. A pármai tarja grillsütőn elkészítve és oltárira finom és minden perce megéri, amíg elkészül. Szoky videóban mutatja meg, hogyan is kell elkészíteni.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 20 percÖsszesen1 óra 40 perc
Hozzávalók a páchoz:
 mustár
 1 fokhagyma
 darált bors
 zsírpapír
Hozzávalók:
 1,50 kg csontozott sertéstarjtakb. 12 szelet, kicsit kikloffolva, megigazítva
 10 dkg zsír
 50 dkg rizs
 1 l víz rizs felöntéséheza rizs felöntéséhez
 6 darab tojássárgája
 15 dkg reszelt sajt
 2 darab fej vöröshagyma
 10 dkg vaj
 20 dkg paradicsom paszta
 1 evőkanál cukor
 1 kis csokor petrezselyem
 
 tört színes bors
Elkészítés
1

A rizs főzésével kezdjük a folyamatot. Egy kis zsiradékot hevítsünk fel és öntsük rá a rizst, majd 5-6 perc alatt pirítsuk meg.

2

Kis sózás után tegyük hozzá az aprított vöröshagymát és pár percig pirítsuk tovább alapos keverés mellett.

3

Forró vízzel öntsük fel a rizst, majd fedő alatt főzzük készre. Amikor elkészült 15 percet félretéve pihentessük.

4

A grillsütőt melegítsük elő kb. 180 fokon. Egy tepsit tegyünk a rácsokra és sertészsírt olvasszuk fel rajta.

5

Tegyük rá a tepsire a húsokat és pirítsuk át mindkét oldalát.

6

A rizshez adjuk hozzá a vajat, a petrezselyem felét és daráljunk egy kis borsost is a tetejére ízlés szerint.

7

Keverjük össze alaposan a fűszeres-hagymás rizsünket, majd tegyük újra félre.

8

Készítsük el a paradicsomos alapot. A paradicsom szószhoz tegyük hozzá a maradék petrezselymet, kevés sót, egy kis borsot és a cukrot. Alaposan keverjük össze. Öntsük fel kb. 2 dl vízzel.
Tipp: kis szerecsendióval vagy kakukkfűvel feldobhatjuk.

9

A paradicsomos levet öntsük rá a tarjával teli tepsire és hagyjuk lepárologni és rásülni a húsokra.

10

Összeállítás: 1-2 kanál rizst a húsra helyezve kézzel gúlát hozunk létre, ebben egy kis mélyedést kialakítva pedig a tojás sárgáját a helyére tesszük, majd reszelt sajttal megszórjuk.

11

Magasabb hőfokot alkalmazva visszatesszük a sütőbe, kb. 220-240 fokon, 4-5 percig sütve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett barackos és baconos saláta juharszirupos öntettelA tökéletesre karamellizált és grillezett őszibarack emeli még magasabb szintre ezt az eleve mesés salátát. Az édes gyümölcs íze ugyanis remekül keveredik a sós szalonnával és a feta sajttal – mindezt pedig a juharszirupos currys öntet teszi teljessé.
Vegán burger és zsemle Hévízi ÁkossalVegán ételek grillsütőn? Miért is ne! A burger egy klasszikus grillétel, de ebben a rendhagyó videóban most egy vegán burgert készíteünk el Ákossal. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán
Karácsonyi kacsasült – mézes-narancsos kacsaEgy ünnepi fogásnak is kitűnően alkalmas, zamatos, citrusos aromában fürdő kacsa következik, amelynek elkészítése nem igényel túl sok időt és energiát. Ráadásul, ez a teljesen exkluzív recept, egy vadonatúj dimenziót kölcsönöz, ennek a klasszikus főételnek.

Hozzávalók

Hozzávalók a páchoz:
 mustár
 1 fokhagyma
 darált bors
 zsírpapír
Hozzávalók:
 1,50 kg csontozott sertéstarjtakb. 12 szelet, kicsit kikloffolva, megigazítva
 10 dkg zsír
 50 dkg rizs
 1 l víz rizs felöntéséheza rizs felöntéséhez
 6 darab tojássárgája
 15 dkg reszelt sajt
 2 darab fej vöröshagyma
 10 dkg vaj
 20 dkg paradicsom paszta
 1 evőkanál cukor
 1 kis csokor petrezselyem
 
 tört színes bors

Elkészítés

Elkészítés
1

A rizs főzésével kezdjük a folyamatot. Egy kis zsiradékot hevítsünk fel és öntsük rá a rizst, majd 5-6 perc alatt pirítsuk meg.

2

Kis sózás után tegyük hozzá az aprított vöröshagymát és pár percig pirítsuk tovább alapos keverés mellett.

3

Forró vízzel öntsük fel a rizst, majd fedő alatt főzzük készre. Amikor elkészült 15 percet félretéve pihentessük.

4

A grillsütőt melegítsük elő kb. 180 fokon. Egy tepsit tegyünk a rácsokra és sertészsírt olvasszuk fel rajta.

5

Tegyük rá a tepsire a húsokat és pirítsuk át mindkét oldalát.

6

A rizshez adjuk hozzá a vajat, a petrezselyem felét és daráljunk egy kis borsost is a tetejére ízlés szerint.

7

Keverjük össze alaposan a fűszeres-hagymás rizsünket, majd tegyük újra félre.

8

Készítsük el a paradicsomos alapot. A paradicsom szószhoz tegyük hozzá a maradék petrezselymet, kevés sót, egy kis borsot és a cukrot. Alaposan keverjük össze. Öntsük fel kb. 2 dl vízzel.
Tipp: kis szerecsendióval vagy kakukkfűvel feldobhatjuk.

9

A paradicsomos levet öntsük rá a tarjával teli tepsire és hagyjuk lepárologni és rásülni a húsokra.

10

Összeállítás: 1-2 kanál rizst a húsra helyezve kézzel gúlát hozunk létre, ebben egy kis mélyedést kialakítva pedig a tojás sárgáját a helyére tesszük, majd reszelt sajttal megszórjuk.

11

Magasabb hőfokot alkalmazva visszatesszük a sütőbe, kb. 220-240 fokon, 4-5 percig sütve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Pármai grill sertéstarja grill recept by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66