Pármai grill sertéstarja grill recept by Szoky konyhája
Imádjuk a sertéstarját és ez ennek a receptnek is köszönhető. A pármai tarja grillsütőn elkészítve és oltárira finom és minden perce megéri, amíg elkészül. Szoky videóban mutatja meg, hogyan is kell elkészíteni.
A rizs főzésével kezdjük a folyamatot. Egy kis zsiradékot hevítsünk fel és öntsük rá a rizst, majd 5-6 perc alatt pirítsuk meg.
Kis sózás után tegyük hozzá az aprított vöröshagymát és pár percig pirítsuk tovább alapos keverés mellett.
Forró vízzel öntsük fel a rizst, majd fedő alatt főzzük készre. Amikor elkészült 15 percet félretéve pihentessük.
A grillsütőt melegítsük elő kb. 180 fokon. Egy tepsit tegyünk a rácsokra és sertészsírt olvasszuk fel rajta.
Tegyük rá a tepsire a húsokat és pirítsuk át mindkét oldalát.
A rizshez adjuk hozzá a vajat, a petrezselyem felét és daráljunk egy kis borsost is a tetejére ízlés szerint.
Keverjük össze alaposan a fűszeres-hagymás rizsünket, majd tegyük újra félre.
Készítsük el a paradicsomos alapot. A paradicsom szószhoz tegyük hozzá a maradék petrezselymet, kevés sót, egy kis borsot és a cukrot. Alaposan keverjük össze. Öntsük fel kb. 2 dl vízzel.
Tipp: kis szerecsendióval vagy kakukkfűvel feldobhatjuk.
A paradicsomos levet öntsük rá a tarjával teli tepsire és hagyjuk lepárologni és rásülni a húsokra.
Összeállítás: 1-2 kanál rizst a húsra helyezve kézzel gúlát hozunk létre, ebben egy kis mélyedést kialakítva pedig a tojás sárgáját a helyére tesszük, majd reszelt sajttal megszórjuk.
Magasabb hőfokot alkalmazva visszatesszük a sütőbe, kb. 220-240 fokon, 4-5 percig sütve.
Szoky konyhája receptkönyv:
Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A rizs főzésével kezdjük a folyamatot. Egy kis zsiradékot hevítsünk fel és öntsük rá a rizst, majd 5-6 perc alatt pirítsuk meg.
Kis sózás után tegyük hozzá az aprított vöröshagymát és pár percig pirítsuk tovább alapos keverés mellett.
Forró vízzel öntsük fel a rizst, majd fedő alatt főzzük készre. Amikor elkészült 15 percet félretéve pihentessük.
A grillsütőt melegítsük elő kb. 180 fokon. Egy tepsit tegyünk a rácsokra és sertészsírt olvasszuk fel rajta.
Tegyük rá a tepsire a húsokat és pirítsuk át mindkét oldalát.
A rizshez adjuk hozzá a vajat, a petrezselyem felét és daráljunk egy kis borsost is a tetejére ízlés szerint.
Keverjük össze alaposan a fűszeres-hagymás rizsünket, majd tegyük újra félre.
Készítsük el a paradicsomos alapot. A paradicsom szószhoz tegyük hozzá a maradék petrezselymet, kevés sót, egy kis borsot és a cukrot. Alaposan keverjük össze. Öntsük fel kb. 2 dl vízzel.
Tipp: kis szerecsendióval vagy kakukkfűvel feldobhatjuk.
A paradicsomos levet öntsük rá a tarjával teli tepsire és hagyjuk lepárologni és rásülni a húsokra.
Összeállítás: 1-2 kanál rizst a húsra helyezve kézzel gúlát hozunk létre, ebben egy kis mélyedést kialakítva pedig a tojás sárgáját a helyére tesszük, majd reszelt sajttal megszórjuk.
Magasabb hőfokot alkalmazva visszatesszük a sütőbe, kb. 220-240 fokon, 4-5 percig sütve.