Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Rablóhús baconos-sajtos krumplitoronnyal

Rablóhús baconos-sajtos krumplitoronnyal


rablóhús csirkemell garnéla pellet grill okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy kiváló rablóhús következik, kicsit megbolondítva egy kis garnélával. A köret egy rendhagyó töltött krumplitorony sok sajttal.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 30 perc
Rablóhús:
 1 darab piros kaliforniai paprika
 1 darab sárga kaliforniai paprika
 1 darab zöld kaliforniai paprika
 1 darab fehér hagyma
 500 g csirkemell
 300 g garnéla
 1 teáskanál
 1 teáskanál bors
 2 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál chili
 1 teáskanál kömény
 2 evőkanál olívaolaj
Krumplitorony:
 4 darab nagyobb burgonya
 400 g bacon
 200 g cheddar sajt
 200 g feta sajt
 1 csokor újhagyma
Elkészítés
1

Vágjuk fel a hagymát és a kaliforniai paprikákat, kockázzuk fel a csirkemellet.

2

Készítsünk egy páclevet olaj, fokhagyma, chili, kömény, só és bors segítségével. Forgassuk át benne a garnélát és csirkét és állítsuk a pellet grillsütőt 180 °C-ra.

3

Arányosan húzzuk fel a pálcikára a hozzávalókat. Hagyma, husi, garnéla, paprikák, majd mehet a grillsütőbe.

4

A krumplikat félig főzzük meg, majd jöhet a következő lépés: a töltelékhez reszelt cheddar és feta sajtot, aprított újhagymát keverjünk össze egy tálban.

5

A krumplik két oldalára készítsünk talpat, majd vágjuk ketté és óvatosan a közepét is távolítsuk el, hogy a tölteléknek legyen hely.

6

2-3 bacon csíkot tegyünk egy tányéron keresztbe, amire állítva helyezzük rá a megtöltött és összezárt krumplikat. A bacon (és fogpiszkáló) segítségével csomagoljuk be a töltött krumplit, 5-10 percet süssük 180 °C-on, amíg a bacon láthatóan megsült. Utána csavarjuk fel a hőt 200 °C-ra kicsit szórjuk meg még reszelt sajttal és azt is pirítsuk rá.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Paleo beef jerky, szárított marhahúsA paleo szárított marhahús a természetes és ősi táplálkozási elveket követőknek ideális választás. Ez a tápláló csemege magas fehérje- és alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik, így segíti a paleo életmódhoz való igazodást és a tartós energia biztosítását. Fa pellet grillsütőn készítve pedig kellemes füstöt is kap az ételünk.
Grillezett articsóka hideg tojásszósszalÍzletes és látványos szezonális recept. Bár a "Sauce Gribiche" érdekesen hangzik, de hamarosan nagy kedvenc lesz! A kemény tojást, friss fűszernövényeket, savanyúságokat, kapribogyót és majonézt ötvöző Sauce Gribiche tökéletes párosítás a grillezett articsókához.
Reggeli kiadós bagel szendvicsTojás, bacon, sajt bagelben. Ezzel a grillen készült reggelivel biztosan jól indul a nap. Az álmoskönyv szerint egy kávéval kiegészítve pedig egész napra jók lesznek a kilátásaink.
Sokác bab agyagedényben készítveMi jellemzi a sokác babot? A hagyományos, tápláló étel összetevői gazdag ízeket rejt magában. A délvidéki konyha egyik ikonikus fogása, amely a helyi gasztronómia jellegzetességeit mutatja be nekünk. Az étel elkészítése során a hagyományos agyagedényt használnak, amelyet a tűz körül, egy kis távolságra helyeznek el. Ezzel a módszerrel az étel mindig csak az egyik oldalán érintkezik nagyobb hővel, és mivel a rétegeket lazán vannak egymásra helyezve így forgásban van és minden része egységesen átmelegszik. A hozzávalók lassan, hosszú órák alatt szinte összeolvadnak, kialakítva az étel jellegzetes ízét és textúráját.

Hozzávalók

Rablóhús:
 1 darab piros kaliforniai paprika
 1 darab sárga kaliforniai paprika
 1 darab zöld kaliforniai paprika
 1 darab fehér hagyma
 500 g csirkemell
 300 g garnéla
 1 teáskanál
 1 teáskanál bors
 2 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál chili
 1 teáskanál kömény
 2 evőkanál olívaolaj
Krumplitorony:
 4 darab nagyobb burgonya
 400 g bacon
 200 g cheddar sajt
 200 g feta sajt
 1 csokor újhagyma

Elkészítés

Elkészítés
1

Vágjuk fel a hagymát és a kaliforniai paprikákat, kockázzuk fel a csirkemellet.

2

Készítsünk egy páclevet olaj, fokhagyma, chili, kömény, só és bors segítségével. Forgassuk át benne a garnélát és csirkét és állítsuk a pellet grillsütőt 180 °C-ra.

3

Arányosan húzzuk fel a pálcikára a hozzávalókat. Hagyma, husi, garnéla, paprikák, majd mehet a grillsütőbe.

4

A krumplikat félig főzzük meg, majd jöhet a következő lépés: a töltelékhez reszelt cheddar és feta sajtot, aprított újhagymát keverjünk össze egy tálban.

5

A krumplik két oldalára készítsünk talpat, majd vágjuk ketté és óvatosan a közepét is távolítsuk el, hogy a tölteléknek legyen hely.

6

2-3 bacon csíkot tegyünk egy tányéron keresztbe, amire állítva helyezzük rá a megtöltött és összezárt krumplikat. A bacon (és fogpiszkáló) segítségével csomagoljuk be a töltött krumplit, 5-10 percet süssük 180 °C-on, amíg a bacon láthatóan megsült. Utána csavarjuk fel a hőt 200 °C-ra kicsit szórjuk meg még reszelt sajttal és azt is pirítsuk rá.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Rablóhús baconos-sajtos krumplitoronnyal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66