Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Paleo beef jerky, szárított marhahús

Paleo beef jerky, szárított marhahús

paleo szárított marhahús recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A paleo szárított marhahús a természetes és ősi táplálkozási elveket követőknek ideális választás. Ez a tápláló csemege magas fehérje- és alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik, így segíti a paleo életmódhoz való igazodást és a tartós energia biztosítását. Fa pellet grillsütőn készítve pedig kellemes füstöt is kap az ételünk.

Adag6 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő5 óraÖsszesen5 óra 15 perc
Hozzávalók:
 1,20 kg marhahús: fekete vagy fehérpecsenye, hátszín, hasaalja
 175 ml kókusz aminó szósz
 ½ evőkanál halszósz
 1 evőkanál hagymapor
 1 evőkanál fokhagymapor
 1 teáskanál fekete bors
 ½ teáskanál Cayenne bors
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Turmixgépben vagy konyhai robotgépben keverjük össze kókusz aminó szószt, a halszószt, a hagyma és fokhagymaport, a fekete borsot és a Cayenne borsot.

2

Vágódeszkán éles késsel vágjuk le az összes felesleges zsírt a steakről, majd szeleteljük fel együtt 0,5-0,6 cm vastag szeletekre.

3

Egy nagy, visszazárható tasakban keverjük össze a pácot és a húst. Helyezzük a zacskót egy tálba és tegyük hűtőszekrénybe legalább 12 vagy legfeljebb 24 órára.

4

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

5

Helyezzük a steakszeleteket közvetlenül a grillrácsra, hagyva egy kis rést az egyes szeletek között. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 5 órán keresztül, amíg a szépen kiszárad a hús.

6

Vegyük el a jerky-t a grillről és még melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Házi sültkolbász, igazi csabai kolbászIgazai csabai kolbász készült a Fald fel konyhájában. Ezt a kolbászt most megsütötték, de füstölésre éppúgy alkalmas. Hozzá almapaprika, káposzta, mustár, friss fehér kenyér és teljes a boldogság!
Grillezett barackos és baconos saláta juharszirupos öntettelA tökéletesre karamellizált és grillezett őszibarack emeli még magasabb szintre ezt az eleve mesés salátát. Az édes gyümölcs íze ugyanis remekül keveredik a sós szalonnával és a feta sajttal – mindezt pedig a juharszirupos currys öntet teszi teljessé.
Reggeli Okosgrillen: tojás, sajt, bacon SPG-velTojással, baconnel, sajttal, Milestone66 SPG-vel és egy csipet okos füsttel egy király reggeli recept érkezik, bemutatva, hogy fa pellet grillsütőn mennyire egyszerű percek alatt összedobni egy laktató finomságot.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,20 kg marhahús: fekete vagy fehérpecsenye, hátszín, hasaalja
 175 ml kókusz aminó szósz
 ½ evőkanál halszósz
 1 evőkanál hagymapor
 1 evőkanál fokhagymapor
 1 teáskanál fekete bors
 ½ teáskanál Cayenne bors
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Turmixgépben vagy konyhai robotgépben keverjük össze kókusz aminó szószt, a halszószt, a hagyma és fokhagymaport, a fekete borsot és a Cayenne borsot.

2

Vágódeszkán éles késsel vágjuk le az összes felesleges zsírt a steakről, majd szeleteljük fel együtt 0,5-0,6 cm vastag szeletekre.

3

Egy nagy, visszazárható tasakban keverjük össze a pácot és a húst. Helyezzük a zacskót egy tálba és tegyük hűtőszekrénybe legalább 12 vagy legfeljebb 24 órára.

4

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

5

Helyezzük a steakszeleteket közvetlenül a grillrácsra, hagyva egy kis rést az egyes szeletek között. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 5 órán keresztül, amíg a szépen kiszárad a hús.

6

Vegyük el a jerky-t a grillről és még melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Paleo beef jerky, szárított marhahús
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66