Ricset – vegán sólet agyagedényben Hévízi Ákossal
Vegán ételek grillsütőn? Miért is ne! Kezdjük is egy igazán finom étellel, amely a sólet vegán kistestvére a ricset. A zöldségekkel felturbózott gerslis egytálételt Hévízi Ákossal a veganblog.hu társalapítójával készítettük el közösen agyagedényben. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán
A babot és a gerslit előző éjszaka már áztassuk be így könnyebben tudjuk majd megfőzni, illetve a hüvelyes ételekkel járó puffasztó hatás is mérsékelhető. A receptet agyagedényben vagy nagyobb méretű jénaiban vagy zárható tepsiben, öntött vas edényben készítsük el.
Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd kevés vízen dinszteljük meg a 170°C-ra melegített grillsütőben. Fontos: amennyiben agyagedényben készítjük az ételt, a tálunk melegedjen együtt a grillsütővel.
Liszttel szórjuk meg, majd rövid ideig pirítsuk és húzzuk le a tűzről/hőről, hogy ne égessük meg. Ekkor alapos keverés mellett adjuk hozzá a piros paprikát és a fűszereket, majd öntsük fel a vízzel.
Tegyük bele a már lecsepegtetett babot és gerslit és kb. 1 órán keresztül főzzük, amíg közel puha nem lesz.
Tegyük hozzá a zöldségeket, forgassuk össze. Ha túl sűrűnek látszik, akkor adagoljunk még hozzá egy kis vizet.
Az utolsó 5 percre tegyük hozzá a felkockázott tofut is, majd készen is vagyunk.
Tálaljuk vegán tejföllel és kenyérrel.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A babot és a gerslit előző éjszaka már áztassuk be így könnyebben tudjuk majd megfőzni, illetve a hüvelyes ételekkel járó puffasztó hatás is mérsékelhető. A receptet agyagedényben vagy nagyobb méretű jénaiban vagy zárható tepsiben, öntött vas edényben készítsük el.
Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd kevés vízen dinszteljük meg a 170°C-ra melegített grillsütőben. Fontos: amennyiben agyagedényben készítjük az ételt, a tálunk melegedjen együtt a grillsütővel.
Liszttel szórjuk meg, majd rövid ideig pirítsuk és húzzuk le a tűzről/hőről, hogy ne égessük meg. Ekkor alapos keverés mellett adjuk hozzá a piros paprikát és a fűszereket, majd öntsük fel a vízzel.
Tegyük bele a már lecsepegtetett babot és gerslit és kb. 1 órán keresztül főzzük, amíg közel puha nem lesz.
Tegyük hozzá a zöldségeket, forgassuk össze. Ha túl sűrűnek látszik, akkor adagoljunk még hozzá egy kis vizet.
Az utolsó 5 percre tegyük hozzá a felkockázott tofut is, majd készen is vagyunk.
Tálaljuk vegán tejföllel és kenyérrel.