Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Szaftos St. Louis oldalas

Szaftos St. Louis oldalas


Szaftos St Louis oldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ezek az édes és savanyú oldalasok, biztosan sok elismerést hoznak majd a következő kerti sütögetésen, próbáljuk ki!

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő4 óraÖsszesen4 óra 20 perc
Hozzávalók:
 3 darab St. Louis-stílusú bordakb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 210 g barna cukor
 2 evőkanál őrölt kömény
 2 evőkanál ancho chile por
 2 evőkanál füstölt paprika
 2 evőkanál fokhagymás só
 6 evőkanál balzsamecet
 450 ml almalé
Ajánlott fa pellet:
Elkészítés
1

Állítsuk be a pellet grillsütőt 120℃ -os hőmérsékletre.

2

Egy kis tálban alaposan keverjünk össze barna cukrot, köményt, chili port, fűszerpaprikát, sót és ecetet.

3

Kenjük be a húsok mindkét oldalát ezzel a keverékkel és hagyjuk pácolódni legalább 10 percig.

4

Tegyük a hőmérőt az egyik szelet húsos közepébe, elkerülve a csontokat, majd tegyük az oldalasokat közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 2 órán keresztül.

5

Vegyük ki a húsokat, tegyük őket egy alufóliára és tekerjük be őket. Öntsük rá az almalevet és zárjuk le a fóliát. Tegyük vissza a csomagokat a grillre, zárjuk le a fedelet és süssük őket további 2 órán keresztül, amíg megpuhulnak és a belső hőmérsékletük eléri a 85℃-ot.

6

Vegyük le a húsokat a grillről és hagyjuk őket pihenni 10 percig mielőtt felvágnánk őket a csontok között és tálalnánk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett articsóka hideg tojásszósszalÍzletes és látványos szezonális recept. Bár a "Sauce Gribiche" érdekesen hangzik, de hamarosan nagy kedvenc lesz! A kemény tojást, friss fűszernövényeket, savanyúságokat, kapribogyót és majonézt ötvöző Sauce Gribiche tökéletes párosítás a grillezett articsókához.
A legfinomabb cigánypecsenyeA cigánypecsenye az egyik legtradicionálisabb fogás a magyar konyhában. Igaz erre a receptre is, hogy eredet a homályba vész, és rengeteg egyedi változat él a köztudatban. Sokan készítik mustárral, illetve nélküle, sok helyen pedig tükörtojást sütnek rá. Próbáljátok ki az előre bepácolt, grillen készült verziót is.
Sajtburger grillezett jalapenoval és baconnalEgy jó burger mindig leveszi a lábáról a vendégeket. Eltérünk egy picit az alap sajtburgertől és egy kicsit pikánssá tesszük. Érkezzen most egy burger jalapenoval, sajttal és baconnel. A pikáns ízek kedvelőinek kötelező, mindenki másnak erősen ajánlott.
Baconös, tojásos hash brown röszti pizzaA hash brown tulajdonképpen a magyar röszti burgonyának felel meg, ami ugye a lapcsánka, a tócsni, a berét vagy épp csak simán lepény. Ahány táj, annyi neve van, de mi most egy turbózott hash brown receptet mutatunk nektek.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 3 darab St. Louis-stílusú bordakb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 210 g barna cukor
 2 evőkanál őrölt kömény
 2 evőkanál ancho chile por
 2 evőkanál füstölt paprika
 2 evőkanál fokhagymás só
 6 evőkanál balzsamecet
 450 ml almalé
Ajánlott fa pellet:

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk be a pellet grillsütőt 120℃ -os hőmérsékletre.

2

Egy kis tálban alaposan keverjünk össze barna cukrot, köményt, chili port, fűszerpaprikát, sót és ecetet.

3

Kenjük be a húsok mindkét oldalát ezzel a keverékkel és hagyjuk pácolódni legalább 10 percig.

4

Tegyük a hőmérőt az egyik szelet húsos közepébe, elkerülve a csontokat, majd tegyük az oldalasokat közvetlenül a grillrácsra. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 2 órán keresztül.

5

Vegyük ki a húsokat, tegyük őket egy alufóliára és tekerjük be őket. Öntsük rá az almalevet és zárjuk le a fóliát. Tegyük vissza a csomagokat a grillre, zárjuk le a fedelet és süssük őket további 2 órán keresztül, amíg megpuhulnak és a belső hőmérsékletük eléri a 85℃-ot.

6

Vegyük le a húsokat a grillről és hagyjuk őket pihenni 10 percig mielőtt felvágnánk őket a csontok között és tálalnánk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Szaftos St. Louis oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66