Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Teriyaki sertésköröm

Teriyaki sertésköröm


teriyaki sertésköröm pörkölt ázsia recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ha meghalljuk, hogy sertésköröm, akkor a többségnek a körömpörkölt vagy egy jó körmös pacal jut eszébe. Ha már köröm, akkor legyen Ő a mai receptünk főszereplője - viszont a magyar ízek helyett most ázsiai fűszerekkel megbolondítva!
Hála a pellet grillsütő füstjének, tovább bolondíthatjuk ezt az egyébként is markáns alapanyagot.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő4 óraÖsszesen4 óra 15 perc
Hozzávalók az alapléhez
 800 g sertésköröm
 5 l víz
 1 fej vöröshagyma
 4 gerezd fokhagyma
 1 darab gyömbér
 200 ml szójaszósz
 300 ml teriyaki szósz
 koriander
 3 szál újhagyma
 1 evőkanál
 5 evőkanál méz
Hozzávalók a körethez
 3 darab nagyobb burgonya
 kakukkfű
 olívaolaj
Ajánlott eszközök
Elkészítés
1

A pellet grillsütőt melegítsük fel 180°C-ra és egy öntöttvas edényben forralja tok fel 5 liter vizet, dobjatok bele egy fej vöröshagymát, 4 gerezd fokhagymát, 1 db felszeletelt gyömbért, 1 deciliter szójaszószt, 2 deciliter teriyaki szószt, egy marék friss koriandert, 3 szál újhagymát, egy evőkanál sót és 3 evőkanál mézet.

2

Alaplevünket forraljuk fel és adjunk hozzá 800 gramm megtisztított sertéskörmöt. 3 órán keresztül főzzük, 30 percenként megkeverve.

3

A sűrű alapléből szedjük ki a körmöket, majd főzzük tovább. A célunk, hogy egy sűrű mártást kapjunk, amihez adjunk hozzá még egy decilitert szójaszószt, két evőkanál mézet és egy deciliter teriyaki szószt. A végén szűrjük le és ez egy tökéletes köntös lesz grillezett körmeinknek.

4

Kezdjük el köretünket is előkészíteni: három darab nagyobb burgonyát szeleteljük fel, szórjunk rá egy kis friss kakukkfüvet, sót, chilit és egy kis olívaolajjal forgassuk át.

5

Dobjuk fel a burgonyát és a körmöket a grillre, majd mire a krumpli szeletek elkészülnek, addigra a köröm is tökéletes lesz!

6

Jöhet is a tálalás és a masszív falatozás! Receptünk időigényes, de minden percet megér a belefektetett munka a kapott ízélményért cserébe!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Kétszer sült édesburgonyaBatáta, édesburgonya, teljesen mindegy. Az egyik legjobb alapanyag, hiszen annyira könnyen formálhatjuk az ízét. Sajt, bacon, tejföl... akár egy nyári lángos is lehetne itt, de ez most könnyű és nagyon finom kétszer sütött édesburgonya receptje.
Vegán burger és zsemle Hévízi ÁkossalVegán ételek grillsütőn? Miért is ne! A burger egy klasszikus grillétel, de ebben a rendhagyó videóban most egy vegán burgert készíteünk el Ákossal. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán
Csípős chili szárított marhaA szárított marhahús egy ízletes és tápláló csemegének számít, amely hosszú ideig eltartható és könnyen fogyasztható, így kiváló választás túrákhoz vagy akár snacknek a moziban. Készítsd el fa pellet grillsütőn.
Bárányborda rozmaringos-mustáros mártássalMi lehetne jobb egy bárányborda szeletnél? Hát a dupla bárányborda szelet! Ha darabolva csak egy-egy szeletet találunk, akkor vegyünk egy egész bordát és vágjuk fel magunk. Ha a csontokat nem „franciásították” eleve, akkor ezt saját magunk is megtehetjük úgy, hogy lekaparjuk a csontokról a felesleges zsírt, porcot és húst. Ez a lépés természetesen nem kötelező, de elegánsabb megjelenést kölcsönözhet ételünknek.

Hozzávalók

Hozzávalók az alapléhez
 800 g sertésköröm
 5 l víz
 1 fej vöröshagyma
 4 gerezd fokhagyma
 1 darab gyömbér
 200 ml szójaszósz
 300 ml teriyaki szósz
 koriander
 3 szál újhagyma
 1 evőkanál
 5 evőkanál méz
Hozzávalók a körethez
 3 darab nagyobb burgonya
 kakukkfű
 olívaolaj
Ajánlott eszközök

Elkészítés

Elkészítés
1

A pellet grillsütőt melegítsük fel 180°C-ra és egy öntöttvas edényben forralja tok fel 5 liter vizet, dobjatok bele egy fej vöröshagymát, 4 gerezd fokhagymát, 1 db felszeletelt gyömbért, 1 deciliter szójaszószt, 2 deciliter teriyaki szószt, egy marék friss koriandert, 3 szál újhagymát, egy evőkanál sót és 3 evőkanál mézet.

2

Alaplevünket forraljuk fel és adjunk hozzá 800 gramm megtisztított sertéskörmöt. 3 órán keresztül főzzük, 30 percenként megkeverve.

3

A sűrű alapléből szedjük ki a körmöket, majd főzzük tovább. A célunk, hogy egy sűrű mártást kapjunk, amihez adjunk hozzá még egy decilitert szójaszószt, két evőkanál mézet és egy deciliter teriyaki szószt. A végén szűrjük le és ez egy tökéletes köntös lesz grillezett körmeinknek.

4

Kezdjük el köretünket is előkészíteni: három darab nagyobb burgonyát szeleteljük fel, szórjunk rá egy kis friss kakukkfüvet, sót, chilit és egy kis olívaolajjal forgassuk át.

5

Dobjuk fel a burgonyát és a körmöket a grillre, majd mire a krumpli szeletek elkészülnek, addigra a köröm is tökéletes lesz!

6

Jöhet is a tálalás és a masszív falatozás! Receptünk időigényes, de minden percet megér a belefektetett munka a kapott ízélményért cserébe!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Teriyaki sertésköröm
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66