Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Töltött, grillezett csirkés taco

Töltött, grillezett csirkés taco


csirke taco recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ne csak beszéljünk a fatüzelésű ízekről, hanem készítsük is el őket! Dennis Prescott csirkés tacoja pedig nagyszerű lehetőséget biztosít erre. A grillezett csirke tetejére tejföl, friss salsa és házi guacamole kerül, hogy a lehető legjobban sikerüljön a taco este.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő30 percÖsszesen45 perc
Grillezett csirke
 2 kg csirkemellcsont és bőr nélküli
 2 evőkanál olívaolaj
 2 teáskanál chili por
 1 teáskanál füstölt paprika
 ½ teáskanál őrölt kömény
 ¼ teáskanál Cayenne-bors
 2 teáskanál
 1 teáskanál frissen tört fekete bors
Guacamole
 2 darab egész avokádó
 1 evőkanál frissen facsart lime lé
 1 fej apróra vágott vöröshagyma
 2 evőkanál finomra vágott korianderlevél
 
Tejfölkrém
 120 g tejföl
 1 teáskanál chili por
 3 teáskanál frissen facsart limelé
 
További hozzávalók
 12 darab kisebb tortilla lap
 1 darab limeszeletekre vágva
 1 darab jalapeñokarikákra szeletelve
 friss koriander
 csípős szósz
Elkészítés
1

A páchoz: A csirkemellet, az olívaolajat, a fűszereket, a citrom héjat, a sót és a borsot egy jól záródó tasakba tesszük, és jól összekeverjük. Tegyük hűtőbe legalább 4 órára (de lehetőleg akár egy egész éjszakára).

2

Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

3

Helyezzük a csirkemelleket a forró grillre, és fedővel lezárva süssük 25-30 percig, amíg ropogós, aranyszínű nem lesz, és a csirke belső hőmérséklete eléri a 75℃-ot.

4

Amíg a csirke a grillen van, elkészítjük a salsát, a guacamole-t és a tejfölös krémet.

5

A salsához: a kockára vágott paradicsomot, lilahagymát, koriandert és 1 lime levét egy kis tálban összekeverjük, majd jól összedolgozzuk. Ízlés szerint fűszerezzük és félretesszük.

6

Guacamole: hámozzuk meg és óvatosan távolítsuk el az avokádó magját. Az avokádót egy tálban a lime levével krémesre törjük, néhány darabot meghagyva a tökéletes állag kedvéért. Ezután adjunk hozzá lilahagymát és koriandert, majd jól keverjük össze. Ízlés szerint fűszerezzük.

7

A tejfölkrémhez: tegyük egy kis tálkába a tejfölkrém összes hozzávalóját, és alaposan keverjük össze.

8

Vegyük le a csirkét a grillről, és hagyjuk 5 percig pihenni, mielőtt vékony csíkokra szeletelnénk.

9

A felszeletelt grillcsirkét meleg tortilla lapokra tesszük, majd mindegyiket megtöltjük friss salsával, guacamoléval és egy adag tejfölkrémmel. A tacók tetejére szórhatunk szeletelt jalapenót és friss koriandert. Lime szeletekkel és csípős szósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pokolian csípős csirkeszárnyTűzoltó készüléket bekészíteni, most egy igazán csípős csirkeszárny következik! Ebben a pokolian csípős receptben szerepet kap csípős fűszer és duplán csípős szósz is.
Grillezett mézes-dijoni mustáros csirkemellEgy izgalmas pácolt csirkemell mézes-dijoni mustáros szószban nagyszerű döntés az ünnepi asztalra, de egy normál hétköznapra is. Próbáld ki ezt a könnyű receptet grillsütőben és nyűgözd le vele a családot, barátokat.
Mini pókos pizza – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen a mini pókos pizza recept.

Hozzávalók

Grillezett csirke
 2 kg csirkemellcsont és bőr nélküli
 2 evőkanál olívaolaj
 2 teáskanál chili por
 1 teáskanál füstölt paprika
 ½ teáskanál őrölt kömény
 ¼ teáskanál Cayenne-bors
 2 teáskanál
 1 teáskanál frissen tört fekete bors
Guacamole
 2 darab egész avokádó
 1 evőkanál frissen facsart lime lé
 1 fej apróra vágott vöröshagyma
 2 evőkanál finomra vágott korianderlevél
 
Tejfölkrém
 120 g tejföl
 1 teáskanál chili por
 3 teáskanál frissen facsart limelé
 
További hozzávalók
 12 darab kisebb tortilla lap
 1 darab limeszeletekre vágva
 1 darab jalapeñokarikákra szeletelve
 friss koriander
 csípős szósz

Elkészítés

Elkészítés
1

A páchoz: A csirkemellet, az olívaolajat, a fűszereket, a citrom héjat, a sót és a borsot egy jól záródó tasakba tesszük, és jól összekeverjük. Tegyük hűtőbe legalább 4 órára (de lehetőleg akár egy egész éjszakára).

2

Ha készen állunk a sütésre, kapcsoljuk be és állítsuk a fa pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük elő, lezárt fedővel 15 percig.

3

Helyezzük a csirkemelleket a forró grillre, és fedővel lezárva süssük 25-30 percig, amíg ropogós, aranyszínű nem lesz, és a csirke belső hőmérséklete eléri a 75℃-ot.

4

Amíg a csirke a grillen van, elkészítjük a salsát, a guacamole-t és a tejfölös krémet.

5

A salsához: a kockára vágott paradicsomot, lilahagymát, koriandert és 1 lime levét egy kis tálban összekeverjük, majd jól összedolgozzuk. Ízlés szerint fűszerezzük és félretesszük.

6

Guacamole: hámozzuk meg és óvatosan távolítsuk el az avokádó magját. Az avokádót egy tálban a lime levével krémesre törjük, néhány darabot meghagyva a tökéletes állag kedvéért. Ezután adjunk hozzá lilahagymát és koriandert, majd jól keverjük össze. Ízlés szerint fűszerezzük.

7

A tejfölkrémhez: tegyük egy kis tálkába a tejfölkrém összes hozzávalóját, és alaposan keverjük össze.

8

Vegyük le a csirkét a grillről, és hagyjuk 5 percig pihenni, mielőtt vékony csíkokra szeletelnénk.

9

A felszeletelt grillcsirkét meleg tortilla lapokra tesszük, majd mindegyiket megtöltjük friss salsával, guacamoléval és egy adag tejfölkrémmel. A tacók tetejére szórhatunk szeletelt jalapenót és friss koriandert. Lime szeletekkel és csípős szósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Töltött, grillezett csirkés taco
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66