Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Vörösborban pácolt barbecue marhaoldalas

Vörösborban pácolt barbecue marhaoldalas


pácolt barbecue marhaoldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Garantáltan újra és újra vissza fogunk térni ezekhez a marhahúshoz. A bordákat gazdag vörösbor, fokhagyma és gyógynövények keverékben pácoljuk, Milestone66 Black Rub-bal fűszerezzük és tökéletesre grillezzük.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő8 óraÖsszesen8 óra 20 perc
Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas
 230 ml vörösbor
 230 ml 1 csésze olívaolaj
 1 evőkanál Worcestershire szósz
 1 evőkanál dijoni mustár
 1,50 teáskanál
 1 teáskanál durvára őrölt fekete bors
 3 gerezd fokhagymafelaprítva
 1 kis fej vöröshagymafelkockázva
 1 darab babérlevéldurvára morzsolva
Elkészítés
1

Helyezzük a bordákat egy tálba, amely akkora, hogy belefér az összes (vagy használhatunk nagy, visszazárható műanyag zacskót is).

2

A páchoz: keverjük össze egy tálban a bort, az olívaolajat, a Worcestershire szószt, a dijoni mustárt, a sót és a borsot. Végül tegyük hozzá a fokhagymát, a hagymát és a babérlevelet is.

3

Öntsük a pácot a húsokra úgy, hogy mindkét oldalukat alaposan bevonja. Fedjük le és tegyük hűtőbe több órára, de akár egy egész éjszakára is. Lehetőség szerint többször fordítsuk meg az oldalasokat, hogy egyenletesen bevonódjon.

4

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

5

Távolítsuk el a bordákat a pácból és töröljük le róla a szilárd anyagokat. Ízesítsük mindkét oldalát Milestone66 Black vagy SPG+ fűszerkeverékkel.

6

Tegyük a bordákat csontos felükkel lefelé a grillrsüő rácsra és süssük 6-8 órán keresztül, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 95-100℃-ot. Ha kész, vegyük le őket a grillről és tekerjük be szorosan alufóliába legalább egy órára mielőtt tálalnánk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Édes-füstös BBQ oldalasA sertésoldalasokat ezúttal először almalébe áztatjuk, befűszerezzük, majd alacsonyan hőfokon és lassan elkészítjük a pellet grillsütőn. Végül pedig egy édes BBQ mázzal tesszük tökéletessé az ízeket, amelyről vendégeink majd áradozni fognak.
Olasz marhahúsos szendvicsEgy lédús olasz szendvicsbe haraphatunk, ahol a sajt körbeöleli a marhahúst és mindez egy szuper kifliben teljesedik ki, kiegészítve egy kis savanyúsággal.
Ünnepi mézeskalács grillsütőbenPellet grillsütőben bármi elkészíthető, akár az ünnepi mézeskalács is. Nézzük is meg, hogy mennyire egyszerű sütit sütni grillsütőben.
Velőscsont baconbe tekert kukoricávalEgyik kedvenc előételünket mutatjuk be, ami akár már egy teljes fogásként is helyt áll: velőscsont baconbe tekert kukoricával fa pellet grillen elkészítve.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas
 230 ml vörösbor
 230 ml 1 csésze olívaolaj
 1 evőkanál Worcestershire szósz
 1 evőkanál dijoni mustár
 1,50 teáskanál
 1 teáskanál durvára őrölt fekete bors
 3 gerezd fokhagymafelaprítva
 1 kis fej vöröshagymafelkockázva
 1 darab babérlevéldurvára morzsolva

Elkészítés

Elkészítés
1

Helyezzük a bordákat egy tálba, amely akkora, hogy belefér az összes (vagy használhatunk nagy, visszazárható műanyag zacskót is).

2

A páchoz: keverjük össze egy tálban a bort, az olívaolajat, a Worcestershire szószt, a dijoni mustárt, a sót és a borsot. Végül tegyük hozzá a fokhagymát, a hagymát és a babérlevelet is.

3

Öntsük a pácot a húsokra úgy, hogy mindkét oldalukat alaposan bevonja. Fedjük le és tegyük hűtőbe több órára, de akár egy egész éjszakára is. Lehetőség szerint többször fordítsuk meg az oldalasokat, hogy egyenletesen bevonódjon.

4

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

5

Távolítsuk el a bordákat a pácból és töröljük le róla a szilárd anyagokat. Ízesítsük mindkét oldalát Milestone66 Black vagy SPG+ fűszerkeverékkel.

6

Tegyük a bordákat csontos felükkel lefelé a grillrsüő rácsra és süssük 6-8 órán keresztül, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 95-100℃-ot. Ha kész, vegyük le őket a grillről és tekerjük be szorosan alufóliába legalább egy órára mielőtt tálalnánk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Vörösborban pácolt barbecue marhaoldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66