Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Wagyu burger karamellizált hagymával, fokhagymás aiolival, gombával

Wagyu burger karamellizált hagymával, fokhagymás aiolival, gombával


Wagyu Burger grillrecept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Elegáns klasszikus marhaburger, ebben a verzióban Wagyu-ból készítve karamellizált hagymával, fokhagymás aioli szósszal és gombával. Biztosan lenyűgöz majd! A Wagyu marhahús a japánok nemzeti kincse. Húsa márványozott, puha, szaftos a benne lévő zsíroktól. Igazán különleges alkalmakra ajánljuk, mint egy születésnap, akár egy randi est, vagy különleges vendég esetén.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő55 percÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 450 g wagyu marhahús, darálva
 4 darab burger zsemle
 85 ml balzsamecet
 2 evőkanál steak fűszer
 170 g szeletelt gomba
 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
 4 szelet cheddar sajt
 1 darab vékonyra szeletelt hagyma
Aioli szósz:
 170 g majonéz
 ½ evőkanál olívaolaj
 ½ citrom leve
 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
Elkészítés
1

Egy nagy keverőtálban óvatosan, de alaposan keverjük össze a wagyu darált marhahúst és a steak fűszerkeveréket. Vigyázzunk, ne keverje túl sokáig a húst, különben a burgerek kemények lesznek.

2

Óvatosan válasszzuk szét a húst négyfelé és alakítsunk ki laza golyókat, majd formázzuk burger pogácsává. Lefedve helyezzük a hűtőbe, amíg a további hozzávalókkal elkészülünk.

3

Amíg a pogácsák hűlnek, alacsony hőmérsékleten hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben és dobjuk rá a vékonyra szeletelt hagymát. Süssük lassan, kavargatva, amíg aranybarna nem lesz.

4

A hőmérsékletet megemelve adjuk hozzá a gombát és pirítsuk össze, de a gombát nem szabad túlsütni, maradjon benne nedvesség.
Öntsük hozzá a balzsamecetet és főzzük körülbelül 2-3 percig, majd vegyük ki a hagymát és a gombát, tegyük félre.

5

Fokhagymás aioli szósz: Egy kis keverőtálban keverjük össze az aprított fokhagymát, a majonézet, az olívaolajat, a petrezselymet, a friss citromlevet és steak fűszerkeveréket, majd felhasználásig tegyük félre.

6

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és vegyük ki a hamburger pogácsákat a hűtőszekrényből egyenesen a grillre.

7

Grillezzük a hamburgereket 3 percig az egyik oldalon, majd fordítsuk meg és helyezzük rá egy szelet cheddar sajtot. Grillezzük tovább 5-6 percig vagy ha mérünk belső hőmérsékletet, akkor 52°C-ig.

8

Vegyük le a rácsról a húspogácsákat és állítsuk össze a burgert: Igény szerint a pirított zsemlére tegyünk egy kanál aioli szószt, helyezzük rá a pogácsát, majd a hagymát és a gombát, végül zárjuk a burgert és fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Császáros rakott tojás grillenMost megmutatjuk nektek a reggelik királyának is nevezhető, grillen készülő császáros rakott tojás receptjét! Brutál finom és tápláló kajával kezdhetitek a napot... Fald fel!
Füstölt, sós lazac vodkávalAlaszkai grizzly medvék a lazacot frissen kifogják a patakból és megeszik. Mi emberek ennél picit többre vágyunk, szeretnénk hozzáadni egy kis füstös ízt és fűszereket és ínyencként egy kis vodkával is megspékelhetjük a halat.
Fűszerezett grilltarjás házi derelye tejszínes spárgávalHoztunk nektek egy derelye receptet, amivel kapcsolatban bátran tehetitek fel a kérdést, hogy normálisak vagytok, derelye grillen?! Nos, ha elkészítitek, akkor meglátjátok, hogy mennyire sokat ad hozzá ehhez a recepthez a grillsütő füstje.

Hozzávalók

Hozzávalók
 450 g wagyu marhahús, darálva
 4 darab burger zsemle
 85 ml balzsamecet
 2 evőkanál steak fűszer
 170 g szeletelt gomba
 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
 4 szelet cheddar sajt
 1 darab vékonyra szeletelt hagyma
Aioli szósz:
 170 g majonéz
 ½ evőkanál olívaolaj
 ½ citrom leve
 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy nagy keverőtálban óvatosan, de alaposan keverjük össze a wagyu darált marhahúst és a steak fűszerkeveréket. Vigyázzunk, ne keverje túl sokáig a húst, különben a burgerek kemények lesznek.

2

Óvatosan válasszzuk szét a húst négyfelé és alakítsunk ki laza golyókat, majd formázzuk burger pogácsává. Lefedve helyezzük a hűtőbe, amíg a további hozzávalókkal elkészülünk.

3

Amíg a pogácsák hűlnek, alacsony hőmérsékleten hevítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben és dobjuk rá a vékonyra szeletelt hagymát. Süssük lassan, kavargatva, amíg aranybarna nem lesz.

4

A hőmérsékletet megemelve adjuk hozzá a gombát és pirítsuk össze, de a gombát nem szabad túlsütni, maradjon benne nedvesség.
Öntsük hozzá a balzsamecetet és főzzük körülbelül 2-3 percig, majd vegyük ki a hagymát és a gombát, tegyük félre.

5

Fokhagymás aioli szósz: Egy kis keverőtálban keverjük össze az aprított fokhagymát, a majonézet, az olívaolajat, a petrezselymet, a friss citromlevet és steak fűszerkeveréket, majd felhasználásig tegyük félre.

6

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és vegyük ki a hamburger pogácsákat a hűtőszekrényből egyenesen a grillre.

7

Grillezzük a hamburgereket 3 percig az egyik oldalon, majd fordítsuk meg és helyezzük rá egy szelet cheddar sajtot. Grillezzük tovább 5-6 percig vagy ha mérünk belső hőmérsékletet, akkor 52°C-ig.

8

Vegyük le a rácsról a húspogácsákat és állítsuk össze a burgert: Igény szerint a pirított zsemlére tegyünk egy kanál aioli szószt, helyezzük rá a pogácsát, majd a hagymát és a gombát, végül zárjuk a burgert és fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánunk!
Wagyu burger karamellizált hagymával, fokhagymás aiolival, gombával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66