Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Margherita pizza

Margherita pizza


margherita pizza pelletbudapest okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Pizza grillen? Mi sem természetesebb! Varázsoljon kertjébe olasz kemencét és süssön finom margherita pizzákat! Készítsen alapból két adagot, hisz biztosan gyorsan el fog fogyni!

Adag4 főre
Előkészítési idő1 óra 15 percFőzési idő25 percÖsszesen1 óra 40 perc
Hozzávalók
 bazsalikom, apróra vágva
 500 g pizza liszt
 mozzarella sajt, szeletelt vagy karikázott
 250 ml 1 csésze pizza szósz
 1 teáskanál só
 1 teáskanál cukor
 paradicsom
 250 ml langyos víz
 1 teáskanál élesztő
Elkészítés
1

Keverjük össze a langyos vizet, az élesztőt és a cukrot egy kis tálban, és hagyjuk körülbelül 5 percig nyugalomban.

2

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Öntsük hozzá az élesztőkeveréket és keverjük össze, amíg egy puha tészta nem alakul ki. Gyúrjuk-dagasszuk néhány percig, majd helyezzük egy olajozott tálba, és fedjük le egy ruhával. Addig amíg a kétszeresére nem nőtt a tészta, hagyjuk pihenni. Ez kb 45 perc. Érdemes meleg helyre tenni a tésztát és természetesen dagasztógéppel is összekeverhetjük a hozzávalókat.

3

Nyújtsuk ki egy lapos, lisztes felületre a pizzatésztát (pizzarácsra pizzakőre), amíg el nem éri a kívánt alakot és vastagságot. Ha nagy adag tészta lett, szétszedhetük két részre is.

4

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket közepes-magas hőmérsékletre, 200°C fölé.

5

A kinyújtott tésztát kenjük meg szósszal, tegyük rá a feltéteket (mozzarella sajt, karikázott paradicsom, bazsalikom levelek).

6

Tegyük a pizzát az okosgrillsütőnkbe és körübelül 20-25 percig süssük vagy ha gyorsabban sülne akkor a sajtot figyeljük. Ha a sajt megolvad és bugyog, majd aranybarnára változik a színe, a pizza elkészült.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt, szárazon fűszerezett oldalasA füst és a fűszerek nyerő párosítást jelentenek az oldalashoz. A húsokat édes és fűszeres keverékkel fűszerezzük, gazdag hickory fán füstöljük és BBQ szósszal varázsoljuk tökéletessé.
Könnyed bourbon whisky BBQ szószKészítsük el ezt az alap barbecue szószt házilag, egy ici-pici csavarral, ami pedig a whisky lesz. Könnyű egyszerű bbq szósz, amit sokoldalúan használhatunk a sertésoldalashoz, lapockához vagy akár egész csirkéhez.
A legfinomabb cigánypecsenyeA cigánypecsenye az egyik legtradicionálisabb fogás a magyar konyhában. Igaz erre a receptre is, hogy eredet a homályba vész, és rengeteg egyedi változat él a köztudatban. Sokan készítik mustárral, illetve nélküle, sok helyen pedig tükörtojást sütnek rá. Próbáljátok ki az előre bepácolt, grillen készült verziót is.

Hozzávalók

Hozzávalók
 bazsalikom, apróra vágva
 500 g pizza liszt
 mozzarella sajt, szeletelt vagy karikázott
 250 ml 1 csésze pizza szósz
 1 teáskanál só
 1 teáskanál cukor
 paradicsom
 250 ml langyos víz
 1 teáskanál élesztő

Elkészítés

Elkészítés
1

Keverjük össze a langyos vizet, az élesztőt és a cukrot egy kis tálban, és hagyjuk körülbelül 5 percig nyugalomban.

2

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Öntsük hozzá az élesztőkeveréket és keverjük össze, amíg egy puha tészta nem alakul ki. Gyúrjuk-dagasszuk néhány percig, majd helyezzük egy olajozott tálba, és fedjük le egy ruhával. Addig amíg a kétszeresére nem nőtt a tészta, hagyjuk pihenni. Ez kb 45 perc. Érdemes meleg helyre tenni a tésztát és természetesen dagasztógéppel is összekeverhetjük a hozzávalókat.

3

Nyújtsuk ki egy lapos, lisztes felületre a pizzatésztát (pizzarácsra pizzakőre), amíg el nem éri a kívánt alakot és vastagságot. Ha nagy adag tészta lett, szétszedhetük két részre is.

4

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket közepes-magas hőmérsékletre, 200°C fölé.

5

A kinyújtott tésztát kenjük meg szósszal, tegyük rá a feltéteket (mozzarella sajt, karikázott paradicsom, bazsalikom levelek).

6

Tegyük a pizzát az okosgrillsütőnkbe és körübelül 20-25 percig süssük vagy ha gyorsabban sülne akkor a sajtot figyeljük. Ha a sajt megolvad és bugyog, majd aranybarnára változik a színe, a pizza elkészült.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Margherita pizza
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66