Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Házi kenyérlángos Okosgrillen

Házi kenyérlángos Okosgrillen


Pelletbudapest okosgrill kenyérlángos recept
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Friss, ropogós házi kenyérlángos egyenesen a grillből. Már csorog is a nyála? Ez a recept egy plusz hozzávaló miatt különleges élményben részesíti majd!

Adag4 főre
Előkészítési idő1 óra 15 percFőzési idő25 percÖsszesen1 óra 40 perc
Hozzávalók
 1 fej burgonya
 1 teáskanál só
 200 ml víz
 1 ek cukor
 20 g friss élesztő
 500 g kenyérliszt (BL80)
 3 ek olaj
 200 g tejföl
 2 gerezd fokhagyma
 bors ízlés szerint
 2 db lila hagyma
 200 g sajt
 150 g bacon
Elkészítés
1

A krumplit megházmozva és felkockázva sós vízben puhára főzzük.
A burgonya fantasztikus plusz ízt ad a tésztához, de természetesen elhagyható.

2

A cukrot keverjük el a 200 ml langyos vízben, majd morzsoljuk bele az élesztőt is, engedjük felfutni.

3

A puhára főzött burgonyát villával törjük össze majd öntsük hozzá az élesztős vizet, az olajat, a sót és a lisztet is. (a lisztet érdemes előtte átszitálni). Gyúrjunk a hozzávalókból tésztát, majd lefedve hagyjuk pihenni és kelni egy órán keresztül.

4

Töltsük fel a pellet tartályt, kapcsoljuk be és melegítsük fel az Okosgrillt közepes-magas hőmérsékletre, legalább 200°C-ra.

5

Amíg a tésztánk kel és a grill melegszik, addig a feltéteket készítsük elő. Kisebb tálban a tejfölt keverjük el a reszelt fokhagymával és ízesítsük sóval, borssal.

6

A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb 1 centi vastagra, majd villával kicsit szurkáljuk meg, kenjük meg a fűszerezett fokhagymás tejföllel, szorjúk rá a felvágott hagymát, a sajtot és az kockára vágott bacont.

7

Tegyük a kenyérlángost az okosgrillsütőnkbe és körübelül 20-25 percig süssük vagy ha gyorsabban sülne akkor a sajtot figyeljük. Ha a sajt megolvad és bugyog, majd aranybarnára változik a színe, a kenyérlángos elkészült. Ízlés szerint petrezselyem zölddel díszítsük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Louisiana cajun burgerKülönböző konyhák keveredéséből született meg a cajun (kédzsön). Erős, karakteres ízek jellemzik a stílust, amelyben keveredik a francia, spanyol, mediterrán konyhavilág az USA-ba érkező népek szokásaival. Ebben a szellemben készült el ez a rendkívül érdekes burger, amely a cajun konyha központjáról Louisiana-ról neveztünk el.
Sörös grillkolbász sajtszósszalA grillezés és egy üveg sör szinte kéz a kézben jár és ezzel recepttel csak tovább fokozzuk a kapcsolatot. Sörös grillkolbász következik cheddar sajtszósszal és alaposan megpakolva.
Grillezett spárgaEgyszerű zöldséges köret: elkészítéséhez csak szórjuk meg a spárgát SPG fűszerkeverékkel. Az eredmény üdítően zamatos sült spárga fa pellet füsttel.
Grill pizzaEgyszerű és közkedvelt recept az USA-ból, amit bármikor pillanatok alatt elkészíthetünk és ízesíthetünk kedvünk szerint. Mi most épp baconnel szórtuk meg és a grillrácsaira tettük.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 fej burgonya
 1 teáskanál só
 200 ml víz
 1 ek cukor
 20 g friss élesztő
 500 g kenyérliszt (BL80)
 3 ek olaj
 200 g tejföl
 2 gerezd fokhagyma
 bors ízlés szerint
 2 db lila hagyma
 200 g sajt
 150 g bacon

Elkészítés

Elkészítés
1

A krumplit megházmozva és felkockázva sós vízben puhára főzzük.
A burgonya fantasztikus plusz ízt ad a tésztához, de természetesen elhagyható.

2

A cukrot keverjük el a 200 ml langyos vízben, majd morzsoljuk bele az élesztőt is, engedjük felfutni.

3

A puhára főzött burgonyát villával törjük össze majd öntsük hozzá az élesztős vizet, az olajat, a sót és a lisztet is. (a lisztet érdemes előtte átszitálni). Gyúrjunk a hozzávalókból tésztát, majd lefedve hagyjuk pihenni és kelni egy órán keresztül.

4

Töltsük fel a pellet tartályt, kapcsoljuk be és melegítsük fel az Okosgrillt közepes-magas hőmérsékletre, legalább 200°C-ra.

5

Amíg a tésztánk kel és a grill melegszik, addig a feltéteket készítsük elő. Kisebb tálban a tejfölt keverjük el a reszelt fokhagymával és ízesítsük sóval, borssal.

6

A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb 1 centi vastagra, majd villával kicsit szurkáljuk meg, kenjük meg a fűszerezett fokhagymás tejföllel, szorjúk rá a felvágott hagymát, a sajtot és az kockára vágott bacont.

7

Tegyük a kenyérlángost az okosgrillsütőnkbe és körübelül 20-25 percig süssük vagy ha gyorsabban sülne akkor a sajtot figyeljük. Ha a sajt megolvad és bugyog, majd aranybarnára változik a színe, a kenyérlángos elkészült. Ízlés szerint petrezselyem zölddel díszítsük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Házi kenyérlángos Okosgrillen
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66