Házi kenyérlángos Okosgrillen
Friss, ropogós házi kenyérlángos egyenesen a grillből. Már csorog is a nyála? Ez a recept egy plusz hozzávaló miatt különleges élményben részesíti majd!
A krumplit megházmozva és felkockázva sós vízben puhára főzzük.
A burgonya fantasztikus plusz ízt ad a tésztához, de természetesen elhagyható.
A cukrot keverjük el a 200 ml langyos vízben, majd morzsoljuk bele az élesztőt is, engedjük felfutni.
A puhára főzött burgonyát villával törjük össze majd öntsük hozzá az élesztős vizet, az olajat, a sót és a lisztet is. (a lisztet érdemes előtte átszitálni). Gyúrjunk a hozzávalókból tésztát, majd lefedve hagyjuk pihenni és kelni egy órán keresztül.
Töltsük fel a pellet tartályt, kapcsoljuk be és melegítsük fel az Okosgrillt közepes-magas hőmérsékletre, legalább 200°C-ra.
Amíg a tésztánk kel és a grill melegszik, addig a feltéteket készítsük elő. Kisebb tálban a tejfölt keverjük el a reszelt fokhagymával és ízesítsük sóval, borssal.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb 1 centi vastagra, majd villával kicsit szurkáljuk meg, kenjük meg a fűszerezett fokhagymás tejföllel, szorjúk rá a felvágott hagymát, a sajtot és az kockára vágott bacont.
Tegyük a kenyérlángost az okosgrillsütőnkbe és körübelül 20-25 percig süssük vagy ha gyorsabban sülne akkor a sajtot figyeljük. Ha a sajt megolvad és bugyog, majd aranybarnára változik a színe, a kenyérlángos elkészült. Ízlés szerint petrezselyem zölddel díszítsük.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A krumplit megházmozva és felkockázva sós vízben puhára főzzük.
A burgonya fantasztikus plusz ízt ad a tésztához, de természetesen elhagyható.
A cukrot keverjük el a 200 ml langyos vízben, majd morzsoljuk bele az élesztőt is, engedjük felfutni.
A puhára főzött burgonyát villával törjük össze majd öntsük hozzá az élesztős vizet, az olajat, a sót és a lisztet is. (a lisztet érdemes előtte átszitálni). Gyúrjunk a hozzávalókból tésztát, majd lefedve hagyjuk pihenni és kelni egy órán keresztül.
Töltsük fel a pellet tartályt, kapcsoljuk be és melegítsük fel az Okosgrillt közepes-magas hőmérsékletre, legalább 200°C-ra.
Amíg a tésztánk kel és a grill melegszik, addig a feltéteket készítsük elő. Kisebb tálban a tejfölt keverjük el a reszelt fokhagymával és ízesítsük sóval, borssal.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb 1 centi vastagra, majd villával kicsit szurkáljuk meg, kenjük meg a fűszerezett fokhagymás tejföllel, szorjúk rá a felvágott hagymát, a sajtot és az kockára vágott bacont.
Tegyük a kenyérlángost az okosgrillsütőnkbe és körübelül 20-25 percig süssük vagy ha gyorsabban sülne akkor a sajtot figyeljük. Ha a sajt megolvad és bugyog, majd aranybarnára változik a színe, a kenyérlángos elkészült. Ízlés szerint petrezselyem zölddel díszítsük.