BBQ oldalas Pit Boss grillsütőn by Szoky konyhája
A legnépszerűbb BBQ recept, a sertésoldalas már Szoky youtube csatornáján is elérhető. Ahány ház és ahány USA állam, annyi szokás és változat. Íme, itt az Pit Boss 820FB-n készített bbq sertésoldalas recept.
A videó alapján Szoky már előre összekevert fűszerkeverékkel készült az oldalas pácolásához, illetve egy kellemes 5-5,5 kg súlyú sertésoldalas is főszereplő lesz.
A hús előkészítésénél a cél a kiálló darabok eltüntetése, levágása. Az itt fölösleges húsok, zsírok más ételeknél még szerepet kaphatnak, úgyhogy semmiképp se dobjuk ki. Azért kell levágni, hogy egységes tömböt kapjunk, semmi kiálló darab, ami túlkészülhet és rontaná az ízélményt.
Szoky a videóban 4 részre bontja a sertésoldalast, ezt nagyon szépen elmagyarázza és be is mutatja hogyan és miért csinálja. Ha nekünk nem ebben a formában áll rendelkezésre az oldalas vagy máshogy szeretjük elvágni, semmi akadálya.
A fűszerezés előtt vigyünk fel vékony réteg mustárt a sertésoldalasra. Figyeljünk a egyenletességre és az egységességre.
Mustározás után jöhet a száraz rub. A felsorolt összetevőket keverjük össze alaposan, majd dörzsöljük be alaposan és egyenletesen a sertésoldalast és indulhat is a barbecuezás.
Állítsuk be a grillünket a legkisebb fokozatra, amely a Pit Boss grillsütő esetén a smoke vagy low fokozat, amely 80 Celsius foknak felel meg. Ezen a fokozaton 1 órán keresztül füstöljük a húst.
Amikor letelt az egy óra, emeljük a hőmérsékletet 120 fokra és 2 órán keresztül dolgozzon tovább így a pellet grillsütő.
Ha letelt a 2 óra, akkor vegyük ki a húst és csomagoljuk be alufóliába. Javaslatok szerint nem árt, ha kétszer tekerjük át, a biztosabb zárás érdekében.
Tipp: tepsiben sütve egy kis fehérbort önthetünk az aljára.
Amíg a csomagolásban készül a húsunk, érdemes párhuzamosan elkészítenünk a kenőszószt is.
Kicsomaglás után újra visszakerül a hús a grillsütőbe, ezúttal 60 percre. Ám mielőtt a rácsra helyeznénk a húst, kenjük át az oldalast az elkészült kenőccsel.
Ha elsőre vékony réteget kentünk az oldalasra, akkor felvihetünk 20 percenként egy újabb réteget. Ha vastagabb volt a fedés, akkor erre nincs szükség.
Sokan az elkészült oldalast még 30-40 percre, de akár egy órára is zsírpapírba csomagolják és csak utána fogyasztják.
Szoky konyhája receptkönyv:
Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A videó alapján Szoky már előre összekevert fűszerkeverékkel készült az oldalas pácolásához, illetve egy kellemes 5-5,5 kg súlyú sertésoldalas is főszereplő lesz.
A hús előkészítésénél a cél a kiálló darabok eltüntetése, levágása. Az itt fölösleges húsok, zsírok más ételeknél még szerepet kaphatnak, úgyhogy semmiképp se dobjuk ki. Azért kell levágni, hogy egységes tömböt kapjunk, semmi kiálló darab, ami túlkészülhet és rontaná az ízélményt.
Szoky a videóban 4 részre bontja a sertésoldalast, ezt nagyon szépen elmagyarázza és be is mutatja hogyan és miért csinálja. Ha nekünk nem ebben a formában áll rendelkezésre az oldalas vagy máshogy szeretjük elvágni, semmi akadálya.
A fűszerezés előtt vigyünk fel vékony réteg mustárt a sertésoldalasra. Figyeljünk a egyenletességre és az egységességre.
Mustározás után jöhet a száraz rub. A felsorolt összetevőket keverjük össze alaposan, majd dörzsöljük be alaposan és egyenletesen a sertésoldalast és indulhat is a barbecuezás.
Állítsuk be a grillünket a legkisebb fokozatra, amely a Pit Boss grillsütő esetén a smoke vagy low fokozat, amely 80 Celsius foknak felel meg. Ezen a fokozaton 1 órán keresztül füstöljük a húst.
Amikor letelt az egy óra, emeljük a hőmérsékletet 120 fokra és 2 órán keresztül dolgozzon tovább így a pellet grillsütő.
Ha letelt a 2 óra, akkor vegyük ki a húst és csomagoljuk be alufóliába. Javaslatok szerint nem árt, ha kétszer tekerjük át, a biztosabb zárás érdekében.
Tipp: tepsiben sütve egy kis fehérbort önthetünk az aljára.
Amíg a csomagolásban készül a húsunk, érdemes párhuzamosan elkészítenünk a kenőszószt is.
Kicsomaglás után újra visszakerül a hús a grillsütőbe, ezúttal 60 percre. Ám mielőtt a rácsra helyeznénk a húst, kenjük át az oldalast az elkészült kenőccsel.
Ha elsőre vékony réteget kentünk az oldalasra, akkor felvihetünk 20 percenként egy újabb réteget. Ha vastagabb volt a fedés, akkor erre nincs szükség.
Sokan az elkészült oldalast még 30-40 percre, de akár egy órára is zsírpapírba csomagolják és csak utána fogyasztják.