Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Csirke cordon bleu grillsütőn

Csirke cordon bleu grillsütőn


csirke cordon bleu grillsütőn grillrecept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A cordon bleu az egykori menzák ünnepi menüje volt, most pedig grillsütőn is bármikor elkészíthetjük, ha egy kis nosztalgiára (is) vágyunk a finom ízek mellett.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óra 15 percÖsszesen1 óra 30 perc
Hozzávalók
 4 darab csirkemellbőr és csont nélkül
 4 szelet sonkaprosciutto
 225 g mozzarella sajtreszelve
 2 evőkanál szárnyas fűszerkeverékválasszunk citromot/fokhagymát tartalmazót
Elkészítés
1

A csirkemelleket kettévágjuk és egyenlő vastagságura kiklopfoljuk.

2

A kiterített csirkemellekre ráhelyezzük a sonkát és a sajtot és egy kis fűszerezés és feltekerjük, majd újra fűszerezzük.

3

Állítsuk a kerti grillsütőt 120°C-ra és a csirkemelleket helyezzük rá a rácsra és 73-75°C fokos maghőig hagyjuk is rajta (vastagabb részben mérve). Egyszer persze megfordíthatjuk a csirke cordon bleu-t.

4

A csirke cordon bleu nagyjából 60-75 perc alatt elkészül, majd fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Focaccia – ropogós és levegősKönnyű, levegős és ropogós focaccia-t is készíthetünk grillen (és persze konyhában is). Hozzá zseniális fokhagymás-chili olaj dukál. Nem diétás, de cserébe pillanatok alatt elfogy.
Teriyaki sertéskörömHa meghalljuk, hogy sertésköröm, akkor a többségnek a körömpörkölt vagy egy jó körmös pacal jut eszébe. Ha már köröm, akkor legyen Ő a mai receptünk főszereplője - viszont a magyar ízek helyett most ázsiai fűszerekkel megbolondítva! Hála a pellet grillsütő füstjének, tovább bolondíthatjuk ezt az egyébként is markáns alapanyagot.
Olasz marhahúsos szendvicsEgy lédús olasz szendvicsbe haraphatunk, ahol a sajt körbeöleli a marhahúst és mindez egy szuper kifliben teljesedik ki, kiegészítve egy kis savanyúsággal.
Füstölt Seattle hot dogA krémsajt egy furcsa feltétnek tűnhet egy virslihez, de addig ne vesd el az ötletet, amíg ki nem próbáltad ezt a füstölt, seattle-i verziót. Amerika északnyugati részének kedvence, de valószínűleg bármelyik kerti grillezésen nagy sláger lesz.

Hozzávalók

Hozzávalók
 4 darab csirkemellbőr és csont nélkül
 4 szelet sonkaprosciutto
 225 g mozzarella sajtreszelve
 2 evőkanál szárnyas fűszerkeverékválasszunk citromot/fokhagymát tartalmazót

Elkészítés

Elkészítés
1

A csirkemelleket kettévágjuk és egyenlő vastagságura kiklopfoljuk.

2

A kiterített csirkemellekre ráhelyezzük a sonkát és a sajtot és egy kis fűszerezés és feltekerjük, majd újra fűszerezzük.

3

Állítsuk a kerti grillsütőt 120°C-ra és a csirkemelleket helyezzük rá a rácsra és 73-75°C fokos maghőig hagyjuk is rajta (vastagabb részben mérve). Egyszer persze megfordíthatjuk a csirke cordon bleu-t.

4

A csirke cordon bleu nagyjából 60-75 perc alatt elkészül, majd fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Csirke cordon bleu grillsütőn
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66