Csirke cordon bleu grillsütőn

A cordon bleu az egykori menzák ünnepi menüje volt, most pedig grillsütőn is bármikor elkészíthetjük, ha egy kis nosztalgiára (is) vágyunk a finom ízek mellett.
A csirkemelleket kettévágjuk és egyenlő vastagságura kiklopfoljuk.
A kiterített csirkemellekre ráhelyezzük a sonkát és a sajtot és egy kis fűszerezés és feltekerjük, majd újra fűszerezzük.
Állítsuk a kerti grillsütőt 120°C-ra és a csirkemelleket helyezzük rá a rácsra és 73-75°C fokos maghőig hagyjuk is rajta (vastagabb részben mérve). Egyszer persze megfordíthatjuk a csirke cordon bleu-t.
A csirke cordon bleu nagyjából 60-75 perc alatt elkészül, majd fogyaszthatjuk is.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
A csirkemelleket kettévágjuk és egyenlő vastagságura kiklopfoljuk.
A kiterített csirkemellekre ráhelyezzük a sonkát és a sajtot és egy kis fűszerezés és feltekerjük, majd újra fűszerezzük.
Állítsuk a kerti grillsütőt 120°C-ra és a csirkemelleket helyezzük rá a rácsra és 73-75°C fokos maghőig hagyjuk is rajta (vastagabb részben mérve). Egyszer persze megfordíthatjuk a csirke cordon bleu-t.
A csirke cordon bleu nagyjából 60-75 perc alatt elkészül, majd fogyaszthatjuk is.