Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Csevapcsicsa ahogy én készítem Pit Boss Grillen – Szoky konyhája

Csevapcsicsa ahogy én készítem Pit Boss Grillen – Szoky konyhája


csevapcsicsa recept grill szoky konyhája okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Kevesen gondolnák, hogy valójában mennyire is egyszerű elkészíteni a nyár egyik közkedvelt ételét, a mennyei csevapcsicsát. Szoky most bemutatja nekünk.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 20 percÖsszesen1 óra 50 perc
Hozzávalók:
 1500 g marha lapocka
 750 g sertés lapocka
 750 g birka lapocka
 60 g
 3 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
 8 nagyobb gerezd fokhagyma
 tört fekete bors
 150 ml szénsavas víz
Elkészítés
1

Legelső lépésben előkészítjük a húsokat (a birkát lefaggyúzzuk), majd ledaráljuk őket. A receptben egy közepes lyukú tárcsával dolgozunk. A darálási folyamatot ismételjük meg még egyszer, hogy pihe-puha állagú húst kapjunk végeredményül. A három különböző húst egyetlen tálba helyezzük.

2

Egy mozsárba belehelyezzük a sót, és apránként belevagdossuk a fokhagyma gerezdeket. Alaposan átdolgozva egy rendkívül kellemes fokhagyma pépet nyerünk, amit hozzáadunk a darált hús egyveleghez.

3

Hozzáadjuk továbbá a szódabikarbónát, a fekete borst és a szénsavas vizet. Most pedig alaposan összedolgozzuk a húst. Kóstoljuk meg és egészítsük ki a fűszerezést - ízlés szerint.
Végezetül üvegtálba porciózzuk a bekevert húst, frissentartó fóliát helyezünk rá, és a
hűtőben pihentetjük egy éjszakát.

TIPP: bármilyen extra, kedvenc fűszert hozzá tehetünk a húshoz kiegészítés képen, amiről úgy gondoljuk, hogy passzolna hozzá.

4

Zsírozzuk ki az öntöttvas grill lapot és tegyük félre. Készítsük elő a grillsütőt.

5

A húsok megformálásán a sor: első körben gyúrjunk belőlük egyenletes méretű gombócokat.

TIPP: a kellemes ízű húsgombócokat már önmagukban is kisüthetjük és fogyaszthatjuk.

6

Mártsunk meg az ujjaink végét egy pici langyos vízben és nedvesítsük meg a tenyerünket. Vegyük a két tenyerünk közé a gombócot és sodorjuk hurkaformára, majd szúrjuk fel egy hurkapálcikára. Nedvesítsük be ismét a tenyerünket, a henger alakú húst fektessük egy vágódeszkára, és sodorjuk át finoman még pár mozdulattal. Tegyünk így a többi gombóccal is.

7

Helyezzük a húsokat az öntöttvas lapra, majd kenjük le őket egy kevés olvasztott zsírral. Tegyük be a lapot a felfűtött (230 fokos) Pit Boss grillsütőbe.

TIPP: amennyiben a konyhában, sütőben készítenénk el az ételt, akkor 200 fokon, alsó-felső módozaton süssük.

8

Körülbelül 15 perc elteltével forgassuk meg a húsokat a pálcikák segítségével. További 12-13 perc elteltével készre sül az étel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ijesztő virsli ujjak – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen az ijesztő virsli ujjak receptje.
Mustáros bbq szószA klasszikus ketchupos bbq szószok mellett létezik mustáros verzió is, bár sok helyen ez a recept kissé megosztónak számít. Elmondható, hogy ezt a szószt valaki vagy nagyon szereti vagy nagyon utálja, ezért ki kell próbálni!
Füstölt, szárazon fűszerezett oldalasA füst és a fűszerek nyerő párosítást jelentenek az oldalashoz. A húsokat édes és fűszeres keverékkel fűszerezzük, gazdag hickory fán füstöljük és BBQ szósszal varázsoljuk tökéletessé.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1500 g marha lapocka
 750 g sertés lapocka
 750 g birka lapocka
 60 g
 3 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
 8 nagyobb gerezd fokhagyma
 tört fekete bors
 150 ml szénsavas víz

Elkészítés

Elkészítés
1

Legelső lépésben előkészítjük a húsokat (a birkát lefaggyúzzuk), majd ledaráljuk őket. A receptben egy közepes lyukú tárcsával dolgozunk. A darálási folyamatot ismételjük meg még egyszer, hogy pihe-puha állagú húst kapjunk végeredményül. A három különböző húst egyetlen tálba helyezzük.

2

Egy mozsárba belehelyezzük a sót, és apránként belevagdossuk a fokhagyma gerezdeket. Alaposan átdolgozva egy rendkívül kellemes fokhagyma pépet nyerünk, amit hozzáadunk a darált hús egyveleghez.

3

Hozzáadjuk továbbá a szódabikarbónát, a fekete borst és a szénsavas vizet. Most pedig alaposan összedolgozzuk a húst. Kóstoljuk meg és egészítsük ki a fűszerezést - ízlés szerint.
Végezetül üvegtálba porciózzuk a bekevert húst, frissentartó fóliát helyezünk rá, és a
hűtőben pihentetjük egy éjszakát.

TIPP: bármilyen extra, kedvenc fűszert hozzá tehetünk a húshoz kiegészítés képen, amiről úgy gondoljuk, hogy passzolna hozzá.

4

Zsírozzuk ki az öntöttvas grill lapot és tegyük félre. Készítsük elő a grillsütőt.

5

A húsok megformálásán a sor: első körben gyúrjunk belőlük egyenletes méretű gombócokat.

TIPP: a kellemes ízű húsgombócokat már önmagukban is kisüthetjük és fogyaszthatjuk.

6

Mártsunk meg az ujjaink végét egy pici langyos vízben és nedvesítsük meg a tenyerünket. Vegyük a két tenyerünk közé a gombócot és sodorjuk hurkaformára, majd szúrjuk fel egy hurkapálcikára. Nedvesítsük be ismét a tenyerünket, a henger alakú húst fektessük egy vágódeszkára, és sodorjuk át finoman még pár mozdulattal. Tegyünk így a többi gombóccal is.

7

Helyezzük a húsokat az öntöttvas lapra, majd kenjük le őket egy kevés olvasztott zsírral. Tegyük be a lapot a felfűtött (230 fokos) Pit Boss grillsütőbe.

TIPP: amennyiben a konyhában, sütőben készítenénk el az ételt, akkor 200 fokon, alsó-felső módozaton süssük.

8

Körülbelül 15 perc elteltével forgassuk meg a húsokat a pálcikák segítségével. További 12-13 perc elteltével készre sül az étel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Csevapcsicsa ahogy én készítem Pit Boss Grillen – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66