Csevapcsicsa ahogy én készítem Pit Boss Grillen – Szoky konyhája
Grill recept videó: Kevesen gondolnák, hogy valójában mennyire is egyszerű elkészíteni a nyár egyik közkedvelt ételét, a mennyei csevapcsicsát. Szoky most bemutatja nekünk.
Legelső lépésben előkészítjük a húsokat (a birkát lefaggyúzzuk), majd ledaráljuk őket. A receptben egy közepes lyukú tárcsával dolgozunk. A darálási folyamatot ismételjük meg még egyszer, hogy pihe-puha állagú húst kapjunk végeredményül. A három különböző húst egyetlen tálba helyezzük.
Egy mozsárba belehelyezzük a sót, és apránként belevagdossuk a fokhagyma gerezdeket. Alaposan átdolgozva egy rendkívül kellemes fokhagyma pépet nyerünk, amit hozzáadunk a darált hús egyveleghez.
Hozzáadjuk továbbá a szódabikarbónát, a fekete borst és a szénsavas vizet. Most pedig alaposan összedolgozzuk a húst. Kóstoljuk meg és egészítsük ki a fűszerezést - ízlés szerint.
Végezetül üvegtálba porciózzuk a bekevert húst, frissentartó fóliát helyezünk rá, és a
hűtőben pihentetjük egy éjszakát.
TIPP: bármilyen extra, kedvenc fűszert hozzá tehetünk a húshoz kiegészítés képen, amiről úgy gondoljuk, hogy passzolna hozzá.
Zsírozzuk ki az öntöttvas grill lapot és tegyük félre. Készítsük elő a grillsütőt.
A húsok megformálásán a sor: első körben gyúrjunk belőlük egyenletes méretű gombócokat.
TIPP: a kellemes ízű húsgombócokat már önmagukban is kisüthetjük és fogyaszthatjuk.
Mártsunk meg az ujjaink végét egy pici langyos vízben és nedvesítsük meg a tenyerünket. Vegyük a két tenyerünk közé a gombócot és sodorjuk hurkaformára, majd szúrjuk fel egy hurkapálcikára. Nedvesítsük be ismét a tenyerünket, a henger alakú húst fektessük egy vágódeszkára, és sodorjuk át finoman még pár mozdulattal. Tegyünk így a többi gombóccal is.
Helyezzük a húsokat az öntöttvas lapra, majd kenjük le őket egy kevés olvasztott zsírral. Tegyük be a lapot a felfűtött (230 fokos) Pit Boss grillsütőbe.
TIPP: amennyiben a konyhában, sütőben készítenénk el az ételt, akkor 200 fokon, alsó-felső módozaton süssük.
Körülbelül 15 perc elteltével forgassuk meg a húsokat a pálcikák segítségével. További 12-13 perc elteltével készre sül az étel.
Szoky konyhája receptkönyv:
Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Legelső lépésben előkészítjük a húsokat (a birkát lefaggyúzzuk), majd ledaráljuk őket. A receptben egy közepes lyukú tárcsával dolgozunk. A darálási folyamatot ismételjük meg még egyszer, hogy pihe-puha állagú húst kapjunk végeredményül. A három különböző húst egyetlen tálba helyezzük.
Egy mozsárba belehelyezzük a sót, és apránként belevagdossuk a fokhagyma gerezdeket. Alaposan átdolgozva egy rendkívül kellemes fokhagyma pépet nyerünk, amit hozzáadunk a darált hús egyveleghez.
Hozzáadjuk továbbá a szódabikarbónát, a fekete borst és a szénsavas vizet. Most pedig alaposan összedolgozzuk a húst. Kóstoljuk meg és egészítsük ki a fűszerezést - ízlés szerint.
Végezetül üvegtálba porciózzuk a bekevert húst, frissentartó fóliát helyezünk rá, és a
hűtőben pihentetjük egy éjszakát.
TIPP: bármilyen extra, kedvenc fűszert hozzá tehetünk a húshoz kiegészítés képen, amiről úgy gondoljuk, hogy passzolna hozzá.
Zsírozzuk ki az öntöttvas grill lapot és tegyük félre. Készítsük elő a grillsütőt.
A húsok megformálásán a sor: első körben gyúrjunk belőlük egyenletes méretű gombócokat.
TIPP: a kellemes ízű húsgombócokat már önmagukban is kisüthetjük és fogyaszthatjuk.
Mártsunk meg az ujjaink végét egy pici langyos vízben és nedvesítsük meg a tenyerünket. Vegyük a két tenyerünk közé a gombócot és sodorjuk hurkaformára, majd szúrjuk fel egy hurkapálcikára. Nedvesítsük be ismét a tenyerünket, a henger alakú húst fektessük egy vágódeszkára, és sodorjuk át finoman még pár mozdulattal. Tegyünk így a többi gombóccal is.
Helyezzük a húsokat az öntöttvas lapra, majd kenjük le őket egy kevés olvasztott zsírral. Tegyük be a lapot a felfűtött (230 fokos) Pit Boss grillsütőbe.
TIPP: amennyiben a konyhában, sütőben készítenénk el az ételt, akkor 200 fokon, alsó-felső módozaton süssük.
Körülbelül 15 perc elteltével forgassuk meg a húsokat a pálcikák segítségével. További 12-13 perc elteltével készre sül az étel.