Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Mézes-mustáros csirke krumplisalátával

Mézes-mustáros csirke krumplisalátával


mézes mustáros csirkecomb csirkemell recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grillrácson sercegő csirkecomb és mellé egy hűsítő köret, ami ma készül: mézes-mustáros csirke krumplisalátával.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 10 percÖsszesen1 óra 30 perc
Hozzávalók:
 1 kg krumpli
 4 evőkanál olívaolaj
 5 teáskanál
 4 teáskanál bors
 1 teáskanál pirospaprika
 50 g vaj
 1 csokor újhagyma, retek
 2 fej lilahagyma
 350 g tejföl
 1 evőkanál mustár, méz
Elkészítés
1

Elsőként a köretet készítjük el, hogy kellemesen hűs legyen mire végzünk az egész fogással. Úgyhogy kapjatok elő 1 kg burgonyát és pucolásra fel!

2

Karikázzátok fel a krumplikat és sós-olajos vízben főzzétek meg őket, de csak annyira, hogy ne törjenek össze a darabok.

3

A salátákhoz friss retekre, lilahagymára és újhagymára is szükségetek lesz, amiket vágjátok fel és borítsátok a megfőtt krumplihoz. Érkezhet még egy kis olívaolaj és keverjétek el az egészet.

4

A dressinghez 350 gramm tejfölre, 1 evőkanál mustárra, 1 evőkanál mézre, valamint sóra és borsra lesz szükségetek. Dolgozzátok össze és adjátok hozzá a zöldségekhez, majd az egésszel irány a hűtő.

5

A következő lépésben a csirkecombokat és melleket veszitek kezelésbe olajjal, sóval és borssal, majd pirítsátok meg 50 gramm vajon egy serpenyőben őket, hogy kerget kapjanak.

6

Az igazi íz viszont csak ezután érkezik egy kenegetős formájában, amihez keverjetek ki kettő evőkanál mustárt, két evőkanál mézzel, 1 teáskanál pirospaprikával és az elengedhetetlen sóval és borssal, egy kevés olaj társaságában.

7

A csirkék egyik oldalát ecsettel kenjétek át majd mehetek is az Okosgrill, pellet grillsütőre 180 fokon.
Ezt követően természetesen a másik oldalra is kerüljön a szószból, majd süssétek a husikat ropogósra.

8

A krumplisaláta pedig eddigre készen is fog állni hogy a hús mellé kerüljön.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Rizskoch, rizsfelfújt Milestone66 Pink-kelEddig is készítettünk már izgalmas dolgokat a grillsütőben és ez most sincs másképp! Következzen most egy rizskoch, rizsfelfújt recept, mégpedig Milestone66 Pink-kel fűszerezve.
Bacon burger borsos sajttalHa imádod a friss bors és a bacon ízét, akkor ez a burger neked készült. Szaftos burger, ráolvadt sajttal és friss őrölt borssal, ropogós bacon. Ha csak elképzeled az ízeket máris összefut a nyál a szádban! Itt az ideje felfűteni a grillsütőt és a tette mezejére lépni! A recept eredetileg borsos sajttal készült, de teszteltük frissen őrölt borssal és így is lenyűgözött az ízkavalkád.
Csirke cordon bleu grillsütőnA cordon bleu az egykori menzák ünnepi menüje volt, most pedig grillsütőn is bármikor elkészíthetjük, ha egy kis nosztalgiára (is) vágyunk a finom ízek mellett.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg krumpli
 4 evőkanál olívaolaj
 5 teáskanál
 4 teáskanál bors
 1 teáskanál pirospaprika
 50 g vaj
 1 csokor újhagyma, retek
 2 fej lilahagyma
 350 g tejföl
 1 evőkanál mustár, méz

Elkészítés

Elkészítés
1

Elsőként a köretet készítjük el, hogy kellemesen hűs legyen mire végzünk az egész fogással. Úgyhogy kapjatok elő 1 kg burgonyát és pucolásra fel!

2

Karikázzátok fel a krumplikat és sós-olajos vízben főzzétek meg őket, de csak annyira, hogy ne törjenek össze a darabok.

3

A salátákhoz friss retekre, lilahagymára és újhagymára is szükségetek lesz, amiket vágjátok fel és borítsátok a megfőtt krumplihoz. Érkezhet még egy kis olívaolaj és keverjétek el az egészet.

4

A dressinghez 350 gramm tejfölre, 1 evőkanál mustárra, 1 evőkanál mézre, valamint sóra és borsra lesz szükségetek. Dolgozzátok össze és adjátok hozzá a zöldségekhez, majd az egésszel irány a hűtő.

5

A következő lépésben a csirkecombokat és melleket veszitek kezelésbe olajjal, sóval és borssal, majd pirítsátok meg 50 gramm vajon egy serpenyőben őket, hogy kerget kapjanak.

6

Az igazi íz viszont csak ezután érkezik egy kenegetős formájában, amihez keverjetek ki kettő evőkanál mustárt, két evőkanál mézzel, 1 teáskanál pirospaprikával és az elengedhetetlen sóval és borssal, egy kevés olaj társaságában.

7

A csirkék egyik oldalát ecsettel kenjétek át majd mehetek is az Okosgrill, pellet grillsütőre 180 fokon.
Ezt követően természetesen a másik oldalra is kerüljön a szószból, majd süssétek a husikat ropogósra.

8

A krumplisaláta pedig eddigre készen is fog állni hogy a hús mellé kerüljön.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Mézes-mustáros csirke krumplisalátával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66