Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Házi sültkolbász, igazi csabai kolbász

Házi sültkolbász, igazi csabai kolbász


csabai kolbász házi kolbász recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Igazai csabai kolbász készült a Fald fel konyhájában. Ezt a kolbászt most megsütötték, de füstölésre éppúgy alkalmas. Hozzá almapaprika, káposzta, mustár, friss fehér kenyér és teljes a boldogság!

Adag4 főre
Előkészítési idő1 óraFőzési idő45 percÖsszesen1 óra 45 perc
Hozzávalók:
 3,50 kg lapocka (csak húsból dagadót javaslunk)
 1,50 kg szalonna
 1 csomag vékonybél40 °C vízben áztassuk
 90 g édespaprika
 60 g csípős paprika
 20 g kömény
 100 g
 80 g fokhagyma
Elkészítés
1

Az 3,5 kg lapockát és a 1,5 kg szalonnát daráljuk le. Ne a legkisebb lyukat használjuk, mert akkor túl tömör lesz a kolbász, elegendő a nagyobb vagy a közepes lyuk.

2

A ledarált húst és a szalonnát alaposan keverjük össze, majd fűszerezzük: pirospaprika, csípős paprika, só, kömény, fokhagyma és jöhet egy újabb, nagyon alapos összekeverés.

3

Kövezik a kolbász töltése, amelyhez íme 3 fontos tipp/tanács:
- amikor a húst a töltőbe helyezzük, várjuk meg míg az elején kijön egy kevés, hogy ne legyen a készülő kolbász levegős.
- az előbukkanó húst érdemes lecsípni és a töltő száját kicsit bekenni, bezsírozni vele, hogy a bél könnyebb rácsússzon.
- a bél végére nem kell csomót kötni, elég csak elcsavarni.

4

Sütés előtt egy hústű segítségével szurkáljuk meg a kolbászokat, hogy ne repedjen szét, majd tegyünk egy tepsibe sütőpapírt, rá a kolbászt és öntsünk alá egy kevés vizet.

5

180 °C pellet grillsütőben 45 percen keresztül süssük. Az első 30-35 percben fedjük le egy alufóliával, majd azt az utolsó 10-15 percre távolítsuk el.

Tipp: ne előmelegített sütőbe kerüljön a kolbász, mert szétrepedhet.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Burrito – kevésbé autentikus, de nagyon színes¡Viva México! Mai úti célunk a mesésen színes, egzotikus latin-amerikai ízvilág. És, ha nem is a föld legegyszerűbb, de garantáltan az egyik legfinomabb - exkluzív köntösbe bújtatott - burrito receptje következik, amely bármilyen asztalon megállja a helyét. Kiváltképp a laza hangvételű, baráti összejövetelek során.
BBQ pirított marhaszegyA Gerogia bbq szósz találkozik a marhaszeggyel, majd miután puhára főztük a húst órákon át, még egy kis chop house rubbal is fűszerezzük és tovább pirítjuk. Úristen, máris megéheztünk!
Hagyományos karácsonyi amerikai töltött egész pulykaBürgés Tomi barátunk egy nagyon finom karácsonyi bbq receptet készített el - a Zgrills 1100b2 fa pellet grillsütőn -, amit a tengerentúlon élő jóbarátja osztott meg vele . Íme a hagyományos amerikai töltött pulyka receptje.
Georgia BBQ szószA Gerogia bbq szósz egy fűszeres, ketchupos, mustáros szósz, ami kiváló ízt ad a füstölt húsoknak. Nem hiába az egyik kedvenc szószunk!

Hozzávalók

Hozzávalók:
 3,50 kg lapocka (csak húsból dagadót javaslunk)
 1,50 kg szalonna
 1 csomag vékonybél40 °C vízben áztassuk
 90 g édespaprika
 60 g csípős paprika
 20 g kömény
 100 g
 80 g fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés
1

Az 3,5 kg lapockát és a 1,5 kg szalonnát daráljuk le. Ne a legkisebb lyukat használjuk, mert akkor túl tömör lesz a kolbász, elegendő a nagyobb vagy a közepes lyuk.

2

A ledarált húst és a szalonnát alaposan keverjük össze, majd fűszerezzük: pirospaprika, csípős paprika, só, kömény, fokhagyma és jöhet egy újabb, nagyon alapos összekeverés.

3

Kövezik a kolbász töltése, amelyhez íme 3 fontos tipp/tanács:
- amikor a húst a töltőbe helyezzük, várjuk meg míg az elején kijön egy kevés, hogy ne legyen a készülő kolbász levegős.
- az előbukkanó húst érdemes lecsípni és a töltő száját kicsit bekenni, bezsírozni vele, hogy a bél könnyebb rácsússzon.
- a bél végére nem kell csomót kötni, elég csak elcsavarni.

4

Sütés előtt egy hústű segítségével szurkáljuk meg a kolbászokat, hogy ne repedjen szét, majd tegyünk egy tepsibe sütőpapírt, rá a kolbászt és öntsünk alá egy kevés vizet.

5

180 °C pellet grillsütőben 45 percen keresztül süssük. Az első 30-35 percben fedjük le egy alufóliával, majd azt az utolsó 10-15 percre távolítsuk el.

Tipp: ne előmelegített sütőbe kerüljön a kolbász, mert szétrepedhet.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Házi sültkolbász, igazi csabai kolbász
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66