Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Burrito – kevésbé autentikus, de nagyon színes

Burrito – kevésbé autentikus, de nagyon színes


burrito recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

¡Viva México! Mai úti célunk a mesésen színes, egzotikus latin-amerikai ízvilág. És, ha nem is a föld legegyszerűbb, de garantáltan az egyik legfinomabb - exkluzív köntösbe bújtatott - burrito receptje következik, amely bármilyen asztalon megállja a helyét. Kiváltképp a laza hangvételű, baráti összejövetelek során.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 800 g darált marhahús
 200 g vaj
 worcester szósz
 tortilla lapok
 reszelt sajt
Hozzávalók - avokádókrém
 1 darab nem túl érett avokádó
 1 fej vöröshagyma
 2 evőkanál görög joghurt
 só, bors
 2 gerezd fokhagyma
 3 csipet petrezselyem zöld
Hozzávalók - salsa
 4 darab közepes paradicsom
 ½ darab lime leve
 1 darab lilahagyma
 só, bors
 3 darab nagyobb citromfű levél
 ízlés szerint chili pehely
Hozzávalók - babkrém
 2 darab konzervbab
 ½ fej vöröshagyma
 só, bors
 1 teáskanál fűszerkömény
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Első lépésben: elkészítjük a salsát és az avokádókrémet. Ugyanis kiemelten fontos, hogy kellő időt hagyjunk a számukra. Ennek köszönhetően, az ízek kellemesen össze tudnak érni.

2

Kezdjük az avokádókrémmel: Meglehetősen finomra vágjuk az avokádót, a zöld jalapeño paprikát, a vöröshagymát és a petrezselymet, majd egy tálba helyezzük őket. Végül egy-két evőkanál görög joghurtot adunk hozzájuk. Az egyveleget sózzuk, borsozzuk, továbbá belenyomunk két gerezd fokhagymát is.
Most pedig mélyrehatóan összekeverjük a tál tartalmát, amelyet ezután a hűtőbe teszünk!

3

Tipp: Az avokádó kiválasztása során az ideális, amikor a gyümölcs már nem túl kemény, de nem is túl puha. Ettől függetlenül, krémünk állagát a hozzáadott görög joghurt mennyiségével is tökéletesen tudjuk befolyásolni.

4

Következzék a salsa: A paradicsomot kockára, a többi alkotóelemet (lilahagyma és citromfű) apróra vágjuk, majd egy tálba helyezzük. De előtte még a paradicsom levét gyengéden átszűrjük, hogy ne áztassa el az ételt. Ezután, a hozzávalókat gondosan meglocsoljuk egy friss lime levével.
Nem maradt más hátra, koronázzuk meg salsánkat őrölt chilivel, és keverjük össze alaposan az összetevőket. Irány a hűtő!

5

Elkészítjük a babkrémet: Ehhez apróra vágjuk a hagymát és olívaolajon megdinszteljük. Ezt követően, hozzá adjuk a babot, miután annak levét, előzőleg már leöntöttük és félre tettük. Ez az értékes nedű lesz a segítségünkre abban, hogy a keverék krémességét szabályozni tudjuk.
Sóval, borssal és fűszerköménnyel ízesítünk. Végül az elkészült kencét alaposan összenyomkodjuk egy kanál, vagy krumplinyomó segítségével.

6

Elérkeztünk a fő attrakcióhoz, a grillezett husihoz: Pellet grillsütőnket 170°C-ra melegítjük és bele helyezünk egy rostlapot vagy vaslapot. A marhahúst tetszés szerinti zsiradékon - jelen esetben vajon - készítjük el, a Worcestershire szósz locsolásával.

7

Most, hogy minden alkotórészünk elkészült: ízlésesen a tortilla lapokra pakoljuk őket, tetejüket megszórjuk sajttal, majd összeállítjuk az ételt.

8

Utolsó lépésben: a burrito-kat gyengéden átpirítjuk a grillsütő rácsán vagy a vaslapon maradt szafton.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Tarja, oldalas, csülök – Szoky konyhája HúsvétGrill recept videó: Szoky Húsvétra tarját, oldalast, csülköt készített kedvenc pellet grillsütöjén. Lesd el a praktikát, tippeket.Lesd el a praktikákat, tippeket és készítsd el otthon te is, akár ünnep van, akár nem.
St. Louisi oldalas csípős texasi BBQ szószbanEzek nem az átlagos oldalasok!. Ezeket a darabokat Milestone66 keverékkel fűszerezzük, és lassan készítjük olvasztott vajjal, karamellizált barnacukorral, és egy kis texasi csípősséggel, hogy kellően sós, édes és fűszeres legyen minden falat.
Grillezett céklaAz egyik kedvenc köretünk a sült cékla. Akár vákkumcsomagolt céklát, akár egész céklát használunk mindkettőből nagyon-nagyon finom. Elég csak hozzá kis fűszerezés és már mehet is a grillsütőbe füstölődni.

Hozzávalók

Hozzávalók
 800 g darált marhahús
 200 g vaj
 worcester szósz
 tortilla lapok
 reszelt sajt
Hozzávalók - avokádókrém
 1 darab nem túl érett avokádó
 1 fej vöröshagyma
 2 evőkanál görög joghurt
 só, bors
 2 gerezd fokhagyma
 3 csipet petrezselyem zöld
Hozzávalók - salsa
 4 darab közepes paradicsom
 ½ darab lime leve
 1 darab lilahagyma
 só, bors
 3 darab nagyobb citromfű levél
 ízlés szerint chili pehely
Hozzávalók - babkrém
 2 darab konzervbab
 ½ fej vöröshagyma
 só, bors
 1 teáskanál fűszerkömény
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Első lépésben: elkészítjük a salsát és az avokádókrémet. Ugyanis kiemelten fontos, hogy kellő időt hagyjunk a számukra. Ennek köszönhetően, az ízek kellemesen össze tudnak érni.

2

Kezdjük az avokádókrémmel: Meglehetősen finomra vágjuk az avokádót, a zöld jalapeño paprikát, a vöröshagymát és a petrezselymet, majd egy tálba helyezzük őket. Végül egy-két evőkanál görög joghurtot adunk hozzájuk. Az egyveleget sózzuk, borsozzuk, továbbá belenyomunk két gerezd fokhagymát is.
Most pedig mélyrehatóan összekeverjük a tál tartalmát, amelyet ezután a hűtőbe teszünk!

3

Tipp: Az avokádó kiválasztása során az ideális, amikor a gyümölcs már nem túl kemény, de nem is túl puha. Ettől függetlenül, krémünk állagát a hozzáadott görög joghurt mennyiségével is tökéletesen tudjuk befolyásolni.

4

Következzék a salsa: A paradicsomot kockára, a többi alkotóelemet (lilahagyma és citromfű) apróra vágjuk, majd egy tálba helyezzük. De előtte még a paradicsom levét gyengéden átszűrjük, hogy ne áztassa el az ételt. Ezután, a hozzávalókat gondosan meglocsoljuk egy friss lime levével.
Nem maradt más hátra, koronázzuk meg salsánkat őrölt chilivel, és keverjük össze alaposan az összetevőket. Irány a hűtő!

5

Elkészítjük a babkrémet: Ehhez apróra vágjuk a hagymát és olívaolajon megdinszteljük. Ezt követően, hozzá adjuk a babot, miután annak levét, előzőleg már leöntöttük és félre tettük. Ez az értékes nedű lesz a segítségünkre abban, hogy a keverék krémességét szabályozni tudjuk.
Sóval, borssal és fűszerköménnyel ízesítünk. Végül az elkészült kencét alaposan összenyomkodjuk egy kanál, vagy krumplinyomó segítségével.

6

Elérkeztünk a fő attrakcióhoz, a grillezett husihoz: Pellet grillsütőnket 170°C-ra melegítjük és bele helyezünk egy rostlapot vagy vaslapot. A marhahúst tetszés szerinti zsiradékon - jelen esetben vajon - készítjük el, a Worcestershire szósz locsolásával.

7

Most, hogy minden alkotórészünk elkészült: ízlésesen a tortilla lapokra pakoljuk őket, tetejüket megszórjuk sajttal, majd összeállítjuk az ételt.

8

Utolsó lépésben: a burrito-kat gyengéden átpirítjuk a grillsütő rácsán vagy a vaslapon maradt szafton.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Burrito – kevésbé autentikus, de nagyon színes
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66