Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Egészben grillezett, fokhagymás szűzpecsenye könnyed salátával

Egészben grillezett, fokhagymás szűzpecsenye könnyed salátával


sertésszűz fokhagyma saláta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Jöjjön egy recept, amely egyszerre ínyenc és egyszerű. Hogy mire számíthatunk pontosan? Végtelenül könnyed, nyárias salátára, amelyet egy mennyeien ízletes, grillezett husival fogunk ötvözni.

Adag8 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 15 perc
Hozzávalók:
 2 darab sertésszűz
 4 gerezd fokhagyma
 ½ citrom leve
 ½ citrom héja
 1 marék friss oregánó
 3 evőkanál olívaolaj
 só, bors
Salátához:
 1 fej vörös saláta
 1 marék fekete olajbogyó
 2 darab paradicsom
 1 darab kígyóuborka
 1 csipet friss oregánó
 100 g feta sajt
Dresszing
 4 evőkanál balzsamecet
 2 evőkanál dijoni mustár
 2 evőkanál olívaolaj
 1 evőkanál méz
 só, bors
Elkészítés
1

Jelen esetben, a sertés szűzérme nem egy fűszerkeveréket fog kapni, hanem egy különleges fokhagymás krémet. Fogjunk is hozzá ennek az elkészítéséhez.

2

4 gerezd fokhagyma, fél citrom héja és leve, valamint egy marék oregánó kerül bele a botmixer keverőedényébe. Mindezt követi 3 evőkanál olivaolaj, továbbá só és bors - ízlés szerint. Indulhat a turmixolás!

TIPP: Bár a fokhagymás krém elkészítésekor szárított oregánóval is helyettesíthetünk, határozottan javasoljuk, inkább a friss levelek és szárak felhasználását - a maximális élvezet érdekében.

3

Az imént született krémmel megkenjük és alaposan betapogatjuk a húsokat. Ezt követően, már mehetnek is az okos pellet grillre - pontosan 150°C-on, egészen addig, amíg készre sülnek.

4

Ez hozzávetőlegesen 90 percet vehet igénybe, és ezidő alatt, háromszor forgatjuk meg a húsokat.

5

Következik a salátához szükséges dresszing összeállítása: Ehhez 4 evőkanál balzsamecetet, 2 evőkanál dijoni mustárt, 1 evőkanál mézet, valamint 2 evőkanál olivaolajat, - ízlés szerint - sót és borsot helyezünk egy keverőtálba.

Végül egy habverő segítségével fokozatos, folyamatos keverés mellett összekeverjük a hozzávalókat.

6

Folytassuk páratlan saláta koncepciónkat a további alapanyagok előkészítésével: Tisztítsuk meg és bontsuk leveleire a vörös salátát. A paradicsomot, továbbá a kígyóuborkát vágjuk tetszés szerinti kockákra. A fekete olajbogyót félbe, majd ízlés szerint még tovább szeljük.

7

Helyezzük a zöldségeket egy salátás tálba, majd adjuk hozzá a dresszinget, és - kezünk segítségével - keverjük át jó alaposan a tálka tartalmát.

8

Most pedig fejezzük be salátánkat pár egyszerű mozdulattal: Avagy, a sajt rámorzsolásával.

9

Nem maradt más hátra, csupán a tálalás: A szűzérmét vágjuk érmékre, majd helyezzük stílusosan az elkészült salátaágyunk tetejére.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett cukkiniNépszerű zöldség a cukkini, bátran ajánljuk grillezéshez. A zöldséget vágás után olívaolajjal, egy kis ecettel és kakukkfüves öntettel megkenjük, a többit pedig a pellet grillsütő fa füstjére bízzuk.
Tandori csirke szendvicsIzgalmas kalandra hív India! A ropogós uborka, a tandori ízek egy könnyű és csípős csirkés szendvicset alkotnak. A lángon grillezett húsok és fűszerek kombinációját nehéz felülmúlni.
Pénztárcabarát babos tésztaEgy elfeledett hagyományos egyszerű étel következik, amit még költséghatékony is, a babos tészta. Megspékeljük egy kis rozmaringos füstölőfa pellettel és baconnel.
Sokác bab agyagedényben készítveMi jellemzi a sokác babot? A hagyományos, tápláló étel összetevői gazdag ízeket rejt magában. A délvidéki konyha egyik ikonikus fogása, amely a helyi gasztronómia jellegzetességeit mutatja be nekünk. Az étel elkészítése során a hagyományos agyagedényt használnak, amelyet a tűz körül, egy kis távolságra helyeznek el. Ezzel a módszerrel az étel mindig csak az egyik oldalán érintkezik nagyobb hővel, és mivel a rétegeket lazán vannak egymásra helyezve így forgásban van és minden része egységesen átmelegszik. A hozzávalók lassan, hosszú órák alatt szinte összeolvadnak, kialakítva az étel jellegzetes ízét és textúráját.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 darab sertésszűz
 4 gerezd fokhagyma
 ½ citrom leve
 ½ citrom héja
 1 marék friss oregánó
 3 evőkanál olívaolaj
 só, bors
Salátához:
 1 fej vörös saláta
 1 marék fekete olajbogyó
 2 darab paradicsom
 1 darab kígyóuborka
 1 csipet friss oregánó
 100 g feta sajt
Dresszing
 4 evőkanál balzsamecet
 2 evőkanál dijoni mustár
 2 evőkanál olívaolaj
 1 evőkanál méz
 só, bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Jelen esetben, a sertés szűzérme nem egy fűszerkeveréket fog kapni, hanem egy különleges fokhagymás krémet. Fogjunk is hozzá ennek az elkészítéséhez.

2

4 gerezd fokhagyma, fél citrom héja és leve, valamint egy marék oregánó kerül bele a botmixer keverőedényébe. Mindezt követi 3 evőkanál olivaolaj, továbbá só és bors - ízlés szerint. Indulhat a turmixolás!

TIPP: Bár a fokhagymás krém elkészítésekor szárított oregánóval is helyettesíthetünk, határozottan javasoljuk, inkább a friss levelek és szárak felhasználását - a maximális élvezet érdekében.

3

Az imént született krémmel megkenjük és alaposan betapogatjuk a húsokat. Ezt követően, már mehetnek is az okos pellet grillre - pontosan 150°C-on, egészen addig, amíg készre sülnek.

4

Ez hozzávetőlegesen 90 percet vehet igénybe, és ezidő alatt, háromszor forgatjuk meg a húsokat.

5

Következik a salátához szükséges dresszing összeállítása: Ehhez 4 evőkanál balzsamecetet, 2 evőkanál dijoni mustárt, 1 evőkanál mézet, valamint 2 evőkanál olivaolajat, - ízlés szerint - sót és borsot helyezünk egy keverőtálba.

Végül egy habverő segítségével fokozatos, folyamatos keverés mellett összekeverjük a hozzávalókat.

6

Folytassuk páratlan saláta koncepciónkat a további alapanyagok előkészítésével: Tisztítsuk meg és bontsuk leveleire a vörös salátát. A paradicsomot, továbbá a kígyóuborkát vágjuk tetszés szerinti kockákra. A fekete olajbogyót félbe, majd ízlés szerint még tovább szeljük.

7

Helyezzük a zöldségeket egy salátás tálba, majd adjuk hozzá a dresszinget, és - kezünk segítségével - keverjük át jó alaposan a tálka tartalmát.

8

Most pedig fejezzük be salátánkat pár egyszerű mozdulattal: Avagy, a sajt rámorzsolásával.

9

Nem maradt más hátra, csupán a tálalás: A szűzérmét vágjuk érmékre, majd helyezzük stílusosan az elkészült salátaágyunk tetejére.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Egészben grillezett, fokhagymás szűzpecsenye könnyed salátával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66