Füstölt sajtos rakott krumpli – Fald fel! #receptek

Kezdőlap / Füstölt sajtos rakott krumpli – Fald fel! #receptek
Füstölt sajtos rakott krumpli – Fald fel! #receptek
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Laktató és egyszerű, igazi magyar fogást készített GMG Davy Crockett pellet grillen a Fald fel csapata: füstölt sajtos rakott krumpli

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 10 percÖsszesen1 óra 30 perc
Hozzávalók:
 2 kg krumpli
 10 darab tojás
 300 g kolbász
 3 evőkanál sertészsír
 1 kg tejföl
 150 g füstölt sajt
 só, bors
Elkészítés
1

Két kiló krumplira lesz szükségetek, amiket 1 cm es karikákra kell vágnotok és sós vízben előfőznötök.

2

Ezt követően 10 tojást főzetek keményre. és tojásvágóval készítsétek elő őket (vágjátok fel karikára)

3

Egy kiló tejfölt két evőkanál olvasztott zsíron keverjetek el, valamint karikázzatok fel egy szál házi kolbászt.

4

Zsírral kenjetek ki egy jénait és már lehet is összerakni.

5

A rétegezést a krumplival kezdjétek és fejezzétek is be, valamint a tejföl is mindig előtte és utána kerüljön rá. A tetejére reszeljetek egy szép adag füstölt sajtot és meg is vagytok.

6

Mivel a füst és a zárt térben sütés mindig jól áll egy magyaros ételnek az Okosgrillünket izzítottuk be a feladathoz. Elsőként 200 fokon 40 percig készül, majd még 5 percig a jénai tetejét leszedve piruljon meg a sajtunk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 kg krumpli
 10 darab tojás
 300 g kolbász
 3 evőkanál sertészsír
 1 kg tejföl
 150 g füstölt sajt
 só, bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Két kiló krumplira lesz szükségetek, amiket 1 cm es karikákra kell vágnotok és sós vízben előfőznötök.

2

Ezt követően 10 tojást főzetek keményre. és tojásvágóval készítsétek elő őket (vágjátok fel karikára)

3

Egy kiló tejfölt két evőkanál olvasztott zsíron keverjetek el, valamint karikázzatok fel egy szál házi kolbászt.

4

Zsírral kenjetek ki egy jénait és már lehet is összerakni.

5

A rétegezést a krumplival kezdjétek és fejezzétek is be, valamint a tejföl is mindig előtte és utána kerüljön rá. A tetejére reszeljetek egy szép adag füstölt sajtot és meg is vagytok.

6

Mivel a füst és a zárt térben sütés mindig jól áll egy magyaros ételnek az Okosgrillünket izzítottuk be a feladathoz. Elsőként 200 fokon 40 percig készül, majd még 5 percig a jénai tetejét leszedve piruljon meg a sajtunk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt sajtos rakott krumpli – Fald fel! #receptek