Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Chilis csirkecombok grillezett almaszeletekkel

Chilis csirkecombok grillezett almaszeletekkel


chilis csirkecomb recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Íme egy kiváló recept egy kellemes őszi sütögetéshez: szójaszószos-chilis csirkecomb grillezett almaszeletekkel.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra 5 perc
Hozzávalók
 3 darab egész csirkecomb
 só, bors ízlés szerint
 2 evőkanál szója szósz
 2 evőkanál őrölt chili
 1 evőkanál zsír
 200 ml barbecue szósz
 2 evőkanál méz
 1 csipet friss petrezselyem
 1 csipet szezámmág
Grillezett almaszeletek
 2 darab nagy alma
 3 evőkanál méz
 2 csipet fahéj
 dióbél
Elkészítés
1

Kettő darab nagyobb almát vágjunk fel vastagabb karikákra, majd mézzel csurgassuk meg a szeleteket és mehetnek is a már felhevített fa pellet Okosgrillre, ahol pár perc alatt kell karamellizálni őket.

2

Közben az egész csirkecombot rakjuk ki a vágódeszkára. Először sózzuk borsozzuk, valamint hintsétek meg őrölt chilivel, végül pedig egy ecset segítségével szójaszósszal kenjük át vastagon.
Tipp: Használhatjuk a Milestone66 Yellow fűszerét is, ami kifejezetten szárnyasokhoz ajánlott.

3

A husik mehetnek is a rácsra körülbelül 180°C-on, közben elkészítjük a kenő szószt, amivel többször átkenjük majd sütés közben a combokat.

4

Ehhez egy tálba egy evőkanál olvasztott zsiradékot kell 200 ml barbecue szószt és 2 evőkanál mézet összekeverni, és hogy igazán pikáns legyen ehhez is adhatunk még egy evőkanál chilit.

5

A csirkecombokat ecsettel kenegetve néhány fordítás mellett süssük készre és már tálalhatjuk is tépett petrezselyemmel, valamint szezámmaggal megszórva. Az almaszeleteket pedig végezetül még érdemes meghinteni egy kevés fahéjjal, valamint tört diót szórni a tetejükre.

6

Egy fej apróra vágott vöröshagymát olajon dinszteljünk meg nyomjunk hozzá egy gerezd fokhagymát.

7

Adjuk hozzá a bulgurt és két szál felkarikázott újhagymát. Egy kis keverés után vegyük le a tűzhelyről és kerüljön hozzá fél citrom leve, egy csomag bébispenót és 50 gramm pirított tökmag. Keverés után tálaljuk a szeletekre vágott gesztenyés-aszaltszilvás töltött húshoz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Sült spárgás-sajtos lepény pancettávalTökéletes előétel lehet ez a sós lepény leveles tészta alappal, friss spárgával, pancettával és parmezánnal. De akár egy könnyű salátával kiegészítve, főételként is tálalhatjuk. Egy igazán egyszerű, mégis elegáns fogás következik.
CsirkesalátaEzt a füstölt csirkés salátát jalapenóval és csípős fűszerekkel bolondítottuk meg, hogy meglepjük az ízlelőbimbókat. Tölthetjük tortillába vagy vastag pellet grillen sült kenyérszeletek közé és máris egy kiadós, füstös csirkés ételt kapunk.
Kenyérlángos grillenA kenyérlángost szerintem már mindenki jól ismeri, de most megfogjuk és Fald Felesitjük egy picit a klasszikus receptet. Kenyérlángos Grillen!
Grillezett spárgaEgyszerű zöldséges köret: elkészítéséhez csak szórjuk meg a spárgát SPG fűszerkeverékkel. Az eredmény üdítően zamatos sült spárga fa pellet füsttel.

Hozzávalók

Hozzávalók
 3 darab egész csirkecomb
 só, bors ízlés szerint
 2 evőkanál szója szósz
 2 evőkanál őrölt chili
 1 evőkanál zsír
 200 ml barbecue szósz
 2 evőkanál méz
 1 csipet friss petrezselyem
 1 csipet szezámmág
Grillezett almaszeletek
 2 darab nagy alma
 3 evőkanál méz
 2 csipet fahéj
 dióbél

Elkészítés

Elkészítés
1

Kettő darab nagyobb almát vágjunk fel vastagabb karikákra, majd mézzel csurgassuk meg a szeleteket és mehetnek is a már felhevített fa pellet Okosgrillre, ahol pár perc alatt kell karamellizálni őket.

2

Közben az egész csirkecombot rakjuk ki a vágódeszkára. Először sózzuk borsozzuk, valamint hintsétek meg őrölt chilivel, végül pedig egy ecset segítségével szójaszósszal kenjük át vastagon.
Tipp: Használhatjuk a Milestone66 Yellow fűszerét is, ami kifejezetten szárnyasokhoz ajánlott.

3

A husik mehetnek is a rácsra körülbelül 180°C-on, közben elkészítjük a kenő szószt, amivel többször átkenjük majd sütés közben a combokat.

4

Ehhez egy tálba egy evőkanál olvasztott zsiradékot kell 200 ml barbecue szószt és 2 evőkanál mézet összekeverni, és hogy igazán pikáns legyen ehhez is adhatunk még egy evőkanál chilit.

5

A csirkecombokat ecsettel kenegetve néhány fordítás mellett süssük készre és már tálalhatjuk is tépett petrezselyemmel, valamint szezámmaggal megszórva. Az almaszeleteket pedig végezetül még érdemes meghinteni egy kevés fahéjjal, valamint tört diót szórni a tetejükre.

6

Egy fej apróra vágott vöröshagymát olajon dinszteljünk meg nyomjunk hozzá egy gerezd fokhagymát.

7

Adjuk hozzá a bulgurt és két szál felkarikázott újhagymát. Egy kis keverés után vegyük le a tűzhelyről és kerüljön hozzá fél citrom leve, egy csomag bébispenót és 50 gramm pirított tökmag. Keverés után tálaljuk a szeletekre vágott gesztenyés-aszaltszilvás töltött húshoz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Chilis csirkecombok grillezett almaszeletekkel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66