Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett édesburgonya lime szósszal

Grillezett édesburgonya lime szósszal


grillezett édesburgonya chips recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az édesburgonya nagy sláger a grillezés terén. Ebben a receptben a cél az egyszerűség, hisz alapfűszerekkel és egy kis füsttel alkotunk finomságot, amit a lime szósz dob fel igazán.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók
 1 kg édesburgonyaközepes méretű, meghámozva
 2 evőkanál olaj
 ½ teáskanál őrölt kömény
 2 csipet Cayenne-bors
 150 g tejföl
 2 darab közepes lime finomra reszelt héjakb. 2 teáskanál
 1 teáskanál frissen facsart lime leve
 
 őrölt fekete bors
 2 evőkanál durvára vágott friss koriander
Elkészítés
1

Tegyük a hámozott édesburgonyát egy nagy fazék erősen sós vízbe. Forraljuk fel nagy lángon, majd csökkentsük a hőt közepesre és pároljuk 20 percen keresztül.

2

Tegyük félre és amikor már eléggé kihűlt, vágjuk fel szeletekre az édesburgonyát.

3

Keverjük össze a Cayenne-borsot a sót és a fekete borsot az olajjal, majd kenjük vele át az édesburgonya szeleteket.

4

A lime szószhoz keverjük össze a tejfölt, a lime reszelt héját és a levét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

5

A kerti grillsütőnkben süssük az édesburgonyákat 150-180°C fokon vaslapon vagy nyílt lángon kb. 6-8 percen keresztül, félidőben megfordítva.

6

Amikor elkészült szórjuk meg friss koriander levéllel vagy zöldhagymával. Fogyasszuk a lime szószba mártogatva, vagy azzal leöntve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Teriyaki szárított marhahús, beef jerkyA beef jerky vagy szárított marhahús a tökéletes fehérje, amelyet túrázás vagy meccsnézés közben fogyaszthatunk. Húsos snack füstös, rágós, ami nagyon népszerű és könnyen elkészíthető fa pellet grillsütőn is. Vizet ne felejtsünk el inni utána.
Grillezett cukkiniNépszerű zöldség a cukkini, bátran ajánljuk grillezéshez. A zöldséget vágás után olívaolajjal, egy kis ecettel és kakukkfüves öntettel megkenjük, a többit pedig a pellet grillsütő fa füstjére bízzuk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg édesburgonyaközepes méretű, meghámozva
 2 evőkanál olaj
 ½ teáskanál őrölt kömény
 2 csipet Cayenne-bors
 150 g tejföl
 2 darab közepes lime finomra reszelt héjakb. 2 teáskanál
 1 teáskanál frissen facsart lime leve
 
 őrölt fekete bors
 2 evőkanál durvára vágott friss koriander

Elkészítés

Elkészítés
1

Tegyük a hámozott édesburgonyát egy nagy fazék erősen sós vízbe. Forraljuk fel nagy lángon, majd csökkentsük a hőt közepesre és pároljuk 20 percen keresztül.

2

Tegyük félre és amikor már eléggé kihűlt, vágjuk fel szeletekre az édesburgonyát.

3

Keverjük össze a Cayenne-borsot a sót és a fekete borsot az olajjal, majd kenjük vele át az édesburgonya szeleteket.

4

A lime szószhoz keverjük össze a tejfölt, a lime reszelt héját és a levét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

5

A kerti grillsütőnkben süssük az édesburgonyákat 150-180°C fokon vaslapon vagy nyílt lángon kb. 6-8 percen keresztül, félidőben megfordítva.

6

Amikor elkészült szórjuk meg friss koriander levéllel vagy zöldhagymával. Fogyasszuk a lime szószba mártogatva, vagy azzal leöntve.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett édesburgonya lime szósszal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66