Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Tandori csirke szendvics

Tandori csirke szendvics


tandori csirke recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Izgalmas kalandra hív India! A ropogós uborka, a tandori ízek egy könnyű és csípős csirkés szendvicset alkotnak. A lángon grillezett húsok és fűszerek kombinációját nehéz felülmúlni.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 10 perc
Hozzávalók
 600 g csirkehúsdarált csirkemell vagy csirkecomb
 60 g görög joghurt vagy tejföl
 1 darab hagymaaprítva
 1 evőkanál korianderlevélaprítva
 2 teáskanál gyömbér, darálva
 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
Öntet, szósz:
 60 g görög joghurt vagy tejföl
 2 evőkanál majonéz
 2 evőkanál aprított uborka
 2 teáskanál citromlé
 ½ teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál
 csipetnyi Cayenne bors
1

Kezdésnek készítsük el a szószt: a joghurt felét, a majonézt, az uborkát, a citromlevet, a köményt, a sót és a cayenne-t egy kis keverőtálban habverő segítségével alaposan keverjük össze.
Tegyük legalább 30 percre (lefedve) a hűtőbe.

2

A csirke elkészítése: tegyük a darált csirkét egy közepes méretű keverőtálba.
Adjuk hozzá a másik felét a joghurtnak, majd érkezhet az aprított hagyma, a koriander, a gyömbér, az India fűszerkeverék, a só és a bors. Keverjük össze alaposan kézzel.
Eredményként egy laza, ragacsos állagú masszát fogunk kapni.

3

Nedves kézzel formázzunk négy egyenlő méretű kb. 2 cm vastag pogácsát és helyezzük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire vagy egy vaslapra.

4

A mindössze 80°C-ra melegített fa pellet grillsütőn füstöljük a húsokat 30 percen keresztül.

5

Emeljük a hőmérsékletet 160°C-ra és süssük addig, amíg a húspogácsák belső hőmérséklete el nem éri a 73°C-ot. Ez körülbelül újabb 30 percet vesz majd igénybe.

6

Vegyük le az elkészült húspogácsákat a grillrácsról és állítsuk össze a szendvicset.
Pitába vagy zsemlébe helyezzük bele a húst, tegyünk hozzá salátát, paradicsomot és a korábban elkészített szósszal is öntözzük meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt, töltött, baconbe tekert jalapeno popperJóból is megárt a sok, kivéve ha füstről, sajtról, csípős jalapeno paprikáról, baconről és grillről van szó. Ez a recept maga a menyország egy kis pikáns ízvilággal, ami (nem) sajnos mindig pillanatok alatt elfogy.
Mézes grillcsirkeA mézes-vajas grillcsirke az egyik kedvenc receptünk. Egyszerű, finom és az egész család imádja. Videó is készült hozzá!
Sloppy Joe – amcsi ragus szendvicsSzaftos, maszatos, brutál finom: ez a Sloppy Joe. Egy amerikai grillszendvics, amiben a fűszeres marharagú annyira elvarázsol minket, hogy hopp máris leettük a kedvenc pólónkat! Csak óvatosan!
Grillen sült egész kacsaHa már kicsit unalmas a grillcsirke, akkor semmi gond, mutatunk egy finom grillkacsa receptet. Az egész kacsa elkészítése roppant egyszerű és az egész család imádni fogja.

Hozzávalók

Hozzávalók
 600 g csirkehúsdarált csirkemell vagy csirkecomb
 60 g görög joghurt vagy tejföl
 1 darab hagymaaprítva
 1 evőkanál korianderlevélaprítva
 2 teáskanál gyömbér, darálva
 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
Öntet, szósz:
 60 g görög joghurt vagy tejföl
 2 evőkanál majonéz
 2 evőkanál aprított uborka
 2 teáskanál citromlé
 ½ teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál
 csipetnyi Cayenne bors

Elkészítés

1

Kezdésnek készítsük el a szószt: a joghurt felét, a majonézt, az uborkát, a citromlevet, a köményt, a sót és a cayenne-t egy kis keverőtálban habverő segítségével alaposan keverjük össze.
Tegyük legalább 30 percre (lefedve) a hűtőbe.

2

A csirke elkészítése: tegyük a darált csirkét egy közepes méretű keverőtálba.
Adjuk hozzá a másik felét a joghurtnak, majd érkezhet az aprított hagyma, a koriander, a gyömbér, az India fűszerkeverék, a só és a bors. Keverjük össze alaposan kézzel.
Eredményként egy laza, ragacsos állagú masszát fogunk kapni.

3

Nedves kézzel formázzunk négy egyenlő méretű kb. 2 cm vastag pogácsát és helyezzük rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire vagy egy vaslapra.

4

A mindössze 80°C-ra melegített fa pellet grillsütőn füstöljük a húsokat 30 percen keresztül.

5

Emeljük a hőmérsékletet 160°C-ra és süssük addig, amíg a húspogácsák belső hőmérséklete el nem éri a 73°C-ot. Ez körülbelül újabb 30 percet vesz majd igénybe.

6

Vegyük le az elkészült húspogácsákat a grillrácsról és állítsuk össze a szendvicset.
Pitába vagy zsemlébe helyezzük bele a húst, tegyünk hozzá salátát, paradicsomot és a korábban elkészített szósszal is öntözzük meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tandori csirke szendvics
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66