Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Ropogós narancsos csirkeszárny

Ropogós narancsos csirkeszárny


narancsos grillcsirkeszárny recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grillezett csirkeszárnyból tucatjával léteznek receptek, de ez a változat nem mindennapi! A ropogós, fa pellet grillsütőben sült szárnyak házi készítésű édes-csípős szószban forgatva szintén egy nagyon izgalmas változat.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 120 ml csirkehúsleves, alaplé
 2 evőkanál kukoricakeményítő
 450 ml frissen facsart narancslé
 szárnyas grillfűszerkeverékMilestone66 Yellow vagy Asia
 2 darab narancshéj
 4 evőkanál szójaszósz
 150 g barnacukor
 2 teáskanál őrölt gyömbér
 2 evőkanál ázsiai chilis fokhagymás szósz(chili és reszelt fokhagyma keveréke)
 ½ teáskanál fekete bors
Elkészítés
1

Helyezzük a csirkeszárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy visszazárható műanyag zacskóba.
Ízlés szerint vékonyan szórjuk be a kedvenc szárnyas grillfűszerünkkel és helyezzük a hűtőbe egy óra hosszára.

2

A fűszerezés nálunk természetesen a Milestone66 Yellow fűszerkeverék, de jól áll ennek a húsnak a Milestone66 Asia fűszerkeverék is.

3

A hűtő szünet után a ropogós narancsos csirkeszárny elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra.

4

Helyezzük a rácsra a szárnyakat és süssük 45 percen keresztül, vagy amíg a csirkeszárny maghőmérséklete el nem éri a 74˚C-ot.

5

A narancsos szósz elkészítéséhez alaposan keverjük össze a kukoricakeményítőt az alaplével és tegyük félre.

6

A narancslevet, a narancshéjat, a szójaszószt, a barnacukrot, a gyömbért, a chilis-fokhagymás szószt, a fekete borsot tegyük egy serpenyőbe. Kézi habverővel kevergetve melegítsük közepes lángon.

7

Mihelyst felforrt, keverjük bele az összekevert kukoricakeményítőt és az alaplét. Főzzük tovább, amíg a szósz besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről és tegyük félre.

8

Amikor a szárnyak megsültek vegyük le a grillről és forgassuk bele a már elkészült narancsos szószba.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Sült sajtos hot dogSzeretitek az olyan recepteket, amelyek pár perc alatt elkészülnek? Ropogós bunda, sajtos virsli, hagymás mártogatós. Egy igazi nyári kaja, akár grillezve vagy a konyhában. Egy biztos! A sült sajtos hot-dog gyerekbarát receptje nálunk még nem okozott csalódást.
Sült kerti zöldségek almaborecetes mártásbanTegyük teljessé a lakomát ezzel a sült zöldségsalátával. A jellegzetes ecetes mártás és a füstölés ízei egyedi ízvilágot kölcsönöznek, mellyel minden vendégünket levehetjük a lábáról.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 120 ml csirkehúsleves, alaplé
 2 evőkanál kukoricakeményítő
 450 ml frissen facsart narancslé
 szárnyas grillfűszerkeverékMilestone66 Yellow vagy Asia
 2 darab narancshéj
 4 evőkanál szójaszósz
 150 g barnacukor
 2 teáskanál őrölt gyömbér
 2 evőkanál ázsiai chilis fokhagymás szósz(chili és reszelt fokhagyma keveréke)
 ½ teáskanál fekete bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Helyezzük a csirkeszárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy visszazárható műanyag zacskóba.
Ízlés szerint vékonyan szórjuk be a kedvenc szárnyas grillfűszerünkkel és helyezzük a hűtőbe egy óra hosszára.

2

A fűszerezés nálunk természetesen a Milestone66 Yellow fűszerkeverék, de jól áll ennek a húsnak a Milestone66 Asia fűszerkeverék is.

3

A hűtő szünet után a ropogós narancsos csirkeszárny elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra.

4

Helyezzük a rácsra a szárnyakat és süssük 45 percen keresztül, vagy amíg a csirkeszárny maghőmérséklete el nem éri a 74˚C-ot.

5

A narancsos szósz elkészítéséhez alaposan keverjük össze a kukoricakeményítőt az alaplével és tegyük félre.

6

A narancslevet, a narancshéjat, a szójaszószt, a barnacukrot, a gyömbért, a chilis-fokhagymás szószt, a fekete borsot tegyük egy serpenyőbe. Kézi habverővel kevergetve melegítsük közepes lángon.

7

Mihelyst felforrt, keverjük bele az összekevert kukoricakeményítőt és az alaplét. Főzzük tovább, amíg a szósz besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről és tegyük félre.

8

Amikor a szárnyak megsültek vegyük le a grillről és forgassuk bele a már elkészült narancsos szószba.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ropogós narancsos csirkeszárny
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66