Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Argentin stílusú BBQ marhaborda, marhaoldalas

Argentin stílusú BBQ marhaborda, marhaoldalas


argentin marhaoldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A hagyományos argentin grillezés pusztán egyszerű, alapvető fűszerezést jelent, amely lehetővé teszi, hogy a hús természetes ízei feldobják a fogást, és a természetes fafüstölés aromáit. Az eredmény felejthetetlen lesz.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 20 perc
Hozzávalók
 1 tábla argentin marhaoldalas
 1 evőkanál zúzott fokhagyma
 balzsamecet
 3 teáskanál
 ½ teáskanál őrölt fekete bors
 1 csokor petrezselyem
 1 teáskanál kömény
 1 darab szárított piros chilipaprikaösszetörve
 2 evőkanál balzsamecet
 60 ml olívaolaj
 1 darab egész friss citrom leve
 100 ml marhahúsleves
Elkészítés
1

Kezdésként keverjünk össze fokhagymát, ecetet, sót és borsot, hogy egy krémes szószt készítsünk.

2

Kenjük meg ezzel a masszával a bordákat, és tegyük hűtőbe 1 órára. Amíg a hús pácolódik, elkészítjük a Chimichurri szószt.

3

Chimichurri szósz: aprító- vagy turmixgépben keverjük össze a petrezselymet, köményt, pirospaprikát, sót, balzsamecetet, olívaolajat és citromlevet. Lassan adjuk hozzá az olívaolajat is; ebből egy sűrű szósz kell kapjunk. Tegyük hűtőbe, amíg a húst elkészítjük.

4

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 105℃ -ra.

5

Vegyük ki a bordákat a hűtőszekrényből és füstöljük őket a grillsütőben addig, amíg el nem érik a 70℃-os belső hőmérsékletet (kb. 2.5 óra).

6

Ha kész, távolítsuk el a bordákat a grillről és csomagoljuk be fóliába a marhahúslevessel meglocsolva.

7

Tegyük vissza a húsokat grillre, és süssük őket addig amíg el nem érik a 95℃-os belső hőmérsékletet (kb. még 2 óráig), vagy amíg a csontról le nem válik a hús. Chimichurri szósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt lazac lox – reggeli lazac receptSós reggeli pillanatok alatt. Pácolt-füstölt lazac vékonyra szeletelve egy roppanós bagelen kapribogyóval, lilahagymával, paradicsommal és kaporral kiegészítve, ez lox - egy szuper lazacos recept.
Reggeli tojásos szendvics grillenHa unjátok a megszokott reggeliket és nem tudjátok eldönteni, hogy egy jó szendvicset vagy rántottát kéne enni akkor most figyeljetek: breakfast sandwich recept
Pulled pork mac&cheese by JD’s BBQA múltkori pulled porkból maradt egy kis doboznyi a fagyasztóban, és mivel ma nem volt hangulatom egy nagyobb sütéshez, de a grill-t nem akartam pihenni hagyni, megkértem az asszonyt, hogy csinálja meg a sajt szószt és csináljunk a húsból egy jó PP-os M&C-t.
Grillezett kukorica parmezánnal és fokhagymávalAdjunk ennek a nyári köretnek a sajtos fokhagymás extra ízvilágot. A friss kukoricát fokhagymás vajkeverékbe áztatjuk, puhára grillezzük, majd szájban olvadó parmezánnal és petrezselymes körettel díszítjük.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 tábla argentin marhaoldalas
 1 evőkanál zúzott fokhagyma
 balzsamecet
 3 teáskanál
 ½ teáskanál őrölt fekete bors
 1 csokor petrezselyem
 1 teáskanál kömény
 1 darab szárított piros chilipaprikaösszetörve
 2 evőkanál balzsamecet
 60 ml olívaolaj
 1 darab egész friss citrom leve
 100 ml marhahúsleves

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdésként keverjünk össze fokhagymát, ecetet, sót és borsot, hogy egy krémes szószt készítsünk.

2

Kenjük meg ezzel a masszával a bordákat, és tegyük hűtőbe 1 órára. Amíg a hús pácolódik, elkészítjük a Chimichurri szószt.

3

Chimichurri szósz: aprító- vagy turmixgépben keverjük össze a petrezselymet, köményt, pirospaprikát, sót, balzsamecetet, olívaolajat és citromlevet. Lassan adjuk hozzá az olívaolajat is; ebből egy sűrű szósz kell kapjunk. Tegyük hűtőbe, amíg a húst elkészítjük.

4

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 105℃ -ra.

5

Vegyük ki a bordákat a hűtőszekrényből és füstöljük őket a grillsütőben addig, amíg el nem érik a 70℃-os belső hőmérsékletet (kb. 2.5 óra).

6

Ha kész, távolítsuk el a bordákat a grillről és csomagoljuk be fóliába a marhahúslevessel meglocsolva.

7

Tegyük vissza a húsokat grillre, és süssük őket addig amíg el nem érik a 95℃-os belső hőmérsékletet (kb. még 2 óráig), vagy amíg a csontról le nem válik a hús. Chimichurri szósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Argentin stílusú BBQ marhaborda, marhaoldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66