Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Argentin stílusú BBQ marhaborda, marhaoldalas

Argentin stílusú BBQ marhaborda, marhaoldalas


argentin marhaoldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A hagyományos argentin grillezés pusztán egyszerű, alapvető fűszerezést jelent, amely lehetővé teszi, hogy a hús természetes ízei feldobják a fogást, és a természetes fafüstölés aromáit. Az eredmény felejthetetlen lesz.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 20 perc
Hozzávalók
 1 tábla argentin marhaoldalas
 1 evőkanál zúzott fokhagyma
 balzsamecet
 3 teáskanál
 ½ teáskanál őrölt fekete bors
 1 csokor petrezselyem
 1 teáskanál kömény
 1 darab szárított piros chilipaprikaösszetörve
 2 evőkanál balzsamecet
 60 ml olívaolaj
 1 darab egész friss citrom leve
 100 ml marhahúsleves
Elkészítés
1

Kezdésként keverjünk össze fokhagymát, ecetet, sót és borsot, hogy egy krémes szószt készítsünk.

2

Kenjük meg ezzel a masszával a bordákat, és tegyük hűtőbe 1 órára. Amíg a hús pácolódik, elkészítjük a Chimichurri szószt.

3

Chimichurri szósz: aprító- vagy turmixgépben keverjük össze a petrezselymet, köményt, pirospaprikát, sót, balzsamecetet, olívaolajat és citromlevet. Lassan adjuk hozzá az olívaolajat is; ebből egy sűrű szósz kell kapjunk. Tegyük hűtőbe, amíg a húst elkészítjük.

4

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 105℃ -ra.

5

Vegyük ki a bordákat a hűtőszekrényből és füstöljük őket a grillsütőben addig, amíg el nem érik a 70℃-os belső hőmérsékletet (kb. 2.5 óra).

6

Ha kész, távolítsuk el a bordákat a grillről és csomagoljuk be fóliába a marhahúslevessel meglocsolva.

7

Tegyük vissza a húsokat grillre, és süssük őket addig amíg el nem érik a 95℃-os belső hőmérsékletet (kb. még 2 óráig), vagy amíg a csontról le nem válik a hús. Chimichurri szósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Pulykahere tojásos nokedlivelEgy igazán tökös receptet hoztunk most nektek: pulykahere tojásos nokedlivel. Tápanyagban gazdag alapanyag, egyes kultúrákban afrodiziákumként is vélekednek róla. Egy biztos, a gátlásokat leküzdve érdemes megkóstolni.
Mangalica burger sült paprikakrémmelNyár nem múlhat el hamburger nélkül. A amerikai vonaltól eltérve most egy mangalica burger következik sült paprikakrémmel, érlelt sonkával, pannónia sajttal.
Teriyaki csirkeszárnyEnyhén édes-sós egy kis fa füsttel tovább fűszerezve. Ezek a ragacsos Teriyaki szárnyak mindig nagy sikert aratnak. USA-ban focimeccs nézés közben a legnépszerűbbek.
Fehér Alabama bbq szószEzt a rendkívül különleges bbq szószt nem igazán lehet a boltok polcain megtalálni. Hasonlít kicsit a farm (ranch) öntethez és főképp csirkés ételekhez ajánlják, mint csirkecomb vagy egész csirke, esetleg csirkemell.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 tábla argentin marhaoldalas
 1 evőkanál zúzott fokhagyma
 balzsamecet
 3 teáskanál
 ½ teáskanál őrölt fekete bors
 1 csokor petrezselyem
 1 teáskanál kömény
 1 darab szárított piros chilipaprikaösszetörve
 2 evőkanál balzsamecet
 60 ml olívaolaj
 1 darab egész friss citrom leve
 100 ml marhahúsleves

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdésként keverjünk össze fokhagymát, ecetet, sót és borsot, hogy egy krémes szószt készítsünk.

2

Kenjük meg ezzel a masszával a bordákat, és tegyük hűtőbe 1 órára. Amíg a hús pácolódik, elkészítjük a Chimichurri szószt.

3

Chimichurri szósz: aprító- vagy turmixgépben keverjük össze a petrezselymet, köményt, pirospaprikát, sót, balzsamecetet, olívaolajat és citromlevet. Lassan adjuk hozzá az olívaolajat is; ebből egy sűrű szósz kell kapjunk. Tegyük hűtőbe, amíg a húst elkészítjük.

4

Állítsuk be pellet grillsütőt alacsonyabb hőmérsékletre, ezúttal 105℃ -ra.

5

Vegyük ki a bordákat a hűtőszekrényből és füstöljük őket a grillsütőben addig, amíg el nem érik a 70℃-os belső hőmérsékletet (kb. 2.5 óra).

6

Ha kész, távolítsuk el a bordákat a grillről és csomagoljuk be fóliába a marhahúslevessel meglocsolva.

7

Tegyük vissza a húsokat grillre, és süssük őket addig amíg el nem érik a 95℃-os belső hőmérsékletet (kb. még 2 óráig), vagy amíg a csontról le nem válik a hús. Chimichurri szósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Argentin stílusú BBQ marhaborda, marhaoldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66