Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Ázsiai malacpörkölt

Ázsiai malacpörkölt


ázsiai malacpörkölt recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az ázsiai malacpörkölt csak nevében emlékeztet a magyar hagyományos fogásra, így összehasonlítani sem érdemes a két ízvilágot. Viszont kipróbálni annál inkább! Hagyományos ázsiai fűszerek, alaplé, hús és hosszú órák varázslata.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő5 óraÖsszesen5 óra 15 perc
Hozzávalók - alaplé, pörkölt
 1,50 kg sertéscomb
 2 darab vöröshagyma
 1 fej fokhagyma
 marha velőscsont
 sertésköröm
 2 evőkanál világos szójaszósz
 1 csomag koriander levél
 1 teáskanál gyömbér
 1 evőkanál só, bors
 1 teáskanál chili pehely
 1 lime leve
Fűszeres alaplé
 50 g tarkabors
 3 darab fahéj rúd
 10 g kardamom
 10 g csillagánizs
 
Köret
 2 darab pak choi
 szezámmag
 szezámolaj
Ajánlott kiegészítők
Elkészítés
1

Kezdésnek fűszereket fogunk lepirítani: tarkabors, fahéj, kardamom, csillagánizs érkezik egy serpenyőbe, amit nyílt lángra helyezünk és egy kis hőkezelés után felöntjük 150 ml vízzel, majd visszaredukáljuk és leszűrjük.
Ezzel elkészült a fűszeres alaplevünk, amit tegyünk félre.

2

Újabb alaplevet készítünk, ezúttal sertéskörömből és velőscsontból. Öntsük fel 3-4 liter vízzel, amennyi már ellepi és tegyük fel főni.

3

Fűszerezésként kerüljön bele só, bors, fokhagyma, gyömbér, vöröshagyma, lime, chili, világos szójaszósz, koriander, majd főzzük 3 órán keresztül a pPllet grillsütőn 170-180°C-on.

4

Miután az alaplé elfőtt, illetve besűrűsödött vegyük ki belőle a csontot és a körmöt, szűrjük át a levet, majd tegyük a helyére a csíkozott-kockázott sertéscombot, illetve a fűszeres alaplevet is öntsük hozzá.

5

Mivel az alaplé a köröm miatt kellően zsíros, így érdemes egy kevésbé zsíros húst választani a pörkölthöz, ezért esett a választás a sertéscombra.

6

Köretként egy pak choi-t vágjunk ketté, locsoljuk meg szezámolajjal, majd grillezzük meg a grillsütőben. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal, friss korianderrel,

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ázsiai stílusú ragacsos oldalasAz édes és szaftos, karamellizált BBQ-oldalasok őrülten finomak, szóval szedj magadnak hamar, mielőtt elfogy. Ezekért az ázsiai stílusú húsokért érdemes rendetlenséget csinálni.
Grillcsirke otthon, könnyedénAz egyszerű pácolt, bedörzsölt és megvajazott sült csirkénkkel bármikor könnyedén szaftos és ízletes lakomát varázsolhatunk családunk, barátaink, vendégeink számára.
Bejgli készítés grillenHálaadáskor a pulyka tradicionális étel az USA-ban, de itthon nyugodtan használjunk kacsát, libát vagy csirkét ehhez a recepthez. Baconbe csomagolva, almával megtöltve fantasztikus édes és sós ízek keveredését élhetjük át, kényelmesen, egyszerűen a grillsütőből.
Argentin T-bone steak chimichurri szósszalNézzétek meg, hogyan készíti el a Fald fel! csapata otthon a steaket. Egy gyönyörű szelet argentin marhához volt szerencséjük, amit a pellet grillre dobtak. Akik szeretik a szaftos húsokat, azoknak ez egy kötelező recept. T-Bone!

Hozzávalók

Hozzávalók - alaplé, pörkölt
 1,50 kg sertéscomb
 2 darab vöröshagyma
 1 fej fokhagyma
 marha velőscsont
 sertésköröm
 2 evőkanál világos szójaszósz
 1 csomag koriander levél
 1 teáskanál gyömbér
 1 evőkanál só, bors
 1 teáskanál chili pehely
 1 lime leve
Fűszeres alaplé
 50 g tarkabors
 3 darab fahéj rúd
 10 g kardamom
 10 g csillagánizs
 
Köret
 2 darab pak choi
 szezámmag
 szezámolaj
Ajánlott kiegészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdésnek fűszereket fogunk lepirítani: tarkabors, fahéj, kardamom, csillagánizs érkezik egy serpenyőbe, amit nyílt lángra helyezünk és egy kis hőkezelés után felöntjük 150 ml vízzel, majd visszaredukáljuk és leszűrjük.
Ezzel elkészült a fűszeres alaplevünk, amit tegyünk félre.

2

Újabb alaplevet készítünk, ezúttal sertéskörömből és velőscsontból. Öntsük fel 3-4 liter vízzel, amennyi már ellepi és tegyük fel főni.

3

Fűszerezésként kerüljön bele só, bors, fokhagyma, gyömbér, vöröshagyma, lime, chili, világos szójaszósz, koriander, majd főzzük 3 órán keresztül a pPllet grillsütőn 170-180°C-on.

4

Miután az alaplé elfőtt, illetve besűrűsödött vegyük ki belőle a csontot és a körmöt, szűrjük át a levet, majd tegyük a helyére a csíkozott-kockázott sertéscombot, illetve a fűszeres alaplevet is öntsük hozzá.

5

Mivel az alaplé a köröm miatt kellően zsíros, így érdemes egy kevésbé zsíros húst választani a pörkölthöz, ezért esett a választás a sertéscombra.

6

Köretként egy pak choi-t vágjunk ketté, locsoljuk meg szezámolajjal, majd grillezzük meg a grillsütőben. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal, friss korianderrel,

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Ázsiai malacpörkölt
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66