Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Sült tőkehal citromos-zöldfűszeres vajban készítve

Sült tőkehal citromos-zöldfűszeres vajban készítve

sült tőkehalfilé recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ezt a halat fűszeres vajban forgatjuk meg, majd tökéletesre grillezzük. A citrom héja és leve édes, friss ízt ad a tőkehalnak és egy kellemes, könnyed ízélményt biztosít.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók:
 1 kg tőkehalfilé
 4 evőkanál sózott vajszobahőmérsékletű
 ½ darab Meyer citrom héjacitrom-narancs hibrid
 ½ darab Meyer citrom leve
 1 gerezd fokhagymaapróra vágva
 1 evőkanál zöldfűszer keveréktárkony, petrezselyem, bazsalikom és/vagy metélőhagyma
 2 teáskanál Milestone66 Blue fűszerkeverék
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 235°C-ra.

2

Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a citromhéjat, a citromlevet, a fokhagymát, a fűszernövényeket és a fűszerkeveréket.

3

Használjunk el 1 evőkanálnyit a vajkeverékből egy akkora sütőedény kikenéséhez, amelyben a tőkehalfilék egymás mellett elférnek, majd helyezzük is el a halakat a tepsiben.

4

A szeletek tetejét egyenletesen kenjük be a vajas keverékkel.

5

Ha kész, helyezzük a sütőedényt a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és süssük, amíg a hal el nem készül, vagyis körülbelül 12-15 percen keresztül.

6

Tálalás előtt locsoljuk meg újra a vajkeverékkel a már megsült halakat.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ricset – vegán sólet agyagedényben Hévízi ÁkossalVegán ételek grillsütőn? Miért is ne! Kezdjük is egy igazán finom étellel, amely a sólet vegán kistestvére a ricset. A zöldségekkel felturbózott gerslis egytálételt Hévízi Ákossal a veganblog.hu társalapítójával készítettük el közösen agyagedényben. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán
Pulled pork töltött káposztaKorábban készítettünk már pulled pork kocsonyát, az ünnepi asztalra. Idén töltött káposztára került sor, amiből tépett malacos verzió készült darált hús helyett. Izgalmas fúzió, mindenképpen érdemes kipróbálni, ráadásul agyagedényben készült, így még extrább az ízélmény.
Baconbe csomagolt töltött pulykaHálaadáskor a pulyka tradicionális étel az USA-ban, de itthon nyugodtan használjunk kacsát, libát vagy csirkét ehhez a recepthez. Baconbe csomagolva, almával megtöltve fantasztikus édes és sós ízek keveredését élhetjük át, kényelmesen, egyszerűen a grillsütőből.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg tőkehalfilé
 4 evőkanál sózott vajszobahőmérsékletű
 ½ darab Meyer citrom héjacitrom-narancs hibrid
 ½ darab Meyer citrom leve
 1 gerezd fokhagymaapróra vágva
 1 evőkanál zöldfűszer keveréktárkony, petrezselyem, bazsalikom és/vagy metélőhagyma
 2 teáskanál Milestone66 Blue fűszerkeverék
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 235°C-ra.

2

Egy kis tálban keverjük össze a vajat, a citromhéjat, a citromlevet, a fokhagymát, a fűszernövényeket és a fűszerkeveréket.

3

Használjunk el 1 evőkanálnyit a vajkeverékből egy akkora sütőedény kikenéséhez, amelyben a tőkehalfilék egymás mellett elférnek, majd helyezzük is el a halakat a tepsiben.

4

A szeletek tetejét egyenletesen kenjük be a vajas keverékkel.

5

Ha kész, helyezzük a sütőedényt a grillrácsra, zárjuk le a fedőt, és süssük, amíg a hal el nem készül, vagyis körülbelül 12-15 percen keresztül.

6

Tálalás előtt locsoljuk meg újra a vajkeverékkel a már megsült halakat.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Sült tőkehal citromos-zöldfűszeres vajban készítve
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66