Egyszerű hagymás sertéspecsenye, oldalas, dagadó, lapocka – Szoky konyhája

Kezdőlap / Egyszerű hagymás sertéspecsenye, oldalas, dagadó, lapocka – Szoky konyhája
Egyszerű hagymás sertéspecsenye, oldalas, dagadó, lapocka – Szoky konyhája

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky bőség-pecsenye táljén nem kell keresni a húsokat: oldalasok, dagadó, lapocka, kolozsvári szalonna és mellé parázsburgonya, rengeteg hagyma, petrezselyem. Vigyázz, ezután csak gurulva tudsz majd közlekedni!

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 30 perc

Hozzávalók:
 sertés oldalas, sertés lapocka és sertés dagadóvegyesen
 3 evőkanál libazsír
 1 l 100 % paradicsomlé
 250 g kolozsvári szalonna
 
 tört színes bors
 1 evőkanál barnacukor
 őrölt kömény
 egész kömény
 bazsalikom
 fokhagymapor
 2 csokor petrezselyem
 paradicsom
 zöld édes paprika
 2 darab kígyó uborka
 vöröshagyma
 fokhagyma
 lila hagyma
 fehér főzőhagyma
 lila főzőhagyma
 újhagyma
 20 dkg juh sajt

Elkészítés
1

A nagyobb oldalas és dagadó mustáros pácban egy éjszakát pihent a hűtőben, a többi hús nem volt előpácolva.

2

Egy tepsi kenjünk ki (liba)zsírral, majd öntsünk bele 1,5-2 dl paradicsomlevet és ezt is kenjük el.

3

A kisebb oldalast, lapockát felszeleteljük, felkockázzuk és a mustáros oldalassal, dagadóval elhelyezzük a tepsiben.

4

A tepsiben elhelyezett húsokat megsózzuk, majd jöhet a fűszerezés: fokhagyma por, bazsalikom, egész kömény, kevés őrölt kömény, színes bors bőven. A fűszeres húsokat megforgatjuk és eloszlatjuk az alapanyagon.

5

Pit Boss pellet grillsütőnket helyezzük a legmagasabb állásra és pirítsuk le a húsokat, ez kb. 20 perc.

6

A pirítás után a maradék paradicsomlevet (barnacukrot hozzáadva) beleöntjük a tepsibe. Később még kb.fél liter vizet is fogunk önteni a hús alá. Ezután alufóliával lefedve, 150 fokon sütjük közel 2 órán keresztül.

7

Gorombára összevágjuk a kolozsvári szalonnát. Vegyük le a bőrét, kockázzuk fel és mehet is a szalonna a tepsibe. Kb. a sütés 1 óra 45 perc környékén.
Közben a burgonyát érdemes félig megfőzni.

8

Cikkekre vágjuk fel a hagymát - újhagymánál a zöld része is mehet bele, - fokhagymát, roppantsuk meg és szintén mehet be a tepsibe. Keverjük el a szafttal. A hagymát és a krumplit rádobva már a fóliát nem kell visszaraknunk. Forgassuk át a pecsenyelevében a hagymát és emeljük fel a hőmérsékletet 180 fokra. A végére friss petrezselyemmel szórjuk meg alaposan.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók:
 sertés oldalas, sertés lapocka és sertés dagadóvegyesen
 3 evőkanál libazsír
 1 l 100 % paradicsomlé
 250 g kolozsvári szalonna
 
 tört színes bors
 1 evőkanál barnacukor
 őrölt kömény
 egész kömény
 bazsalikom
 fokhagymapor
 2 csokor petrezselyem
 paradicsom
 zöld édes paprika
 2 darab kígyó uborka
 vöröshagyma
 fokhagyma
 lila hagyma
 fehér főzőhagyma
 lila főzőhagyma
 újhagyma
 20 dkg juh sajt

Elkészítés

Elkészítés
1

A nagyobb oldalas és dagadó mustáros pácban egy éjszakát pihent a hűtőben, a többi hús nem volt előpácolva.

2

Egy tepsi kenjünk ki (liba)zsírral, majd öntsünk bele 1,5-2 dl paradicsomlevet és ezt is kenjük el.

3

A kisebb oldalast, lapockát felszeleteljük, felkockázzuk és a mustáros oldalassal, dagadóval elhelyezzük a tepsiben.

4

A tepsiben elhelyezett húsokat megsózzuk, majd jöhet a fűszerezés: fokhagyma por, bazsalikom, egész kömény, kevés őrölt kömény, színes bors bőven. A fűszeres húsokat megforgatjuk és eloszlatjuk az alapanyagon.

5

Pit Boss pellet grillsütőnket helyezzük a legmagasabb állásra és pirítsuk le a húsokat, ez kb. 20 perc.

6

A pirítás után a maradék paradicsomlevet (barnacukrot hozzáadva) beleöntjük a tepsibe. Később még kb.fél liter vizet is fogunk önteni a hús alá. Ezután alufóliával lefedve, 150 fokon sütjük közel 2 órán keresztül.

7

Gorombára összevágjuk a kolozsvári szalonnát. Vegyük le a bőrét, kockázzuk fel és mehet is a szalonna a tepsibe. Kb. a sütés 1 óra 45 perc környékén.
Közben a burgonyát érdemes félig megfőzni.

8

Cikkekre vágjuk fel a hagymát - újhagymánál a zöld része is mehet bele, - fokhagymát, roppantsuk meg és szintén mehet be a tepsibe. Keverjük el a szafttal. A hagymát és a krumplit rádobva már a fóliát nem kell visszaraknunk. Forgassuk át a pecsenyelevében a hagymát és emeljük fel a hőmérsékletet 180 fokra. A végére friss petrezselyemmel szórjuk meg alaposan.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Egyszerű hagymás sertéspecsenye, oldalas, dagadó, lapocka – Szoky konyhája