Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Brassói aprópecsenye öntöttvas serpenyőben tejfölös uborkasalátával

Brassói aprópecsenye öntöttvas serpenyőben tejfölös uborkasalátával

öntöttvas edény miért jó ismertető okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A Brassói aprópecsenye egy klasszikus, tápláló egytálétel, melyben a hús, szalonna és burgonya tökéletes harmóniát alkotnak. Az öntöttvas edényben készült brassói aprópecsenyét a friss tejfölös uborkasaláta kiválóan egészíti ki.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óra 20 percÖsszesen1 óra 35 perc
Brassói aprópecsenye:
 500 g sertéslapocka
 100 g füstölt szalonna
 1 fej vöröshagyma
 4 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál majoránna
 1 kg burgonya
Tejfölös uborkasaláta
 1 darab kígyóuborka
 2 gerezd fokhagyma
 ½ teáskanál só, bors
 1 evőkanál cukor
 1 evőkanál ecet
 150 g tejföl
Ajánlott kiegészítők
Elkészítés
1

A fa pellet grillsütőt melegítsük fel 180°C-ra és helyezzünk a rácsra egy öntöttvas mély serpenyőt.

2

A Brassói aprópecsenye elkészítéséhez először készítsük elő az alapanyagokat. Vágjuk fel a lapockát, húsos szalonnát, zsírszalonnát és hagymát kockákra. Egy serpenyőben pirítsuk meg a két fajta szalonnát, hogy kiolvasszák zsírjukat és szép aranybarnára sültek legyenek.

3

Adjuk hozzá a felkockázott hagymát a pirult szalonnához, és süssük tovább, amíg az hagyma üveges lesz. Ekkor érkezhet a lapocka, amelyet szintén pirítsunk meg, hogy kifehéredjen minden oldala és ízletes, sült külső réteget kapjon.

4

Amikor a hús már kifehéredett, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal vagy egyéb kedvelt fűszerekkel, esetünkben Magyaros fűszerkeverékkel. Öntsünk hozzá egy kevés vizet, hogy ellepje a húst, majd fedjük le a serpenyőt. Főzzük a húst lassan, amíg puhává válik és a fűszerek íze átjárja.

5

A köretként is szolgáló sült burgonyához tisztítsuk meg a burgonyát, majd vágjuk fel kockákra. Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd tegyük bele a burgonyakockákat. Süssük a burgonyát aranybarnára, gyakran forgatva, hogy minden oldala ropogós és ízletes legyen.

6

Amikor a hús már puhára főtt és a burgonya is szépen megsült, készen is vagyunk a Brassói aprópecsenyével. Tálaláskor helyezzük a sült burgonyát az tányérra, majd tegyük rá az aprópecsenyét.

7

Kísérjük a fogást egy egyszerű tejfölös uborkasalátával, melyhez csak vékony karikákra szeleteljük az uborkát, majd keverjük össze az alaplével, amely vízből, ecetből és különféle fűszerekből áll. Adjunk hozzá tejfölt, és már kész is a friss, savanykás saláta, amely remekül kiegészíti a Brassói aprópecsenyét és a sült burgonyát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ananászos füstölt salsa szószFüstölt salsa szószt, mártogatóst ajánlunk, amit grillsütőn készül és egy kis pikáns fűszer és az ananász teszi extra különlegessé.
Sajtos-fokhagymás kenyér grillenIgazi menő party étel, délutáni beszélgetésekhez sörhöz vagy társasjátékhoz. Elkészítése nagyon egyszerű és gyors, cserébe mindenki imádni fogja.

Hozzávalók

Brassói aprópecsenye:
 500 g sertéslapocka
 100 g füstölt szalonna
 1 fej vöröshagyma
 4 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál majoránna
 1 kg burgonya
Tejfölös uborkasaláta
 1 darab kígyóuborka
 2 gerezd fokhagyma
 ½ teáskanál só, bors
 1 evőkanál cukor
 1 evőkanál ecet
 150 g tejföl
Ajánlott kiegészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

A fa pellet grillsütőt melegítsük fel 180°C-ra és helyezzünk a rácsra egy öntöttvas mély serpenyőt.

2

A Brassói aprópecsenye elkészítéséhez először készítsük elő az alapanyagokat. Vágjuk fel a lapockát, húsos szalonnát, zsírszalonnát és hagymát kockákra. Egy serpenyőben pirítsuk meg a két fajta szalonnát, hogy kiolvasszák zsírjukat és szép aranybarnára sültek legyenek.

3

Adjuk hozzá a felkockázott hagymát a pirult szalonnához, és süssük tovább, amíg az hagyma üveges lesz. Ekkor érkezhet a lapocka, amelyet szintén pirítsunk meg, hogy kifehéredjen minden oldala és ízletes, sült külső réteget kapjon.

4

Amikor a hús már kifehéredett, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal vagy egyéb kedvelt fűszerekkel, esetünkben Magyaros fűszerkeverékkel. Öntsünk hozzá egy kevés vizet, hogy ellepje a húst, majd fedjük le a serpenyőt. Főzzük a húst lassan, amíg puhává válik és a fűszerek íze átjárja.

5

A köretként is szolgáló sült burgonyához tisztítsuk meg a burgonyát, majd vágjuk fel kockákra. Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd tegyük bele a burgonyakockákat. Süssük a burgonyát aranybarnára, gyakran forgatva, hogy minden oldala ropogós és ízletes legyen.

6

Amikor a hús már puhára főtt és a burgonya is szépen megsült, készen is vagyunk a Brassói aprópecsenyével. Tálaláskor helyezzük a sült burgonyát az tányérra, majd tegyük rá az aprópecsenyét.

7

Kísérjük a fogást egy egyszerű tejfölös uborkasalátával, melyhez csak vékony karikákra szeleteljük az uborkát, majd keverjük össze az alaplével, amely vízből, ecetből és különféle fűszerekből áll. Adjunk hozzá tejfölt, és már kész is a friss, savanykás saláta, amely remekül kiegészíti a Brassói aprópecsenyét és a sült burgonyát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Brassói aprópecsenye öntöttvas serpenyőben tejfölös uborkasalátával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66